Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az eljegyzés-hullám most?
Csak szerintem van feltűnően sok eljegyzés mostanában? Ráadásul főleg azok körében, akik még fiatal koruknál fogva nem nagyon engedhetnek meg maguknak esküvői terveket. Vagy úgy vannak vele, hogy majd apuci, anyuci mindent kifizet?
(Tudom, most jönnek az olyan válaszok, h az esküvő ingyen van, lakodalmat meg nem muszáj tartani. Az ilyen válaszolók most inkább kíméljenek. Lássuk be, 2 fős esküvőből nem sok van.)
Esküvő meg eljegyzési időszak van, a közösségi oldalakon is, sőt, ott főleg! Kezd már kicsit sok lenni a nagyon "érett" és "szerelmes" 22 évesekből, akik valamiért nagyon poénnak gondolják összekötni az életüket a "párjukkal" , amivel alapjáraton semmi gond nincs, csakhogy:
Kicsit vicces, hogy
-Teszik ezt végzettség és munkahely nélkül, még az iskolapadban ülve, apuci-anyuci fizetéséből. A házasság gazdasági szövetség is, bármennyire kiábrándító is ezt hallani, olyan felnőtteknek való, akik már önálló életet élnek.
-Még fel se ment rendesen az ujjukra a gyűrű, de már posztolják a közösségi oldalakra a meggyűrűzött kacsójukról a képet és váltják át a kapcsolati státuszt eljegyzettre, a kis újdonsült mennyaszonykák pedig boldogan sóhajtanak fel a sok "lájk" és komment láttán magukban sátáni kacajt hallatva, hogy na, most végre rám is irigykedhetnek valamiért a "csajok". Igaz, hogy nem tudok felmutatni semmi más eredményt az életben, de ez pótol mindent. (gondolják)
(Egyébként se tartozik a közösségi oldalakra egy kapcsolat minden részlete, mert az magánéletnek számít, úgy gondolom. Igen, ezt egy FB-függő mondja, de a bulis és utazásós képek, barátokkal, haverokkal, amik tényleg odavalóak, szerintem. Kicsit túlzás, amikor minden randiról posztolnak valamit egyesek. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy pár év múlva divat lesz feltölteni a párocska együttléteiről is 18+-os videókat. :D )
-A stílusuk fellengzőssé válik, mintha ez valami olyan eredmény lenne az életükben, amiért meg kellett dolgozni. Egy kalap alá veszik a gyűrűt a különböző bizonyítványokkal, diplomával, jogsival stb. (Bár hozzátenném, ezek a dolgok se jogosítanak fel senkit arra, hogy lenézzenek másokat, mert nem az elért eredményeitől lesz valaki jobb ember.) Még mindig nagyon irritál, amikor valaki az életére kipipálandó feladatok soraként tekint.
-Jellemző, hogy a feleknek ez az első kapcsolata az életükben, úgyhogy tényleg nagyon tapasztaltak általában a párkapcsolatok terén, tehát ez a döntés nagyon átgondolt szokott lenni..
-Ha pedig valaki elmeri mondani a véleményét, az vagy irigy, vagy 21. sz-i, karrierista, gyerekes, éretlen, szabadelvű pitsa, aki biztos minden héten mással bújik ágyba, és fogalma sincs róla, mi a szerelem, meg a "komoly párkapcsolat". Szerintük.
-Holott ők azok, akik végre össze tudtak szedni maguknak valakit, és erre határtalanul büszkék. Olyannyira, hogy ezt ki is kell fejezni valahogyan, pl. egy gyűrűvel, ezzel is bizonyítva, hogy ők nem szerencsétlen vesztesek, csak éppen sokkal érettebbek másoknál, nekik nincs szükségük komolytalan kapcsolatokra, ahol már első randin nem a leendő gyerekeik nevét beszélik meg...
"különböző bizonyítványokkal, diplomával, jogsival stb. (Bár hozzátenném, ezek a dolgok se jogosítanak fel senkit arra, hogy lenézzenek másokat, mert nem az elért eredményeitől lesz valaki jobb ember.) "
Komolyan érdekel, hogy mitől lesz valaki jobb ember?
1. válaszadó:
Egyrészt te ezeket komolyan gondoltad, amit írtál?
Nem gondolod, hogy veled van a probléma, ha ilyen körökben mozogsz? Mert érdekes módon egyrészt én nem vettem észre, hogy eljegyzési hullám lenne, másrészt az ismerőseim akik mostanában házasodnak, mind legalább a húszas éveik közepén járnak vagy azon túl, 4-5 éve együtt élnek és hasonlók. Ha neked 18 éves ismerőseid vannak, akik "divatból" eljegyezgetik egymást, az nehogy már a mi problémánk legyen!
U.i.: a lepontozáshoz több ember kell, számomra sem volt hasznos a válaszod.
Jelenleg az én ismerőseim körében házassági hullám van. Nem is tudtam, egyesekről, hogy el vannak jegyezve :) Erre anyukám csak azt mondta, ebbe a korba léptem. Az ismerőseim jó része 24-32 éves kor között mozog, ugyan mikor házasodnának, ha nem most?
Nem tudom, te mennyi idős vagy, de ez is közre játszhat. Fiatalabbaknál én nem vettem észre eljegyzési hullámot, de attól még, hogy pl 22 évesen eljegyzik egymást, simán lehet, hogy 25 évesen házasodnak majd meg. Azért kevesen házasodnak a szülői házba...
Elég gáz, hogy mostanában tengernyi buta kérdést tesznek fel azok, akiknél gyakorlatilag szóba se jöhet az eljegyzés.DE! Még gázabb az ilyen kérdés is mint a tiéd, akik ilyennel foglalkoznak...
Nekem speciel, azzal sincs bajom ha valakinek anyuci meg apuci fizet mindent, mert NEM AZ ÉN DOLGOM, és a saját életemmel foglalkozom nem pedig a másikén kattogok.Mindenki úgy alakítja az életét ahogy jónak látja.
Bocs már, hogy nem csak saját magammal foglalkozom, hanem érdekel a körülöttem lévő világ is. Nem hinném, hogy ettől gáz lennék. :)
Egyébként az 1. válaszoló írt olyan dolgokat amivel egyet értek, valószínűleg hasonló körökben mozoghatunk korunknál fogva (én 22 vagyok).
Az is igaz, hogy valószínűleg én is most értem abba a korba, amikor az ilyesmi jobban feltűnik. Nem is ezzel van a baj, csak hogy mindezt ész nélkül csinálják, sokszor komolytalanul. Persze tisztelet a kivételnek.
Pedig hidd el, gáz az ilyen is aki ezzel a sok eljegyzésért hisztizős libával foglalkozik.
Lassan ez a témakör itt a gyakorin csak 2 táborból áll.
1. aki azt kérdezi hogy érje el hogy eljegyezzék,
2. azok aki azt kérdik miért van ennyi liba, akik kikönyörgik a lánykérést.
A második táborba tartozók pont olyan buta kérdést tesznek fel,mint az első táborba tartozók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!