Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknél nem volt köves eljegyzési gyűrű, annak hogy kérték meg a kezét? Vagy az nem meglepetés volt, hanem megbeszélve csak?
Nem szeretnék köves eljegyzési gyűrűt,nem hordanám.
Azt szeretném,hogy eljegyzéskor meglegyen a két karikagyűrű ami esküvőkor átkerül a másik kezünkre.
De ilyenkor hogy van a lánykérés?
Gyűrű nélkül és együtt megvesszük?
Vagy a férfi ilyenkor 2 gyűrűt vesz?
(közös kasszán vagyunk,tehát ebből a szempontból mindegy)
Nekem is jobban tetszik a megbeszélősdi,hisz kettőnk élete.
De zajlani hogy zajlott,ki hozta fel? Megkérni hogy kérte?
Ez jól hangzik,ilyet tudok én is elképzelni.
(Szép a filmekben a tengerparton letérdelős gyémántgyűrűs jelenet,de valahogy nem mi vagyunk)
Akkor konkrét lánykérés sem volt,igaz?
Nálunk meglepi volt, de előtte sokat beszéltünk már az eljegyzésről, meg arról, hogy szeretnénk. Tiszta volt első perctől, hogy valamikor majd összeházasodunk...
"de nekem jobb volt, hogy megbeszéltük, elvégre a közös életünkről volt szó."
Persze, és ha a férfi felteszi a kérdést, a nő mondhat nem-et, vagy igen-t tehát az ominózus döntést ketten hozzák meg. Szerintem is az eljegyzés gondolata először a férfiban kell megszülessen, aztán jöhet a közös döntés.
A nővéremék viszont megbeszélték, vettek egy-egy ezüst karikagyűrűt, márciusban veszik meg az aranyat.
Ki hogy gondolkodik.
A kérdés nem arról szólt hogy kinek melyik verzió tetszik jobban,hanem hogy akiknél megbeszélve volt,és csak két karikagyűrű,azoknál hogy volt.
A kövesgyűrűs férfieldöntimitakar meglepis lánykérős nem érdekel,azokról van rengeteg kérdés itt is.
Nem, nem volt konkrét lánykérés, igaz a párom egy alkalommal megkérte a kezem a szüleimtől, de akkor mi már megbeszéltük a lényeget előtte.
Nekünk nagyon jó volt így, már amúgy is egy jó ideje együtt éltünk.
nálunk pont ilyen megbeszélős, együtt gyűrűt választós volt a történet.
elmentünk az ötvöshöz, elmondtuk milyet szeretnénk, határidőre kész lett.
aztán egy számunkra szimbolikus helyen tettünk egymásnak fogadalmat, felhúztuk a gyűrűket, és elmentünk egy szintén számunkra fontos dolgokat jelképező étterembe ebédelni.
a pincér véletlenül leöntött almalével, erre mondtam neki, h ma volt az eljegyzésünk, hamarosan jöhet a keresztelő is ezek szerint :D
házasodni nem fogunk, de fontosnak éreztük, h az összetartozásunknak legyen egy jelképe.
a keresztelő még várat magára, de hamarosan arra is elkezdünk gyúrni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!