Tul elfogult vagyok? Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? (bovebben lent)
Teljesen igazad van, elég pofátlan volt öcséd. Én annyival lerendezném, hogy küldök neki egy sms-t, "Nagyon szívesen öcsi, legközelebb akkor gyere, ha tudsz köszönni."
És ennyi...Akiben ezek a dolgok nincsenek meg, hogy ha már 4 napig vendégeskedek valakinél, legalább beszélgetek, köszönök, megköszönök dolgokat, és igen, én is adok pénzt a közös vacsiba, vagy meghívom bármire, annak hiába magyarázod, még neki fog följebb állni.
Az én öcsém ugyanilyen,sajnos már nem is keresem mert elegem lett belőle.
ő nem köszön nekem sem az utcán sem ha összetalálkozunk(egy helyen lakunk)sőt volt mikor kisfiamat(2 éves)kizárta a szobájából h őt zavarja számítógépezés közben a gyerek pedig a kisfiam imádja...egoista,önző és nem fontos neki a családja,ez van sajnos:(
Hasonló helyzetben voltam én is a húgommal.
Én is külföldön élek, meghívtam a családomat magamhoz.
Mindenki kultúráltan viselkedett, de a húgom egy rémálom volt. Nem köszönt nekem se meg a páromnak sereggelente, este. Elvárta, hogy kinyaljuk a seggét. Játszotta a királykisasszonyt. Egy köszönömet sem eresztett meg stb...
Én a 3. nap mondtam neki, hogy vagy változtat a hozzáállásán, vagy megy szállodába (amit természetesen fizettem volna neki), mert én ezt a viselkedést nem tűröm meg.
Mondta, hogy inkább változtat a dolgokon.
A látogatás végéig kibírta, de mondta, hogy legközelebb csak akkor jön, ha lehet paraszt (ezt ő mondta így, engem idézve), mert ő a nyaralását tölti nálunk és nincs kedve moderálni magát a pihenőnapjain.
Mondtam, hogy nehogy már nekem tegyen szívességet, hogy minket szórakoztat... és ennyibe maradtunk.
Nem haragszunk egymásra, de már nem jön látogatóba.
Az öcséd kőbunkó. De komolyan. Ha a férjem öccse lenne hasonló, én is megondanám hogy legközelebb kívül tágasabb.
Az ok, hogy nem kell jópofizni, ha valaki fáradt, de azért vannak minimális udvariassági formulák, és ha nem akarok beszélgetni, akkor megmondom az illetőnek, hogy te, ne haragudj, nagyon fáradt vagyok, szeretnék most magamban lenni, majd beszéljünk később. Ha meg valaki veszi a fáradságot hogy vesz nekem valamit, azt illik megköszönni. hát ez irtó ciki rád nézve is, hogy miféle családból jöttél... Mert ezzel téged is minősít a drága kicsi testvéred.
Ha meg ennyire magának való, akkor nem kell elfogadni a meghívást. nyugodtan mondhatta volna, hogy figyi, tudod milyen vagyok, nem akarok senkivel se jópofizni, inkább elvonulok és mindenki hagyjon békén. Ezt nyugodtan meg lehet tenni, és akkor nem sérti meg se a férjedet, se a férjed szüleit.
Mit tennék a helyedben? többet nem hívnám. Csak akkor beszélnék vele, ha muszáj. És kész. Nyugi, nem fogsz neki hiányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!