Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, férfiak! A kézmegkérés elutasítása véget vethet a kapcsolatnak a részetekről?
Attól függ, mi az oka.
Ez kb. ugyanaz, mint mikor a lány kijelenti, hogy vagy házasodunk, vagy szakítunk.
Mert ha megkérem a barátnőm kezétm, az azt jelenti, hogy szeretm őt és vele akarom leélni az életem. És az együtt töltött évek során ugyanezt érzem az ő részéről is. Ha nem ezt érzem, meg sem próbálokozom a lánykéréssel.Ha nemet mond, az számomra azt jelenti,hogy félreismertem őt,és félreértelmeztem az egész kapcsolatunkat.
1vagyok
32F
Nálunk nem jelentette a kapcsolat végét. Én a megkért barátnő vagyok. A párom azután kérte meg a kezem, hogy védekezés mellett terhes lettem (6 éve voltunk akkor együtt, együtt is éltünk). Én nemet mondtam. Az indok pedig az volt, hogy engem Ő ne azért kérjen meg, mert teherbe estem, hanem azért mert szeret és velem akarja leélni az életét. Megmondtam, hogy ha már a kicsivel túl vagyunk a kezdeti nehézségeken (hasfájás, esti ébredések, fogzás...) és még mindig úgy érzi, hogy szeretne feleségül kérni, akkor fussunk neki mégegyszer.
1,5 éves volt a fiunk, amikor megint feltette a kérdést. Akkor igent mondtam. :)
A kérdésre válaszolva: valószínűleg ez egy akkora csalódást jelent a férfinek, hogy képtelen együtt maradni tovább a párjával. Nem csak a sértett önbecsülésről van szó, hanem amit a másik válaszoló is írt: félreismerte a párja szándékait (a házasság mögött már nem elég, ha csak érzések vannak, kell a józan belátás, és a szándék is bármilyen vattacukros-illúzió romboló is, hölgyeim) Persze ez függ a 'nem' okától is.
Azt viszont nem árt megemlíteni, hogy az eljegyzés és a házasság komoly dolog, olyasmi amit az ember egyszer szeretne megtenni életében. Épp ezért, szerintem nem kevésbé varázslatos és romantikus a lánykérés akkor sem, ha előtte szóba került már a házasság és az ezzel kapcsolatos tervek, igények, vágyak. Egy tizedmásodperc nem lehet elegendő egy ilyen döntés meghozatalára, és nem árt, ha ismerjük a párunk szándékait is. Persze ez csak az én véleményem, de engem nem is izgat a lepontozósdi. Nálunk eszerint fognak alakulni a dolgok mert szerencsére a párom is így látja jónak.
/elnézést, hogy nőként belekotnyeleskedtem./
Egyszer beszéltem erről a párommal, csak hipotetikus volt a feltevés, mert ha végre megkéri a kezemet én azonnal igent mondok...:D
Szóval azt mondta a párom, hogy részéről a kapcsolat végét jelentené, mert számára a NEM egyértelmű arra vonatkozóan, hogy nem akarom vele leélni az életemet, ha meg nem akarom, minek legyünk továbbra is együtt?! Igaza van.
Hány éves kapcsolat esetén?Voltak e komolyabb összeröffenések?
Mert nem mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!