Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek 17 évesen eljegyez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek 17 évesen eljegyezzem a barátnőmet?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem ot e mar nagyon regota egyutt vagyunk
2012. dec. 2. 23:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a legjobb megoldás, ha veszel neki egy szép gyűrűt, és elmondod, hogy fontos számodra, ez a gyűrű a szerelmed záloga, de az eljegyzéshez még fiatalok vagytok, viszont egyszer majd annak is eljön az ideje, ezt veheti "előlegnek". Szerintem sincs értelme úgy az eljegyzéssel dobálózni, hogy semmi hátteretek nincs, szóval nem tudtok előre tervezni, hogy na akkor másfél év múlva esküvő, aztán jöhet a gyerek, stb. Gondolom anyagilag sem álltok úgy, és nem vagytok még függetlenek, legalábbis a barátnőd 17 évesen biztos, hogy a szüleitől függ anyagilag. Kedves gesztus lenne tőled a gyűrű, csak ne ennyire véresen komolyan eljegyzésnek vegyétek.
2012. dec. 3. 01:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen repestem a boldogságtól,hogy megkaptam életem első rózsáját a barátomtól.Mi van veletek...
2012. dec. 3. 09:08
 13/18 anonim ***** válasza:

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Minek kell minden tizenéves felnőtteset játszodjon?

Nagyon régóta??? Mióóóta? 1-2-3 éve? Még gyerekek vagytok gyakorlatilag. Várjatok még 3-4 évet, még akkor is bőven fiatalok lesztek.

Az én páromnak is volt egy ilyen időszaka 18 évesen, hogy mi majd megváltjuk a világot és eljegyzést csinálunk...

Szerencsére sikerült lebeszélni...Nem arról van szó, hogy nem szerettem, de 17 évesen sok értelme nem lett volna. Érettségi és egyetem előtt...ugyanmár...

Aztán azt beszéltük meg, hogy ha egyetem után is együtt leszünk, akkor igen lesz értelme...egyetem, 5 év amiből 3 év távkapcsolat után megkérte a kezem...és így már nem nevettek ki, nem vagyunk gyerekek, át tudjuk értékelni a dolgokat...Sajnos még így sincs egyelőre keret az esküvőre...Nem hiszem, hogy nektek 17 évesen lenne...

2012. dec. 3. 10:47
 14/18 anonim ***** válasza:
Simán! Sőt, szerintem házasodjatok is össze! :) Sok boldogságot.
2012. dec. 3. 11:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Óóó, fiam...

Az eljegyzés a házasság előszobája, stimmt?

A házassághoz nagyon kevés az hogy "nagyon régóta együtt vagyunk, és nagyon szeretem" Tudod hány házasság indult így? Elárulom: az összes. Meggondolatlanul belementek, marhára nem látták még a másikat olyan helyzetben, ami a házasság alatt előfordul, sem az anyagilag, sem értelmi, érzelmi téren nem fejlettek még ahhoz, hogy a házasságban előforduló gondokat, kríziseket kezelni tudják.

Javaslom, keress rá itt a kérdések közt a "mi a jó házasság titka" jellegű kérdésekre, és vedd észre, hogy nem azt írják, hogy "nagy szerelem" meg "régóta legyetek együtt". Ezek is kellenek persze, ez mindennek az alapja. De önmagában ez a kettő nem tart életben egyetlen házasságot sem. Szóval gondold át, hogy az eljegyzés azt jelenti, hogy szándékomban áll melletted lenni életed végéig a jóban és a trében egyaránt. És ezt nem lehet csak úgy odabökni a másiknak, mikor még magunkat sem ismerjük igazán. Egy iskolás fiú meg lány még rengeteget változhat az évek során. Ha annyira biztos lennél benne, hogy együtt is tudtok maradni, nem siettetnéd a házasságot sem.

u.i.: vannak, akiknek működik ilyen fiatalon is. De ők nem(csak) annyival indokolják az eljegyzést, hogy "há' nagyon szeretem". Rengeteg pár "nagyon szereti" egymást, mégis töredékük jut el az oltárig, még kevesebb az olyan ember, aki boldog házasságban él.

2012. dec. 3. 13:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ne jegyezd el neked is és neki is túl korai még ez!
2012. dec. 3. 18:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Ne.

Ellenérv van számtalan, mellette semmit nem tudok felhozni. Adj neki ajándékba bármilyen ékszert, ha akarsz, de hülyeséget azért nem kell csinálni. A "nagyon régóta" együtt vagyunk pedig picit ironikus ebben a korban. Nagyon rég még nem is ismertétek egymást, mert kisiskolások voltatok. 2-3 év a huszas éveid végén mást jelent, mint tinédzserkorban. Minden tini azt hiszi az első komoly kapcsolatára, hogy örökké fog tartani. Aztán körbenéz a világban és rájön, hogy nem.

2012. dec. 7. 13:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne jegyezd el... Inkább vegyél neki egy kettétört szív medált/kulcstartót és hordjátok. Az is nagyon szép gesztus, és biztos örülne neki. Ha eljegyzed, komolytalannak fognak titeket tartani, hisz fiatalok vagytok és még jó pár évig esélyetek sem lesz a közös életre, házasságra. Az eljegyzés egy komoly foglaló, ami házassági szándékot jelez a közeljövőben.
2012. dec. 11. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!