Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan lehet szerelemből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szerelemből férjhez menni 7-8 év párkapcsolat után? Vagy annyi idő után már csak szeretetből, ragaszkodásból házasodnak? Hogy nem hűl ki a kapcsolat addigra?

Figyelt kérdés

Eddig minden kapcsolatom véget ért pár év után mert ellaposodott, kihűlt. Hiába próbáltam figyelni rá. A leghosszabb is csak 3,5 év volt. Tényleg ennyire nem lenne értéke manapság a szerelmet követő mély érzéseknek? Mindenki csak a szerelmet és a szenvedélyt hajszolja, ha ez már elmúlt akkor lelép mert kell az új, az izgalmas a bizsergető..

Miért szeretnek az emberek olyan hamar egymásból? Vagy én csinálok rosszul valamit? Soha senkivel nem tudok eljutni a házasságig.. :( Mit kellene tennem? Hogyan viselkedjek hogy a kapcsolat eljusson a házasságig?

2013. jan. 22. 10:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

mi már 5 éve együtt vagyunk, voltak olyan időszakok, amikor megijedtem, h már nem szeretem olyan lángolóan a páromat, de közben rájöttem, h nem is ez a fontos.

talán a kapcsolatunk eleje nehezebb volt mint mostanában :) összeköltöztünk elég hamar, össze kellett csiszolódni, volt egy halom hülye vita apróságokon :) mostanra minden hibáját, erényét ismerem, nem lepődök meg azon, ha meg kell neki mutatni merre van a szennyeskosár :)

nem csak a szerelmei, hanem egymás legjobb barátai is vagyunk. talán ez a tartósság titka. összeillünk, nem keresünk múló érzéseket a valódi érzelmek helyére.

2013. jan. 22. 11:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy próbáltál figyelni a kapcsolatra... Úgy, hogy a másiknak is jó legyen? Közösen figyeltetek? MIért lett vége?
2013. jan. 22. 12:27
 13/26 anonim ***** válasza:
60%

mi is 5 év után házasodtunk. Én nem tudom, hogy szerelmes vagyok-e a férjembe, sőt,ha most egy 12 éves mesefigura lenne a férjem, elég boldog lennék :D, viszont szeretem még mindig, épp most álltunk neki a babaprojektnek, és nem azért vagyok vele, mert nincs más. Rendes ember, szeret engem, szeretek vele lenni, viszont együtt élünk 5 éve, nem lehet minden egyes nap tűzben égni. Nekem legalább is nem megy. Amikor egy hétre hazautazott, nekem ugyanúgy hiányzott, mint régen, és amikor hazajött, újra szerelmes lettem :)

nem mindenki hajszolja a szerelmet. Említettem a mesefigurát. Igazából benne is az tetszik, hogy látom, ahogy a másik szereplőbe beleszeret, és írigylem tőlük a pillanatokat, az udvarlás izgalmát. Tudom, hogy csak mese, de akkor is visszaidézi azokat a pillanatokat, amiket mi ketten éltünk át, és hiányzik :) de ezért nem fogom elhagyni, hiszen mással is ez történne. :)

2013. jan. 22. 12:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
13-as, igazán megnyugtató, hogy így gyerekvállalás idején már nem hagyod ott a férjed egy rajzfilmfiguráért... :D
2013. jan. 22. 13:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősömék 8 éve vannak együtt és nagyon szerelmesek még. Látszik rajtuk, pedig együtt élnek már mióta.

Amúgy a szerelem nem múlik el, hanem átalakul egy mély szeretetté. Ez tartja egyben már 25 éve a szüleimet is. Néha összezördülnek hülyeségeken, de szeretik egymást. Megbeszélik a dolgaikat és figyelnek egymásra.

Ha nem törődtök kölcsönösen egymással, akkor a dolog ellaposodik.

2013. jan. 22. 13:06
 16/26 anonim ***** válasza:
37%
Off: "nekiálltunk a babaprojektnek"...ááááááááááá!!!!
2013. jan. 22. 13:08
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

Én elképzelhetőnek tartom, hogy lehet. Tapasztalatból nem beszélhetek, mert én még csak négy éve vagyok szerelmes. Szerintem attól is függ, ki mit tart szerelemnek. A nagyon heves, szenvedélyes szakaszt én úgy gondolom, előbb-utóbb egy nyugodtabb, biztonságosabb váltja fel és ezzel nem feltétlenül, de könnyen együtt járhat, hogy ellaposodhat, elkényelmesedhetnek a felek. Ha ez megtörténik vannak, akik észhez térnek és változtatnak közösen, vannak, akik belenyugszanak, hogy a szerelem csak kémia, ami úgyis elmúlik, stb. stb. és ülnek tovább a babérjaikon.

Hogy neked nem jött össze, nem tudom, miért van, nem biztos, hogy a te hibád, ehhez két ember kell.

2013. jan. 22. 13:12
 18/26 anonim ***** válasza:
A szerelem olyan mint a nátha...majd elmúlik:))
2013. jan. 22. 13:15
 19/26 anonim ***** válasza:
83%

Hülyeségnek tartom azt, hogy "bizonyított tény, hogy a szerelem 2 évig tart".

Mégis hogyan jutottak erre? Senki ne mondja nekem, hogy majd más előre megállapítja, mennyi ideig leszek szerelmes.

10 éve vagyok párkapcsolatban, és mái napig a föld felett járok, annyira szerelmes vagyok a páromba! Egy-egy "randi" előtt ennyi év után is órákat készülődök, és izgatott vagyok! Pedig akkor 10 év után már nagyon nem így kellene lennie....Mégis így van!

Szerintem inkább csak nagy szerencse kell hozzá, hogy mindenki a megfelelő emberrel találkozzon!

Találkozhatunk valakivel, beleszeretünk vagy megszeretünk benne valamit és emiatt azt hisszük, ez a szerelem. Aztán 2-3-5 év után meglepődve tapasztaljuk, hogy már semmi nem a régi. Aztán jön a szakítás/válás, és kezdődik minden elölről.

De ha valaki találkozik a világban tényleg a megfelelő emberrel, a szerelmem nem múlik el 2 vagy akárhány év után. Mi köze az időnek a szerelemhez? Szerintem semmi.

Csak egy gond van: tényleg nagyon ritka a valóban hosszú, szerelemteljes kapcsolat.

Kérdező, szerintem semmit sem kell csinálnod, ez nem egy olyan dolog, hogy tudatosan kell csinálni valamit, hogy "nah akkor ebből a kapcsolatomból lesz házasság". Ez majd jön magától. Szerintem.

2013. jan. 22. 15:31
 20/26 anonim ***** válasza:
25%

"Egyébiránt azzal, aki szerint a szerelem hormonokból áll, azzal szerintem nem lehet mit kezdeni."

Miért is? Szerinted mi akkor? Valami természetfeletti szent erő vagy mi? Én szerintem meg a buta emberekkel nem lehet mit kezdeni. Mert senki se gondolja,hogy az emberi érzelmeknek nem anyagi okai vannak. Olyan okai vannak,amelyek az agyban játszódnak le és fizikailag vagy kémiailag megfoghatóak. Szóval aki nem képes ezt elfogadni az butuska és csak azért nem képes ezt elfogadni,mert a romantikus amcsi filmeken szocializálódott és a valóság cseppet sem romantikus,mágikus vagy érdekes....(bár szerintem még mindig érdekesebb,mint a szerelem túlmisztifikálása)

2013. jan. 22. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!