Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzés előtt állunk. Gyűrű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzés előtt állunk. Gyűrű kérdés?

Figyelt kérdés

Olvastam már itt mindenfélét, hogy milyen gyűrűk vannak, melyik miért van stb. De az jött le nekem, hogy nagyon eltérőek a szokások ebben a témában. Engem az érdekelne, hogy nálatok hogyan voltak ezek a dolgok?

Én így gondoltam: köves gyűrűt kap a lány lánykéréskor. Viszont utána a karikagyűrűt, amit mindkét fél hord, mikor szokás elkezdeni hordani? Mert olvastam olyat is, hogy csak esküvő után, meg olyat is, hogy esküvő előtt bal kézen, utána átkerül jobb kézre. De aki esküvő előtt kezdte el hordani, az mikor? Lánykérés után elmentek megvenni a karikagyűrűket, és utána hordták? Vagy eljegyzési buli volt? (ezt annyira nem szeretnénk).

Hagyományosan a fiúnak az apától is meg kell kérnie a lány kezét? És ha igen, akkor azt kell először, vagy azt az után is lehet, hogy a lány már igent mondott?

2013. jún. 19. 08:09
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Sokan átveszik az amerikai szokás, amikor lánykéréskor gyűrűt adnak a lánynak. Ma ez a menő.

A magyar szokás szerint lánykéréskor legfeljebb virágot ad a fiú, a köves gyűrűt majd az eljegyzéskor a két karikagyűrű mellé adja kísérőgyűrűnek. Eljegyzéskor a bal kézen, esküvő után a jobb kézen viselik a gyűrűt mindketten.

Először a lányt kell megkérdezned, hogy feleségül megy-e hozzád. Ha igent mond, akkor illik az apától, illetve a szülőktől is megkérni a lány kezét.

Hagyományosan az eljegyzési ebédet a lány szülei állják, és arra a fiú szüleit is meghívják. Van ahol a távolabbi rokonságot is, de ez nem kötelező.

2013. jún. 19. 08:18
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Igen a "köves" gyűrűvel való lánykérés valóban Amerikából átvett szokás. Én nem csípem az Amerikából átvett hülyeségeket, de ez például tetszik. A karikagyűrűket mindenképpen együtt érdemes kiválasztani, így az a lánykéréskor még nem lesz meg, de hát üres kézzel mégsem kérheted meg a kezét, szerintem jó ötlet a köves gyűrű, ahogyan Te is írtad.
2013. jún. 19. 08:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a következőképp zajlott. Mi nyáron együtt szoktuk megtartani a szüli és névnapunkat (család, pár barát) egy kerti parti keretében (már együtt éltünk). A párom akkor este kérte meg a kezem (senki nem tudott róla), az akkor fél éves babánk kezébe beletette a köves gyűrűt és úgy adta át nekem. Nagyon megható volt. A karikagyűrűt ezután választottuk ki és karácsonyra ez lett egymásnak az ajándékunk :) Elvileg azóta hordjuk, de mivel egyikünk sem nagy ékszeres (ez alapon a köves gyűrűmet sem hordom) ha eszünkbe jut feltesszük ha nem akkor otthon marad. Általában ha nem hétköznapi rohanásban vagyunk feltesszük (vagy pl az egyházi oktatásokra mindig feltettük, meg ha megyünk hívogatni az esküvőre). A lényeg nálunk semmi cécó nem volt, hogy eljegyzési buli meg ilyenek, én nem látom nagy értelmét ennek, az esküvő sem az a rongyrázós lesz, igaz leszünk egy páran, mert a nagy a szűk családi kör, de minden egyszerű lesz, ruha, "díszítés" .... Sok boldogságot nektek :)
2013. jún. 19. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk:

Mi megbeszéltük, ogy októberben esküvő (ha nem sikerül leszervezni, akkor aprilis) mindezt április 29 -én.

Délután leültünk megbeszélni a részleteket

- mekkora legyen

- hol legyen

-mikor szóljunk

- gyűrűkérdés

Én nem akartam kisérő, vagy kövesgyűrűt.

Nem hortdam sosem, a karikagyűrűt mindig hordanám, de még plusz egy gyűrűt nem hiszem, arra pedig nekem nem kell, hogy a fiókban legyen.

