Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy barátnômnek hamarosan lesz az eljegyzése. Adnátok valami ötletet, hogy mit vásároljak neki? Nem azokra az elavult készletekre, ágynemure, vasalora gondoltam. Valami hasznos de mégis nem a megszokott
hát Te ismered mint embert .
lehet venni az elektomos kenyérsütőn át a párolóig wokserpenyőn át bármit vagy beszállhatsz az esküvői keretbe is ha csak kp-t adsz.
szerintem egyébként amit írsz hogy ágynemü vasaló az inkább nászajándék . ... most még valami csajos dolgot adnék menjetek együtt vásárolni j. hét hétvégén és ott biztos utal majd rá vagy csak hívd meg ebédelni ...
Bocs, de semmilyen eljegyzés nem hivatalos. Hogy ki mekkora csinnadrattát tart ebből az alkalomból, az emberenként változó, és ízlés dolga.
A magánvéleményem meg az, hogy a 21. században ez alapvetően két felnőtt ember privát ügye, és az eljegyzés akkor is eljegyzés, ha otthon kettesben történik. A többség pl.évekig együtt él a párjával, mielőtt sor kerül az eljegyzésre, akkor aztán főleg hülyén jön ki, hogy elmennek közösen a szülőkhöz, és megrendezik, hogy a srác akkor most megkéri a szülőktől a lány kezét, akivel 3 éve közös lakásuk van...
Van hivatalos eljegyzés,itt egy link ami szintén ezt igazolja: [link]
Én nem azt mondtam,hogy csak ez lehet igazi,ha vki kettesben akarja megoldani,hát szíve joga.Mi is felnőttek vagyunk,3 éve élünk együtt,egyébként 6 éve vagyunk együtt,nekem mégis fontos,hogy szülők előtt is bejelentsük a dolgot.Megvolt a lánykérés kettesben,ugyanakkor a karikagyűrűt család előtt szeretnénk felhúzni egymás ujjára,pláne,hogy még a szülők nem is találkoztak egymással.Ez pont egy tökéletes alkalom lenne rá(külön-külön találkoztak már,de miután szüleim elváltak,teljesen együtt még nem volt rá alkalom ahol mindannyian együtt vagyunk.)Nálunk ez kifejezetten ildomos,másnak meg éppen mi tetszik,azt majd eldönti.
Azért ne hasonlítsuk már össze Vilmos és Kate eljegyzését, aminek ugye politikai, gazdasági, történelmi jelentősége is van, Kovács Józsi és Kiss Rozi házassági szándékával. Az uralkodóházaknál nyilván van jelentősége az eljegyzésnek, hiszen onnantól számít a család által elfogadottnak egy kapcsolat, amin pl. az uralkodóház jövője múlik.
Egyébként ebben a címben:
"Elkészültek Vilmos herceg és menyasszonya hivatalos eljegyzési fotói" a hivatalos jelző NEM az eljegyzésre, hanem a fotókra vonatkozik, vagyis arra utal, hogy a megjelenő képek nem paparazzok által készített lesifotók, hanem a család által elfogadott és közzétett képek.
Eljegyzés jogi kategória Magyarországon nincs. Valakik vagy élettársak, vagy házastársak, más hivatalos megnevezés nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!