Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan oldanátok meg ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldanátok meg ezt a közös ünneplést?

Figyelt kérdés

A párom megkérte a kezem néhány hete. Nem nagyon volt alkalmunk "elújságolni" a barátoknak, mivel nem voltunk itthon, én meg nem vagyok az a típus, aki facebookon kiposztolja...Így tényleg néhány barátunk tudja csak, ők is telefonon tudták meg. Néhány napja az egyik jó barátunk leállított, hogy igaz-e a hír, mert ezt-ezt hallotta...és hogy rosszul esik, hogy nem mondtuk el neki...ma megint találkoztunk egy ilyen barátunkkal.

Nagy "eljegyzéses vacsorát" nem tervezünk, csak egy szűk vacsorát a szüleinkkel és kész.

Arra gondoltam, hogy a barátainkat is meghívhatnánk egy estére valamelyik helyi kávézóba egyet inni...Az parasztság, ha nem álljuk a teljes cekket? Mondjuk az első kört álljuk az rendben van? Vagy az egészet kéne?

Inkább legyen egy házibuli féleség?

Mindenképp szeretnénk "kiengesztelni" a barátainkat egy ilyen összejövetellel. Az a baj elég körülményes mert 300 km körzetben vannak. Mondjunk egy dátumot és aki jön jön? Itt se lenne olyan sok ember, max 20.

Ti hogy csinálnátok?

2012. szept. 15. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Mi sehogy nem csináltuk. A családdal (szülők, testvérek) volt eljegyzési ebéd (szülőknek ismerkedés). A barátoknak meg elmondtuk szóban, amikor találkoztunk velük. A mi barátaink nem durciztak be attól, hogy nem kürtöltük világgá 5 percen belül a hírt.
2012. szept. 15. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
fúúú de túl van ez misztifikálva. mi a barátainkkal össze szoktunk jönni havonta 1-2 szer, a legközelebbi ilyen alkalomkor mondtuk meg, mindenki örült, koccintottunk ránk egy jópárat, ennyi. akikkel nem szoktunk ilyen "sűrűn" találkozni, az nyilván nem túl közeli barát, nem is sértődött meg hogy csak később tudta meg. ilyen fogadást tartani, meg kiköltekezni senkinek eszébe se jutott.
2012. szept. 15. 22:12
 3/6 omba ***** válasza:

Jó ötlet, Hollandiában kifejezetten szokás, hogy egy ital az 1 italt jelent.

Az első kör közben bejelentitek, utána fizettek, és mindenki marad, ha akar. (Maradni fog)

2012. szept. 15. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Most ne vedd zokon, de te amúgy nem szoktál emberek közé járni? Mert nálunk a baráti körben ez úgy megy, hogy amikor amúgy is találkozunk, házibulin, vagy elmegyünk valahova, akkor ha valakinek van valami ilyen nagy híre (terhesség, eljegyzés, új munkahely, szülés, költözés...stb), vagy ha direkt emiatt szervezzük, akkor amikor mindenki megjött, akkor mindenki kikér valamit, hogy legyen a poharában, az illető bejelenti és iszunk egyet rá. Ha olyan a téma, akkor utána még egy darabig erről beszélgetünk. De hogy engesztelni kelljen, meg mittudomén, hát ez hülyeség. Csak azért, mert neked bűntudatod van, nem kell semmilyen rendezvényt szervezned.

Volt amúgy olyan barátnőm, aki nem újságolta, csak mindig amikor találkozott valakivel, akkor megmutatta neki sugárzó arccal a gyűrűjét, hogy nézd mit kaptam :)

Szerintem senki nem várja el tőletek, hogy 20 embernek az egész esti fogyasztását fizessétek...

De ha olyan barátaitok vannak, akikkel úgyse találkoztok hetekig-hónapokig-évekig általában, akkor amúgyis felesleges erre külön rendezvényt szervezni, vagy éppen egy jó alkalom, ezt döntsétek el ti. De azért ne csináljátok, mert te úgy érzed, hogy KELL.

2012. szept. 16. 14:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem azért mert kell, azért mert szeretnénk közösen ünnepelni...

A barátainkkal már nem egy városban lakunk, ritkán találkozunk, nem az, hogy nem járunk emberek közé...De attól mert ritkán találkozunk ezek erős és mély barátságok és szerintem is "tartozunk" annyival, hogy legalább tudják a hírt.

Lehet kicsit rosszul közelítem meg a témát:D

2012. szept. 17. 14:25
 6/6 anonim válasza:
Szerintem ted azt amit a szived sug
2012. okt. 1. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!