Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Megfordult a fejemben, hogy megkérjem a kezed, de mostmár azért se! " Mit szóltok ehhez?
Előre leszögezném, hogy nem akartam az "eljegyzést" kierőszakolni, és ezelőtt nem is hoztam fel a témát.
Most azonban szervezünk egy családi bulit mindkettőnk családjával, és amikor meghívtuk a vendégeket,kérdezték hogy milyen alkalomból, nem tán eljegyzés...stb...
Több,mint 5 éve vagyunk együtt, engem régóta foglalkoztatna a dolog, ezért otthon próbáltam ezt felhozni még aznap este...
A párom eléggé hárította a témát, és azt mondta hogy semmi értelme az eljegyzésnek, mert rövid időn belül házasságnak is kellene követnie. Eleve ez rosszul esett, mert ezek szerint nem hogy eljegyzést, de házasságot sem mostanába tervez.Majd másnap, beszélgettünk egy ismerősünkről, akik rövid idege vannak együtt, de már jön a baba, és házasodnak is.Párom ezen fenn akadt, hogy milyen fura stb.stb.stb.Én erre elszóltam magamat, hogy nem mindenkinél olyan lassúak az események mint nálunk.Nos erre aztán bepörgött, és elejtette a kérdésben szereplő kijelentést: "Megfordult a fejemben, hogy megkérjem a kezed, de mostmár azért se! "
Szerintem elég gáz,hogy ezt kijelentette, mivel sejtheti hogy szeretném hogy eljegyezzük egymást, erre az orrom alá dörgöli, hogy most már azért se?
Megértem, ha még nem akar ilyen dolgot, de akkor ne "kínozzon" ilyennel hogy megfordult a fejében....
Szerintetek is bunkó kijelentés volt?
Legalább tudod, mire számíthatsz ettől a kapcsolattól. Ha házasságot szeretnél, nosza, lépj le.
LEgalább őszinte volt ha nem is túl szépen.
Jobb lett volna, ha még pár évig nem derül ki?
Vannak befolyásoló tényezők ami miatt még nem akarhatná.Pl az hogy én még tanulok és 22 vagyok.
Albérletben vagyunk már 2 éve.
Ő 30 éves, és eléggé zavaró, hogy én szeretném jobban és nem ő 30 évesen...
Azonban nem tudom, hogy ezek elég indokok-e arra, hogy eljegyzést se akarjon, és ilyen kijelentéseket tegyen...
Hidd el nekem, sohasem "fordult meg a fejében"!
Jó neki ez így, ahogy van: sohasem kérte meg a kezed, sohasem igért házasságot, sohasem igért teljes elkötelezettséget.
Nagyon jó, hogy most éppen vagy neki, ha nem te, akkor majd lesz neki más: mindegy, legyen aki mos-főz-takarít és este odabodorodik mellé, hogy még "kajtatni" = menni se kelljen utána, ha éppen 'hatnékja van!
Ha túlságosan erőszakos lennél, leszel, akkor egyszerűen lelép, vagy elzavar, de szoros, ennél szorosabb kapcsolatra, bármilyen elkötelezettségre ne számíts nála!
Ha neked ez így jó, nyugodtan leélhetsz vele még akár további 5-10 évet is, de ha gyermeket, igazi családot tervezel, nagyon gyorsan tedd magad szabaddá, hogy mások is szóba-jöhessenek, mint esetleges társak, partnerek!
Talán pont azért jött össze egy fiatal lánnyal, mert nálad még ráér az esküvő téma.
Amúgy akar majd valamikor?
Szerintem 22 évesen még bőven ráérsz az esküvőre.
A férfiakban általában később érik meg az igény a házasságra, ha megérik egyáltalán, mert sok férfi csak a nő kedvéért húz gyűrűt, számára semmi jelentősége.
Szerintem ez a kijelentés simán elmehetne poénnak, ha te nem vágynál görcsösen a jegyességre. Aztán lehet csak azért látom így, mert nekem nőként sosem volt ilyen igényem, a házasság huszadrangú volt a listámon, hogy mire vágyom az életben. Szóval én jót röhögnék egy ilyen beszóláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!