Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Te mit gondolsz a házasságról?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te mit gondolsz a házasságról? Csak egy papír vagy több annál?

Figyelt kérdés
Tőlem onnan ez a kérdés, hogy még a nyáron a barátom megkérte a kezemet, és hirtelen örömömben igent mondtam neki. Lassan 3 éve, hogy együtt vagyunk, távkapcsolatban élünk, és nem tudom mi lenne a legjobb. Szerintem így nem sok értelme van. Másrészt én még csak 20 éves vagyok, ő meg már családot szeretne, hiszen 32 éves. Lényegében én félek a házasságtól, sokak szerint csak egy papír, és felborítja a "családi idillt". Ti mit gondoltok erről?

2013. febr. 6. 21:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Az én korosztályomban pedig biztosan nem találnék még egy ilyet, aki nem csak kihasználni akar, komoly szándékai vannak, és szeret is."

Ezt az idősebb pasik szokták beadni a fiatal csajoknak, hogy "a te korosztályod csak kihasznál". Nekem ugyanezek a pasik a veled egyidős lányokra mondanak csúnyát. Nem lehet egy korosztályt egy szóval jellemezni. Nekem a párom alig volt idősebb nálad, amikor találkoztunk, szóval van azért komolyan gondolkodó huszonéves.

"Valamilyen szinten pedig sajnálom őt, mert már 32 éves, és nincs felesége, gyereke, családja. Ilyen korban pedig már általában ezek mind megvannak egy embernek."

Nem tudom, milyen körökben mozogsz, az én ismerőseim közül csak kb. minden tizediknek van gyereke 32 évesen. Bőven ráértek még mindketten.

"Viszont amikor én 30 leszek, ő 42, amikor én 40, ő már 52."

De ez egyre kevésbé fog komolyan korkülönbségnek tűnni. Amikor annyi idős voltam, mint te, 1-2 év korkülönbséget tudtam elképzelni, aztán 3-4-et, most akár 8-10 is belefér.

Ha szereted, akkor ne engedd, hogy befolyásoljon a kora, de azt se engedd, hogy belekényszerítsen a gyerekvállalásba, amíg nem akarod. Van még időtök.

2013. febr. 8. 03:44
 22/27 anonim válasza:
70%
A házasság csak egy papír, de a pénz is csak egy papír, és mégis mekkora hatalma van...
2013. febr. 10. 10:05
 23/27 valaki : ***** válasza:

Jaj, én örülnék,ha valaki megkérné a kezemet :D Ha szereted a csávót,akkor no problem :D Van jelentősége.persze,de az inkább elvi kérdés. Egy társaságban ha bemutat,nem szebb az, hogy " Ő itt a feleségem..."? A mindennapi életetekre szerintem nem lesz hatással :D

Akárhogy is lesz,sok boldogságot kívánok :)

2013. febr. 10. 19:18
 24/27 anonim válasza:
81%
Szent kötelék.
2013. febr. 12. 17:15
 25/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, tele vagy kérdéssel, fenntartással, bizonytalansággal. Ne haragudj, de én azért biztosan nem mennék férjhez valakihez, mert már benne van a korban, nagyon rászolgált szegény, hogy felesége és családja legyen. A hozzászólásaidból nekem úgy tűnik, hogy ez nem a te döntésed. Próbálod magadat rábeszélni valamire, amiről pontosan érzed, hogy nem az igazi megoldás. Ne keverd össze a szerelmet a "majd megleszünk valahogy, mert rendes ember, és elvesz feleségül is" állapottal. Baromi nagy a különbség, és rengeteg fájdalom, könny lesz az ára, ha később akarsz majd szabadulni belőle.

Praktikusan amúgy, soha nem mennék férjhez valakihez, akivel csak távkapcsolatban éltem eddig. Nem tudsz róla még semmit.

2013. febr. 14. 22:34
 26/27 A kérdező kommentje:

Valamilyen szinten igazatok van. Abban viszont nincs, hogy nem ismerem, és abban sem, hogy azért szeretnék hozzámenni, mert "majd megleszünk valahogy, mert rendes ember, és elvesz feleségül is", ahogy te írtad utolsó válaszoló. Én teljes szívemből szerelmes vagyok belé, immár 3 éve. Az egy dolog, hogy távkapcsolatban élünk, de most pl karácsony óta nem ment haza, és azóta együtt vagyunk. Szóval teljesen ismerem őt, megbízok benne, biztonságérzetet nyújt, és ő a mindenem. A házasságot meg azért nem szeretném elkapkodni, mert nekem fontos a vallás, és fontos lenne a házasság, és nem azt szeretném, hogy most hirtelen választok valakit, és az első szerelmemhez hozzámegyek, aztán pár év múlva meg elválunk. Az a félelem érzet van bennem, hogy mivel még csak 20 éves vagyok, pár év múlva elmúlik a nagy love.

21.: én rengeteg embert ismerek, vannak húszon évesek is, akiknek már 2 gyerekük van, és boldog házasok. Innen a feltételezésem.

Mondhatjátok, hogy nem vagyok igazi nő, de engem valamiért meg nem nyer el, nem ragad magával egy gyerek """cukisága""", és jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy egyáltalán nem szeretnék. Ez idővel lehet változni fog.

Másrészt sokszor úgy érzem, hogy ennél nem lehet jobb, mert megtaláltam a tökéletes férfit számomra, és csak egy a hiba benne, amitől mégsem az, mégpedig a kora. Mondani szokták, hogy szerelemben ez nem számít. Nekem sem tűnik fel, csak amikor elgondolkozok ezen, hogy ki vagyok, mit akarok, kit szeretek stb. Akkor pedig igen is soknak tűnik. Van, hogy cikiznek ezzel meg minden, őket nem szoktam figyelembe venni, de azért valamilyen szinten zavaró. Mindenre van megoldás, próbálom is keresni, de nem találom. De ebből szerintem házasság lesz...percről percre jobban szeretem, és nem tudok semmire sem nemet mondani neki. (Sajnos vagy nem sajnos.) Azért köszönöm szépen a válaszokat, higgyétek el, segített.:)

2013. febr. 15. 18:24
 27/27 A kérdező kommentje:
21: visszatérve arra, hogy ki használ ki kit. Senki sem egyforma..én speciel nem találkoztam még egyetlen olyan korombelivel, aki komoly kapcsolatra vágyik. Az ismerőseim többsége is csak kicsapongó életet él, szórakoznak, buliznak és összefekszenek mindenkivel. Nekem pedig nem ez kell, nekem egy férfi kell, aki szeret, komoly kapcsolatra vágyik és nem használ ki. Őt pedig már megtaláltam.
2013. febr. 15. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!