Mi a véleményetek? Hogyan oldanátok meg?
Sziasztok!
Van egy bátyám, akinek van egy 4 éves kislánya. Bátyámék mindig vesznek új ruhákat a kislánynak, de általában kínaiban, sőt, még turkálóban is vásárolnak, mondván, hogy a gyerek úgy is kinövi rövid időn belül.
Anyukám ezt a fajta módszert nagyon nem szívleli. Szerinte a gyereknek jó minőségű ruhát kéne venni. Ő is mindig drága ruhákat vesz a kislánynak, most is kinézett neki egy 11 ezer forintos szettet (rövidnadrág, póló). Holnap meg akarja venni.
Ezzel nem is lenne gond, csak az a baj, hogy abszolút nem tehetjük meg, hogy gyerek ruhákra ennyit költsünk. Még felnőttre sem költünk ennyit. Itthon lakom a szüleimmel, és apukám, meg én keresünk. Pont anyu az, aki nem dolgozik, és tényleg minden második 7-en vesz valami drága ruhaneműt a kislánynak. (a többiről, ami nem ruha, nem is beszélek inkább)
Ma megmondtam neki a véleményem, hogy szerintem túlzás, amit művel, erre megsértődött és elviharzott.
Most tényleg olyan nagy bűnt csináltam? Hogyan lehetne vele megértetni, hogy ez egy kicsit sok?
Én is meg szoktam lepni az unokahúgomat, de nem kéthetente, és nem 10 ezres értékben.
Köszi a válaszokat!
Gyereknek akkor sem érdemes drága ruhákat,cipőket venni,ha gazdag a család. Egy-két hónap alatt kinövik.
Anyukádnak pedig ne adjatok erre pénzt.
Az a gond, hogy 30 éve anyu a kasszás. Apu nem akar ebből balhét, ő attól sokkal jámborabb. :)
Én meg 3 hónapja dolgozom, nem pattoghatok neki, hogy adja oda az összes pénzt. Ugye megértitek.
Ő se jó dolgából van itthon. Rokkantnyugdíjas. De hát nem kap sok pénzt.
Valami humánusabb módszer kéne, csak attól félek, hogy az nem elég hatásos.
Így is mindig mondjuk neki, hogy ne tömje a gyereket csokival, de mindig ad neki. Még akkor is, ha a bátyám azt mondja, hogy ma már nem szabad csokit adni neki. Mintha meg sem hallaná, már megy is ki a csokiért.
Az a filozófiája, hogy a nagymama dolga a kényeztetés. Ez oké, csak már kissé sok. Főleg a mi helyzetünkben.
Ez a költőpénzes dolog nem is hangzik rosszul. Lehet, hogy felvetem apunak.
Turkálóba csak magának vesz ruhákat, szerintem szívrohamot is kapna, ha javasolnám neki, hogy nézegessünk gyerekruhákat is. (egyébként én vettem már ott a kiscsajnak, semmi baj nem volt. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!