Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Danka Gergely kérdése:
Szeretném a Páromat eljegyezni és nem tudom, hogy
kötelező-e aranynak lenni a gyűrűnek. Az eljegyzési
gyűrűből is kettő kell vagy csak a jeggyűrűből?
eljegyzesibol 1 kell. de megis mire gondoltal ha nem aranyra?
2012. okt. 15. 23:52
Pl fehérarany,ezüst,platina..
2012. okt. 15. 23:53
Ma már nem kötelező
Nekünk pl ezüst van
De létezik nemesacél platina és más fémekből is
2012. okt. 15. 23:55
4/12 anonim válasza:
Semmi szabály nincs erre, mindenki olyat vesz, amilyen neki/a párjának tetszik. Én személy szerint nem is szeretem az aranyat, csak az ezüst jöhetne szóba. Legjobb, ha megtudakolod a barátnődtől, és aszerint választasz.
2012. okt. 16. 00:01
Semminek sem kell kötelezően aranyból lennie...
Mit gondoltál, ha valakik ezüst (vagy bármilyen más) gyűrűvel akarnak összeházasodni, azoknak az anyakönyvvezető/pap rácsap a kezére, vagy mi?! :D
2012. okt. 16. 00:01
mi a különbség az eljegyzési és a jegygyűrű közt? ilyet nem is hallottam még, h ez 2 külön dolog
2012. okt. 16. 04:21
Ki a fene pontozgatja le a normális válaszokat?
2012. okt. 16. 07:29
Eljegyzési gyűrű amivel eljegyzik egymást/a nőt. Jegygyűrű amit a házasságkötéskor az ujjára húz egymásnak a pár. Ez utóbbi megegyezhet az eljegyzésivel. Bár szerintem a jegygyűrűt jó együtt kiválasztani.
Nekünk csak jegygyűrűnk lesz, ahogy csak esküvőnk, eljegyzés nem. Vagyis annyi volt, hogy összehívtuk a családot és elmondtuk a terveket, ittunk egy pezsgőt.
Viszont kaptam egy szépséges ezüst gyűrűt a Páromtól szülinapomra, de mi ezt neveztük ki eljegyzésinek. :) Szóval, ha valakivel szóba kerül a jegyességünk egyből gyűrűt keres, akkor ezt mutatom. :) Úgysem veszem le soha.
24N
2012. okt. 16. 08:06
Nem kötelező aranynak lennie a gyűrűnek, olyat vegyél, amit szeret a párod, és te is meg tudsz engedni magadnak. Én pl.: kifejezetten butaságnak tartom a 100ezer forintos nagyságrendű eljegyzési gyűrűket, mert szerintem ha már valakinek ennyi pénze van, akkor azt félre kell tenni a közös otthonb berendezésére, nászútra, kocsira ... ergó bármi jobb abból a pénzből, mint egy méregdrága gyűrű amit olcsón is megvehetsz. 30-50ezer forintokért már nagyon szép aranygyűrűket lehet venni. Ha nem akarsz viszont semmikép se aranyat, akkor arra figyelj, hogy tartós legyen a fém: ne kopjon el hamar, ne veszítsen a csillogásából... Ezért szokták az aranyat preferálni, mert az elég tartós, évtizedek után is ugyanolyan szép marad. Viszont ékszerész biztos tud majd tanácsot adni, hogy még milyen fémből érdemes eljegyzési gyűrűt venni, ami nem arany de tartós fém...
2012. okt. 16. 08:42
ma 07:29 szerintem a kerdezo (is). az enyem pl hipphopp 0%os lett pedig valaszoltam a kerdesere meg meg kerdeztem valamit. valszolni bezzeg nem bir.
2012. okt. 16. 09:08
Kapcsolódó kérdések: