Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés előtt állunk. Gyűrű kérdés?
Olvastam már itt mindenfélét, hogy milyen gyűrűk vannak, melyik miért van stb. De az jött le nekem, hogy nagyon eltérőek a szokások ebben a témában. Engem az érdekelne, hogy nálatok hogyan voltak ezek a dolgok?
Én így gondoltam: köves gyűrűt kap a lány lánykéréskor. Viszont utána a karikagyűrűt, amit mindkét fél hord, mikor szokás elkezdeni hordani? Mert olvastam olyat is, hogy csak esküvő után, meg olyat is, hogy esküvő előtt bal kézen, utána átkerül jobb kézre. De aki esküvő előtt kezdte el hordani, az mikor? Lánykérés után elmentek megvenni a karikagyűrűket, és utána hordták? Vagy eljegyzési buli volt? (ezt annyira nem szeretnénk).
Hagyományosan a fiúnak az apától is meg kell kérnie a lány kezét? És ha igen, akkor azt kell először, vagy azt az után is lehet, hogy a lány már igent mondott?
Sokan átveszik az amerikai szokás, amikor lánykéréskor gyűrűt adnak a lánynak. Ma ez a menő.
A magyar szokás szerint lánykéréskor legfeljebb virágot ad a fiú, a köves gyűrűt majd az eljegyzéskor a két karikagyűrű mellé adja kísérőgyűrűnek. Eljegyzéskor a bal kézen, esküvő után a jobb kézen viselik a gyűrűt mindketten.
Először a lányt kell megkérdezned, hogy feleségül megy-e hozzád. Ha igent mond, akkor illik az apától, illetve a szülőktől is megkérni a lány kezét.
Hagyományosan az eljegyzési ebédet a lány szülei állják, és arra a fiú szüleit is meghívják. Van ahol a távolabbi rokonságot is, de ez nem kötelező.
Nálunk:
Mi megbeszéltük, ogy októberben esküvő (ha nem sikerül leszervezni, akkor aprilis) mindezt április 29 -én.
Délután leültünk megbeszélni a részleteket
- mekkora legyen
- hol legyen
-mikor szóljunk
- gyűrűkérdés
Én nem akartam kisérő, vagy kövesgyűrűt.
Nem hortdam sosem, a karikagyűrűt mindig hordanám, de még plusz egy gyűrűt nem hiszem, arra pedig nekem nem kell, hogy a fiókban legyen.
Így elmentünk másnap, körülnézni, és meg iis vettük, mert pont a méretünkben volt a választottunk..
Este összebújtunk és egymás ujjára húztuk.
Ez volt szerdán, vasárnap anyáknapja, amikor hazamentünk meglepiből a szüleimhez. Párom az áldásukat kérte a frigyünkre, akkor újra felhúztuk a gyűrűket.
Az elkérés már vicces lett volna, mert megtörtént 3 éve, amikor összeköltöztünk....
(Az ő édesanyjának csak telefonon volt
lehetőségünk elmondani...)
Én azőta nem vettem le csak takarításhoz, kerti munkához.
Vőlegényem itthon nem szereti hordani, de amúgy mindig rajtavan.
A bal kezünkön, az esküvőre gravírozzuk, és át a jobb kézre.
(Okt. 19-én lesz végül:))
Eljegyzési buli nem volt, egy ebéd igen, 1 hónappal később,de az is csak esküvőmegbeszélés csak, semmi ünnepélyesség, igazából a szüleink 2-odjára tudtak találkozni az 4,5 év alatt ekkor. Mi voltunk 6-an csak, más nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!