Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan tudassam vele, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudassam vele, hogy nekem fontos az eljegyzés meg a házasság ha ő nem így áll a dolgokhoz?

Figyelt kérdés
Nagyon szeret,velem akar élni,gyereket szeretnénk,de azt mondja az eljegyzés és a házasság egy lényegtelen dolog! :(
2013. okt. 3. 19:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A szülei 14 éve elváltak.Az apjával nem beszél.anyukája együtt él egy férfival 12 éve,tök jól megvannak,de a párom és a pasi nem csípik egymást.Páromnak volt 2 kapcsolata.Egy 8 és egy 4 éves.Nem volt házas.Elmondása szerint velük semilyen olyan dolog eszébe nem jutott mint velem.Pl gyerek.
2013. okt. 3. 19:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én kerek perec megmondtam, hogy házasság nélkül nem szeretnék szülni, mert ez nekem igen is fontos. Persze, ha véletlenül jönne a baba, nem várnám, hogy elvegyen még előtte. De az a véleményem,ha egy kapcsolat érett a gyermekvállalásra, akkor az esküvőte is, hiszen mindkettő azt jelenti, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket. Az én párom úgy tűnik, megértette. Neki sem fontos a házasság. Nyilván ebben az is szerepet játszik, hogy az ő szülei 32 éve együtt vannak és nem házasok. De nálam valahogy nem fér össze, hogy a baba jöhet, de az esküvőben nem vagyok biztos.

Ennek ellenére én megértem,hogy sokaknak nem fontos, nincs is ezzel problémám. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy jó neki. Én szeretnék egyszer feleség lenni. 27n

2013. okt. 3. 20:06
 13/16 anonim ***** válasza:
35%
Ebből előbb utóbb úgyis válóok lesz!
2013. okt. 3. 22:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy szeretnéd,ha egyszer a párod magától elég állna,esetleg letérdelne és könnybe lábadt szemekkel rebegné,hogy legyél a felesége,de jobb,ha felébredsz.Ez nem az a pasi,aki magától ilyet tesz.Megmondta,hogy ő nem akar nősülni.Innentől kezdve két dolgot tehetsz.Felhagysz az álmodozással és a várakozással,beletörődve,hogy neked ez jutott és odaállsz a párod elé,hogy gyereket te csak házasságba szülsz,innentől kezdve,ha gyereket akar,akkor lépjen.Vagy pedig keresel olyan férfit,akinek alap,hogy megnősüljön és ott várhatsz a spontán lánykérésre.
2013. okt. 4. 07:13
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a kapcsolatoknak van egy mércéje,aminek a legmagasabb foka a házasság, amikor a felek egymás hozzátartozói lesznek, amikor felvállalják az egymás iránti felelősség minden velejáróját (érzelmi és anyagi tekinteten is), szó szerint életközösséget kezdenek építeni. Nem véletlen, hogy a jog is teljesen máshogy kezeli a házasságot, mint az élettársi kapcsolatot. Valamilyen szintem végleges elköteleződés, hiszen nem abból indul ki a szabályozás sem, hogy pár éven belül válás, és az minél gördülékenyebben menjen, mint pl. a regisztrált élettársaknál. Komolyságot, presztízst ad mindez ennek az intézménynek, ami tényleg nem való mindenkinek, és nem mellesleg olyan biztonságot a nőnek a gyermek gondozásakor, amit sok férfi mostanában előszeretettel tagad meg (gyerek jöhet, házasság nem kell) és ezzel sokszor lehetetlen helyzetbe hozza a friss anyákat (nyelsz és tűrsz, vagy egy fél nap alatt egyedül találod magadat, a saját anyagi forrásaiddal...holott a házasság többek között vagyonközösségre épül). Számos példát lehet említeni, szerintem aki nem hajlandó házasodni annak ellenére, hogy a párja szeretné, az nem akarj elkötelezni magát. A tied elvenne, mert te szeretnéd. Nem tudhatjuk, de ehet, hogy nála is csak az van, hogy házasság= nagy költségű "farsang", amire tényleg nem vágyik. Te tudod, de szerintem akkor kellene aggódnod, ha mereven elzárkózna előle.
2013. okt. 4. 07:29
 16/16 anonim ***** válasza:
48%

Mióta vagytok együtt? Nem beszéltetek róla soha? Mármint nem az egyoldalú beszélgetésre gondoltam, hogy ő elmondta ezeket a dolgokat, hogy neki nem fontos, hanem, hogy te is elmondtad neked mi a fontos?? Vagy csendben végighallhattad? Mert akkor ne siránkozz, hogy így áll a dolog, egy kapcsolatban kell, hogy legyen kommunikáció mindkét fél részéről!!!

Érdekes mi a párommal már kapcsolatunk elején beszéltünk arról, hogy ha oda kerül a kapcsolatunk akkor minden csak sorjában. És ezen a véleményen vagyunk mind ketten.

Vagyis: van saját házunk, eljegyzés, jövőre esküvő és csak esküvő után jöhet a baba!

2013. okt. 4. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!