Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat az eljegyzés kikönyörgése? Csomó kérdés van, amiben rágják a párjuk fülét a nők, hogy nekik gyűrű kell! Ennyire csak a külsőségek számítanak? Hogy lehessen kirakni a közösségi oldalra meg várni a like-okat?
Ezt magyarázd meg azoknak, akik könyörögnek. Én sem értem miért kell ennyire a külsőségre adni. Mit érdekel, hogy kit mikor jegyeznek el? Más anyagi helyzetben van mindenki. Más komolyságú minden kapcsolat.
Én csak próbálok rájönni, miért ilyen fontos kirakni a FBre, hogy el lett jegyezve valaki és aztán meg szidni a többit, hogy ők "csak" járnak
Igen, azokra!
Akik nem laknak együtt, még alig vannak együtt, nem dolgoznak, pénz se lenne se gyűrűre se esküvőre!
Egy kis történelem:
még kb. 50 évvel ezelőtt is, az eljegyzésnek üzenet-értéke volt mások számára = ez a lány már "elkelt", most már ne közeledj hozzá, tabu!
A lányos szülők megnyugodhattak, hogy nem "marad pártában" a lányuk, nem lesz belőle "aggszűz öreglány". Ettől számítva kb. egy év állt a lányos szülők rendelkezésére, hogy összeszedjék a kelengyét, és úgy engedjék útjára a lányt, ahogy az elvárható, ahogy az tisztességes, becsületes, a hagyományok szerint.
Persze mindennek ma már semmi értelme, hiszen eljutottunk végre gondolkodásban odáig, hogy nem a papír adja a boldogságot, vagyis teljesen mindegy, hogy a papír kedvéért összeházasodnak-e, vagy akkor is boldogok, és összetartozónak érzik magukat, ha csak símán összeköltöznek.
És ahogy az esküvői ceremónia, és a papír nem biztosíték semmire, az eljegyzés mégúgy sem.
Mióta lett divat, hogy 5 évig együtt élnek a párok házasság nélkül? Erre nekem anyukám mindig azt mondja, ha együk élek a párommal, mindent megteszek neki, amit egy feleség, akkor miért venne el?
Régen nem volt kérdés. Ha valaki együtt akart élni a párjával, gyereket akartak akkor házasságot kellett kötni. MA minden kusza. Mertjellemzően a nők szeretnének stabil kapcsolatban élni amit jogilag a házasság jelent a hapsik meg nem akarják lekötni magukat, mert megkapták a tehenet is meg a tejet is, akkor minek?
szerintem inkább azt kéne mindenkinek tisztázni a SAJÁT párjával, hogy az akar-e esküvőt, és ha az illető ffi még 3 év együttélés után sem, akkor tegye tisztába, hogy a nő elhagyhassa, ne pedig reménykedjen még 5 évig. Korrektnek kéne lenni. kommunikálni kéne. De a mai világban ez már luxus mindkét félről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!