Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Te mit gondolsz a házasságról?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te mit gondolsz a házasságról? Csak egy papír vagy több annál?

Figyelt kérdés
Tőlem onnan ez a kérdés, hogy még a nyáron a barátom megkérte a kezemet, és hirtelen örömömben igent mondtam neki. Lassan 3 éve, hogy együtt vagyunk, távkapcsolatban élünk, és nem tudom mi lenne a legjobb. Szerintem így nem sok értelme van. Másrészt én még csak 20 éves vagyok, ő meg már családot szeretne, hiszen 32 éves. Lényegében én félek a házasságtól, sokak szerint csak egy papír, és felborítja a "családi idillt". Ti mit gondoltok erről?

2013. febr. 6. 21:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Az a baj sajnos, hogy nem tudom mi lenne a jó.., mert ezt a kapcsolatot valóban feljebb kellene már emelni ennyi év után , viszont attól félek, hogy ez a nagy kötődés, mármint ha eleve van egy szerződés, akkor valahogy kényelmetlenebb a helyzet, hogy meg van benned az a kényszer, hogy neked ehhez ragaszkodnod kell mindenképpen, mert megfogadtad, megígérted, aláírtad stb..szóval attól félek, hogy ez a későbbiekben tönkretenné ezt az éveken át felépített kapcsolatot. Aztán meg lehet, hogy ez mégsem így van, viszont sok embertől ezt hallom, hogy a házasság tett tönkre mindent, addig meg milyen boldogok voltak meg stb.
2013. febr. 6. 21:53
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnek feleseg lenni, mert en is ugy erzem, ugy kerek a csalad. De elettars vagyok mar 5 eve. Elfogadom, ha nem vesz el soha, de legbelul szeretnem. Ezt tudja is a parom, es mondja is, hogy majd elvesz, csak az alkalmas pillanatra var....mar 8 eve:D (3 evig egyutt jartunk, utana butoroztunk ossze. )

Ahogy mondtak elottem is, egy kapcsolat nem a papirtol mukodik, vagy nem azert mert nincs. Ha mi osszehazasodunk, es ha vegul elvalunk, azt biztos nem azert lesz, mert nem ismertuk egymast eleg jol:D

Te meg tul fiatal is lennel a hazassaghoz. Elso komoly kapcsolatod? Ilyen fiatalon en nem is kotnem le magam.

Mondjuk pont en mondom, akinek egyetlen egy komoly kapcsolata volt az eletben, amiben jelenleg elek:D En 21 evesen talalkoztam parommal, aki akkor volt 28. Mondtak nekem, ne kossem le magam mellette, mert 30 evesen fogok rajonni, hogy meg nem eltem...be kell latnom, valamelyest igazuk volt. Felre ne erts, szeretem a parom, o is szeret engem, jol megvagyunk, van egy gyonyoru kislanyunk, tervezzuk a kistesot. A langolas akkor mult el, mikor jott a kislanyunk 2.5 evvel ez elott. Neha, most 29 evesen arra gondolok, milyen lenne valaki massal? Talan en is tul fiatal voltam? Talan igazuk volt a szuleimnek es meg korul kellett volna neznem? Furcsa ez, es nem tudom, erted e. Szeretem, es nem tudnek nelkule elni, megis neha ilyenekre gondolok.

Mindig a hugom jut eszembe, aki iden nyaron tolti a 18-at. Egy eve jar egyutt az elso komoly baratjaval, nagyon jol megvannak, birom a sracot, aranyos nagyon, pont ilyet kepzeltem el hugom melle. Es neha eszembe jut, hogy barcsak par evvel kesobb talalkoztak volna, ha most egyutt maradnak, 20, 22 evesen fognak rajonni, hogy meg korul kene nezni...es ez a jobbik eset, mert mivan, ha 8-10 evig egyutt maradnak, es utana jonnek ra, mikor mar szuletett gyerekuk.

