Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felelőtlenség lenne 9 hónap együttlét után eljegyezni egymást?
Igazából már 5 éve ismerjük egymást, de csak 9 hónapja vagyunk együtt ténylegesen.
Én 22 vagyok ő pedig 29.
Azért szerintem baromira nem mindegy, hogy hogyan, milyen mélységig ismerik egymást...
Én nem mondom, hogy felelőtlenség, de úgy gondolom, hogy ma az eljegyzés népszerűbb, mint a házasság. Ha valaki annyira biztos a kapcsolatában, hogy házasságot tervez vele(gondolom, ezért jött képbe az eljegyzés), akkor az a kapcsolat elviekben meglesz 1-2 év múlva is, nem? Csak akkor legalább a felek megadták a lehetőséget maguknak arra, hogy az esetleges gondok kiütközzenek. És igen, jegyesség alatt is kiütközhetnek, hisz az csak egy gyűrű, és manapság a húszéveseket is eljegyezték már háromszor. A varázsa is odalesz, és így értelme sem sok van. Ettől függetlenül, kedves kérdező, szerintem ebben a témában egyedül neked és a párodnak van hatásköre, inkább vele beszéld meg, mint velünk.
Eljegyzéshez nem volt korai, de házassághoz az lenne. Szerintem.
Az, hogy 5 éve ismeritek egymást az nem jelent semmit! Mostanában divat a pár hónap járás után eljegyzést tartani, de nagyon kevés ami elmegy házasságig!
Szia!
Én csak dátumokat írnék neked...
2007. 12.16-án váltottuk az első levelet
2008.01.01-én összejöttünk
2008.februárjában összeköltöztünk
2008. augusztusában terhes lettem
2009. február eljegyzés
2009.04.04 esküvő
2009.04.24 megszületett a lányunk
2012.02.02 a fiúnk:)
Szóval szerintem sem korai:)
Felelőtlenség? Nem, az más. Mivel az eljegyzésnek semmilyen hivatalos következménye nincs, szabadon felbontható bármikor, nincs vagyonközösség stb., senkinek nincs vesztenivalója - legföljebb a gyűrű ára.
Más kérdés, hogy nekem 9 hónap elég kevés lenne ilyesmire, olyankor még minden rózsaszín, minden szép, általában a pár nem ment még át nehezebb időszakon pl. anyagilag, szakmailag vagy családi szempontból. Valódi konfliktushelyzetek tehát még nem kerültek elő...
De ha mindketten így érzitek, akkor miért ne? Mondjuk utána 1-2 éven belül esküvő, aztán kész. Ha még úgy érzitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!