Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hosszú eljegyzés vagy pár év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú eljegyzés vagy pár év gyerekmentes házasság? Melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy teljesen mindegy, a lényeg nem változik:) de érdekelne ki mi mellett voksol.

3 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 éve együtt is élünk. Most volt az eljegyzésünk, de nem tudjuk az esküvőt mikor tartsuk. Egyik opció hogy jövő ilyenkor. A másik hogy 3-4 év múlva. Gyereket addig nem szeretnék. 24 vagyok, egyet szeretnénk úgy gondoltam 30 körül szülök. Szóval ráérünk "összehozni" 4-5 év múlva.

Ti most házasodnátok eljegyzés után 1 évvel vagy majd akkor mielőtt belekezdtek a babaprojektbe?

2013. máj. 2. 08:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát mi eljegyzést sem tartunk/tartottunk, csak megbeszéltük, hogy úgy 3 év múlva jöhet a gyerek, és majd előtte összeházasodunk.

Én "halogatós" típus vagyok, az előző kapcsolatom elég hosszú idő után romlott meg, így inkább várnék az esküvővel a családalapításig. Szóval nekem inkább hosszú jegyesség, ha e közül a kettő közül kéne választani.

2013. máj. 2. 13:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Én gyerek miatt nem házasodom, hanem azért mert jól meg vagyunk és úgy érezzük itt az idő. Nálunk ez tavaly volt és gyereket még mi sem akarunk 3-4 évig biztos.
2013. máj. 2. 14:05
 13/17 anonim ***** válasza:
5.5 éve vagyunk együtt, munka miatt 2 éve élünk együtt, de normálisan csak 3/4éve! Gyereket akkor szeretnénk mikor minden adott hozzá, hogy nyugodt körülmények között tudjon felnőni. Házasság pedig előtte 1-2 évvel! Addig sajnos dolgozni kell, akkor viszont már a kor miatt mindenképp szeretnénk gyereket (29-30 leszek). Én a helyetekben akkor házasodnék mikor eljön az ideje, ha azt érzed,hogy még egy év kell akkor nekiállnék a szervezésnek, de ha még 2 év akkor megvárnám azt!
2013. máj. 2. 15:37
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

számomra addig nincs értelme házasodni, míg elérhető közelségbe nem kerül a gyerekvállalás.

nagyon jól gondolkodsz, h nem most szeretnél szülni :) én sem szülnék 30nál előbb, mert előtte még van pár dolog amit át kell élni, és gyerekkel a nyakadon már nem lenne lehetőséged.

házasság nélkül is nagyon kellemesen együtt lehet élni, nem kell hozzá semmilyen papír. :)

a gyerekmentes házassággal az a baj, h rögtön elkezdenek csesztetni az emberek, h na, mikor jön a bébi?

2013. máj. 3. 01:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem eljegyzés se lett volna fontos, házasság is csak a gyerek miatt. Nagyon szépen együtt lehetett volna még élni évekig. Valahol nincs szükség "bizonyítékra", "biztosítékra", ha mindketten érzik, hogy összetartoznak, és megvannak a hosszútávú tervek.
2013. máj. 3. 14:26
 16/17 anonim ***** válasza:

14-es.... ez ismerős. elkezdenek cseszegetni hogy mikor jön a gyerek... nekem már herótom van ettől. a férjemmel 3 éve vagyunk együtt, másfél éve házasok. az esküvőnk óta minden nagyobb családi összeröffenésen megkérdezi valaki, mikor jön a gyerek... annyira rosszul esik, mert most viszonylag vad idegeneknek mondjam el hogy nem lesz gyerekünk és kopjatok már le rólam? (miattam nem lehet gyerek egyébként)

olyan tolakodásnak érzem ezt a dolgot... semmi közük hozzá...azt se tudom hogy kezeljem...egyáltalán megmondjuk e valamikor a tágabb rokonoknak ezt a dolgot...

mint írtam másfél év után házasodtunk össze fél év együttélés volt előtte. úgy éreztük itt az ideje. azóta is boldogok vagyunk. úgy terveztük 30 éves koromra meglehetne az első gyerek, 3 évvel később a második, de ebből sajna nem lesz semmi fentebb említett okok miatt.

szóval én mindenképp a pár év gyerekmentes házasságra szavazok. sajnos nekünk ez véglegesnek bizonyul.

27/N

2013. máj. 5. 02:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Off

Én simán megmondanám, hogy nem azért házasodtunk, mert már gyereket akarunk, hanem azért mert szeretjük egymást, megkérdezném, hogy ha még mindnig csak élettarsak lennénk akkor is minden alkalommal feltennék a kérdést-e a kerdést

Amugy nálunk ez igaz, együtt élünk, mindenki tudja h tervben van meg nekünk fontos a házasság, mégis az "anyósom" minden telefonbeszélgetés vagy találkozás alkalmával felhozza, hogy mikor lesz már nagymama, a falat kaparom miatta. Ma jelentjük be, hogy eljegyeztük egymást, hamarosan esküvő.. Kiváncsi vagyok mi lesz, mert az előző beszélgetésünkkor elmondtam neki, hogy azzal, hogy minden alkalommal megkérdezi nem fog változni a döntésünk, akkor lesz amikor úgy érezzük...stb...ő meg akor hagyjalak békén ezzel? Beszédes csend volt a vőlegényemmel a közös válasz..

Utolsó, sajnálom, hogy így alakult nektek, tudom, hogy fájó, de érdemes valami frappánssal leszerelni őket, ha nem szeretnéd elmondani mert 10 év múlva is ezt fogjátok hallgatni, vagy kerek perec, hogy nem lesz és pont.

2013. máj. 5. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!