Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ki a fene találta ki, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki a fene találta ki, hogy az eljegyzés egy gesztus?

Figyelt kérdés
Miért kell ezt is elbagatellizálni? Nyilván egy férfi akkor kéri meg a párja kezét, ha feleségül akarja venni, nem? Komoly szándékot kéne jeleznie. Akkor mi ez a szöveg, hogy "jaj én csak eljegyzést akarok, de házasodni nem"? Meg ott az a rakat tizen-huszonéves... egyik héten még eljegyzés, 2 hét múlva se gyűrű, se pasi. Meg "jaj már a barátnőmet is megkérték, most már engem is kérjenek meg". Az ilyen emberek lerombolják, semmibe veszik ezt a nagyon szép hagyományt és ebből is csak cirkuszt csinálnak. A szeretetet máshogy is ki lehet fejezni, nem csak jegygyűrűvel.
2012. okt. 20. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
És most mi a kérdés? És mi a problémád? Nem tudhatod hogy ezeknek az embereknek mi zajlik a magánéletükben, így kár ítélkezned.
2012. okt. 20. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
A sógoraim egyre-másra jegyeznek el lányokat, szerintem is gusztustalan az, amit művelnek. Azzal viszont egyetértek, hogy ez egy gesztus, de éppen arra jogosítja és kötelezi a feleket, hogy jobban megismerjék egymást. Ha ez alatt az idő alatt rájönnek, hogy nem passzolnak össze, akkor bontsák fel az eljegyzést, nem kell egy fél éltet egy pocsék házasságra pazarolni. De úgy gondolom, hogy ezt a gesztust is csak komoly kapcsolatban lehet megejteni, tehát akkor, amikor már van értelme.
2012. okt. 20. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem hiszem, hogy bárki a kedvedért elkezdene úgy viselkedni, ahogy te azt elvárod. Csináld te így, ha szerinted úgy kell.
2012. okt. 20. 21:37
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

A magyar hagyomány szerint ha egy férfi feleségül kért egy nőt, nem adott neki semmilyen gyűrűt, max. virágot.

Ezután tartották meg az eljegyzést, felhúzták egymás ujjára a karikagyűrűket, esetleg mellé kísérő gyűrűt is. Az esküvőt is megtartották rövid időn belül. Az esküvő előtt pedig nem költöztek össze.

Ma viszont először összeköltöznek, sőt még gyereket is vállalnak, azzal hitegetve magukat, hogy az esküvő csak egy papír.

Idővel a nők rájönnek, hogy szerető helyett legalább menyasszonyok akarnak lenni, a férfi enged a nőnek, és eljegyzi. De feleségül venni ritkán akarja. Neki megfelel az együttélés is. Könnyebb kilépni belőle, mint egy házasságból.

Ebben az esetben az eljegyzés valóban csak egy gesztus. A férfi nyugalmat akar, és ezt megkapja.

2012. okt. 20. 21:42
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Mert ma már trendi dolog eljegyezve lenni, ez lassan előbb bekövetkezik, minthogy összeköltöznének. Ezzel akarják a leányzók a többi nő orrába dörgölni: "Én már menyasszony vagyok!" Olyan ez, mint Iphone meg a többi baromság. Ha nekem van, én vagyok az Atyaúristen!
2012. okt. 20. 23:13
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Mert az emberek manapság jobban szeretnek hencegni a gyűrűvel az ujjukon és talán nem is érdekli őket a párjuk,csak a külvilág elismerése,meg az egójuk.
2012. okt. 20. 23:35
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
A sok menyasszony évek múlva is CSAK menyasszony marad.1000ből 1 a férfi,aki 1éven belül maga akar házasodni eljegyzést követően.
2012. okt. 21. 00:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez igenis egy gesztus. Jogilag az égvilágon semmi jelentősége nincs, ezért egyáltalán nem áll egy szinten a házassággal.
2012. okt. 21. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom, hogy csak egy gesztus, de csak a magam nevében beszélhetek. Nekem az a fontos benne, hogy a párom ezzel kifejezi, hogy engem választott, nem keresgél tovább, és ennyi. Maga az esküvő, a hacacáré, rongyrázás nem érdekel. Nem kell vendégség, nem kell közönség, sem hivatal, sem taps, papír, semmi. Csak az az egy pillanat kettőnk között.
2012. okt. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!