Valoszinu, ha egyutt maradtok, ezek a gondolatok a te fejedben is le fognak jatszodni, nincs ebben szerintem semmi, amig a "neha gondolok ra"-t felcsereli az "allandoan erre gondolok".

Szerintem mond meg neki, hogy igent mondtal, de te napolnad meg az eskuvot. Elobb koltozzetek ossze, s ha legalabb 1 ev egyuttlakas utan is azt mondjatok, hogy egyutt akartok maradni, akkor el lehet kezdeni gondolkodni az eskuvon. Jo, ha mielott osszehazasodik ket ember, nehany akadalyt lekuzdenek, aprobb hullamvolgyeket, konfliktusokat a kapcsolatban, mert akkor bujik ki a szog a zsakbol, akkor mutatkozik meg igazan, hogy a bajban milyen tarsad. A szepben es a joban persze, hogy minden rozsaszin. Az, hogy tavkapcsolatban eltek, az megint csak akadalyozza, hogy kideruljon, birjatok is e egymast hosszutavon. Ha csak havonta, kethavonta latjatok egymast, persze, hogy alig varjatok, hogy talalkozzatok.

Van, aki csak tavkapcsolatban tud elni. Ilyen a noverem. Tobb kapcsolata is volt, nemelyik mukodott par evig, de a mostani mar 7 eve tart. A sogorom egy honapot itthon tolt, egy honapot kulfoldon, es mukodik:D

2013. febr. 6. 22:12
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

A házasság mindenképpen több mint egy papír, felelősséggel jár. Ezután már jogilag, társadalmilag is összetartozunk, felvállaljuk egymást, a döntéseink nagy részéért közösen felelünk, sokkal inkább leszünk mi, mint te, meg én. A közös jövőbe és a másikba vetett bizalmunkat is kifejezi valamilyen szinten, hogy mostantól a közös életünket építjük, ami enyém, az a tiéd (és nem attól parázok, hogy fél év, egy év múlva átversz és lelépsz mindennel).

Hogy most ez mennyire praktikus, mennyire nem, mennyire jó döntés és kinek felel meg, kinek nem, ki meri, akarja vállalni és ki nem, azt mindenki döntse el maga. Nekünk évek óta jól működik, nem bántuk meg, ha most kellene dönteni, ugyanígy döntenénk.

A másik kérdésedre: elvileg egy jól működő kapcsolatban nem szabadna felborítania a családi idillt, hiszen mint ember, nem változtok meg tőle, az egymás iránti érzéseitek, a családtagokkal kapcsolatos érzéseitek és viszonyotok nem változik meg tőle. Ha már eleve van valami gubanc, ha kimondatlanul is, akkor ez később persze felszínre kerülhet, de nem a házasság miatt.

2013. febr. 6. 22:18
 14/27 anonim ***** válasza:
A kapcsolat "feljebb emelése" lehetne első lépésként egy összeköltözés, mert távkapcsolatból házasságba ugrani nem egy életbiztosítás (mondom ezt úgy, hogy a szüleim ugyanezt csinálták, 3 év távkapcsolat után esküvő, de azért nem az az általános, hogy ez remekül fog működni, ezenkívül ők legalább egyidősek, és akkor még nyugodtabb idők voltak, nem volt ennyi napi stressz, ami felőrölhet egy kapcsolatot).
2013. febr. 6. 23:58
 15/27 anonim ***** válasza:

Nekünk több, mint egy papír. Bár egyikőnk sem hívő mégis fontos számunkra. Nekünk az eljegyzés is egy nagy dolog volt, hogy magasabb szintre emeltük a kapcsolatunkat ezáltal, az esküvővel főleg.

Megértelek téged is mert még csak 20 éves vagy, nem vágysz még annyira családra, gyerekekre, de párodat is megértem, mert csak 32 éves.

Én meglátásom szerint, ahogy te is írtad félsz a házasságtól, a felelőségtől ami ezzel jár, a háztartás vezetésétől stb.