Így elmentünk másnap, körülnézni, és meg iis vettük, mert pont a méretünkben volt a választottunk..

Este összebújtunk és egymás ujjára húztuk.

Ez volt szerdán, vasárnap anyáknapja, amikor hazamentünk meglepiből a szüleimhez. Párom az áldásukat kérte a frigyünkre, akkor újra felhúztuk a gyűrűket.

Az elkérés már vicces lett volna, mert megtörtént 3 éve, amikor összeköltöztünk....

(Az ő édesanyjának csak telefonon volt

lehetőségünk elmondani...)

Én azőta nem vettem le csak takarításhoz, kerti munkához.

Vőlegényem itthon nem szereti hordani, de amúgy mindig rajtavan.

A bal kezünkön, az esküvőre gravírozzuk, és át a jobb kézre.

(Okt. 19-én lesz végül:))

Eljegyzési buli nem volt, egy ebéd igen, 1 hónappal később,de az is csak esküvőmegbeszélés csak, semmi ünnepélyesség, igazából a szüleink 2-odjára tudtak találkozni az 4,5 év alatt ekkor. Mi voltunk 6-an csak, más nem...

2013. jún. 19. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt úgy kell, ahogy neked vagy nektek tetszik, nincs kőbe vésve semmi. Mi már együtt éltünk és megbeszéltük legyen eljegyzés, tehát konkrét lánykérés nem volt. Elmentünk megvettük a karikagyűrűt és még aznap felhúztuk. Másnap tartottunk egy eljegyzést, ami annyi volt, hogy meghívtuk a közeli rokonokat egy ebédre hozzánk. Mivel már 6 éve együtt voltunk és fél éve együtt éltünk én nem szerettem volna ha apukámtól kéri meg a kezem. Számomra gáz lett volna, hiszen együtt élünk stb.. Nem is akartunk ilyen hivatalosak lenni. Laza volt az egész. Köves gyűrűt sem szerettem volna, én a "karikára" mentem. Azt is közösen választottuk. Rá egy bő évre volt az esküvőnk. Itt sem akartam kikérőt, hiszen együtt éltünk és nekem ez így nem jött volna be. De az csak egy dolog hogy nekem nem tetszett volna ha apukámtól kéri meg a kezem, vagy nem kellett köves gyűrű, nem akartam kikérőt. Mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mit szeretne ezekből a dolgokból.Vannak akik tartanak kikérőt úgy is hogy évek óta együtt élnek. Szóval ha lánykérésre készülsz, én a helyedben azért finoman érdeklődnék, vagy valamennyire képbe kell lenned hogy a te barátnőd mit szeretne és ahhoz kell igazítani a dolgokat.Mi bal kézen hordtuk eljegyzéstől a karika gyűrűt , majd esküvő után átkerült a jobbra, de én vissza tettem a balra mert annyira megszoktam. Szóval semmi sincs kőbe vésve, úgy csináljátok ahogy nektek a legjobb.
2013. jún. 19. 09:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Először is úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik. Nálunk úgy volt, hogy meglepi lánykérés köves gyűrűvel, eufória, örömujjongás :). Aztán közösen kiválasztottuk a karikagyűrűt és megrendeltük, mikor elkészült elkezdtük hordani a bal kézen. Esküvőkor áttettük a jobbra. Hivatalos szülőktől lánykérés nem volt, csak egy ismertető összeröffenés (ebéd) a 4 szülővel.
2013. jún. 21. 11:12
 7/8 Meeszaaros válasza:
Amikor már nagyon komoly volt a kapcsolatunk, elmentünk kiválasztani a karikagyűrűket. Két héttel később egyedül hoztam el, és eldugtam őket. Vártam pár hónapot, majd egyszer elhívtam a barátnőmet – a gyűrűkkel a zsebemben –, és megkértem a kezét.
2013. jún. 27. 12:20
 8/8 Meeszaaros válasza:
A köves gyűrűs megoldás egyikünknek sem tetszett, bár tény, hogy annyira nem irritál, mint a többi majmolt amcsi szokás (Valentin-nap, Halloween).
2013. jún. 27. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!