Én azt tanácsolom neked, hogy beszélj a pároddal, mond el neki, hogy te még félsz a házasságtól. Szereted őt, majd hozzá akarsz menni, de kérsz egy kis időt, költözzetek elsőnek össze és majd meglátjátok mi lesz.

Ne ugorj rögtön bele a házasságba mert rossz vége lesz, ne tegyél felelőtlen lépéseket.

Biztos vagyok benne, hogy ő is jól tudja, hogy nagyon szereted őt, így megfog érteni téged.

Sok sikert!

2013. febr. 7. 10:17
 16/27 A kérdező kommentje:
A másik problémám még a korkülönbség. Úgy vagyok vele, hogy megtaláltam a tökéletes férfit, azt aki hozzám illik, és vele szeretném leélni az életem... ez a tökéletesség mégsem az és csak a kora miatt. Az én korosztályomban pedig biztosan nem találnék még egy ilyet, aki nem csak kihasználni akar, komoly szándékai vannak, és szeret is. Lehet, hogy könnyű helyzetnek tűnik nektek, hogy csak úgy megmondom, hogy akkor mégsem megyek hozzá a nyáron. Valamilyen szinten pedig sajnálom őt, mert már 32 éves, és nincs felesége, gyereke, családja. Ilyen korban pedig már általában ezek mind megvannak egy embernek. Most pedig már örül neki, hogy végre talált magának egy nőt, aki mindennél jobban szereti. Viszont amikor én 30 leszek, ő 42, amikor én 40, ő már 52. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy már elmúlt 30, amikor együtt vagyunk nekem ezzel egyáltalán nincs is gondom, csak amikor hát..elgondolkozok ezeken a dolgokon, akkor jövök rá, hogy a tények, azok tények, és 12 év azért mégis csak sok. Egyszerűen nem tudok dönteni, ha azt választom, amit a szívem diktál, akkor hozzámegyek, ha azt, amit az eszem, akkor pedig nem.
2013. febr. 7. 17:23
 17/27 anonim ***** válasza:
31%
Nekem csak papír.
2013. febr. 7. 21:10
 18/27 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy tudom hogy az egy más kor volt, de nagyapám is pont 12 évvel idősebb mint nagyanyám, és (már bocsánat, hogy ilyet írok) nagymamám van rosszabb állapotban! Tehát neked ez se lehet mérvadó! Ő még ráér, neki nem ketyeg a biológiai órája, nem lesz baja ha vár még, míg te is felkészülsz. Emiatt ne hagyd el ha szereted.
2013. febr. 7. 21:30
 19/27 A kérdező kommentje:
Nekem nem ez a mérvadó, hanem az, hogy soknak tűnik, és ez ellen nem tudok semmit sem tenni. Elhagyni pedig semmiképpen sem akarom, csak egyszerűen megvan bennem a sajnálat, hogy még nem alapított családot, most pedig boldog, hogy végre van valaki, aki vele képzeli el a jövőjét, én pedig szerintem még nem vagyok kész a házasságra, elkötelezni magam, amikor még egy élet áll előttem. Tény, hogy ő a mindenem, és szeretem, imádom meg minden, de ez lehet nem megy..ilyen bizonytalan még sosem voltam.
2013. febr. 7. 21:45
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ezeket vele megbeszélni. Köztem és párom között 3 hét híján 11 év van, 7 éve vagyunk együtt, és együtt tervezünk megöregedni. Persze az élet közbeszólhat, de jól működik a kapcsolatunk.

Egyébként egy 20 éves férfi épp annyi mutáns gént ad át a gyerekének, mint a nő (legyen bármennyi idős a nő), míg egy 50 éves férfi már több, mint 8-szor annyit. Egy 30 éves is már kétszer annyit. Mivel a spermiumok mindig újratermelődnek, a kor előrehaladtával egyre kevésbé tudja a szervezet kiszűrni a mutáns géneket, míg a petefészek gyakorlatilag állandó. Ez nem feltétlen jelent rosszat, hiszen az evolúció is mutálódások hosszú folyamata. Csak érdekességképpen :)

2013. febr. 7. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!