Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tartják sokan gáznak ha a nő kéri meg a férfi kezét?
Szerintem nem gáz, igaz én nem csinálnék ilyet de akkor sem tartom gáznak.
Meg mi az, hogy meg kell hagyni a férfinak a választási lehetőséged. Választhat vagy igent mond vagy nemet. A nőknek sem kötelező igent mondani amikor megkérik őket.
Oké, hogy már régi szokás hogy a férfi kéri meg a lány kezét, de régen elég sok minden szokás volt ami ma már nem pl. a férfi teremtett otthont ő tartotta el a családot, házasságig nem volt szex.
Ezt a lány megkéri a fiú kezét nem úgy kell elképzelni, hogy letérdel elé, hanem csak leülnek megbeszélni és közli a csaj, hogy szeretné ha összeházasodnának. Nem konkrét legénykérés de mégis az.
Nem gáz.
A helyzet az, hogy a házasságkötés, illetve az azt megelőző "leánykárás" egy tradisionális társadalmi aktus. Ebben a tradicióban meghatározott szerepe van a férfinak és a nőnek. A szerepcsere nem gáz, csak furcsa:)
Szerintem az átlag házasságpárti nő és férfi jobban kedveli ennek a szép tradíciónak az eredeti formáját:)
De azt gondolom, hogy sokféleképpen lehet finom tortát csinálni:)
"Ezt a lány megkéri a fiú kezét nem úgy kell elképzelni, hogy letérdel elé, hanem csak leülnek megbeszélni és közli a csaj, hogy szeretné ha összeházasodnának. Nem konkrét legénykérés de mégis az."
Ez így még elfogadható lehet. De még jobb lenne, ha nem is azt mondaná a csaj hogy szeretné, ha összeházasodnának, hanem csak azt kérdezné, hogy mi a véleménye a srácnak arról, ha összeházasodnának. Minél kisebb nyomást kell gyakorolni, sőt semmilyet, az a lényeg.
De valaki írta itt nemrég, hogy a csaj egy gyűrűt rejtett a tortába, aztán valamilyen nyálas szöveget mondott, amikor a srác megtalálta. Na az aztán gáz, nem csoda, hogy a srác kiakadt.
Igenis gáz.
A férfinek kell annyira dominánsnak lennie, hogy ha ilyenirányú tervei vannak odaáll a barátnője elé anélkül hogy a lány állítaná választás elé.
ez nem olyan dolog , hogy hová megyünk este vacsorázni vagy milyen filmet nézzünk, hogy a lány ennyire átvehetné a vezető szerepet a kérdésben.
mondom ezt úgy hogy nagyon is domináns vagyok
30n
Azért mert már szinte minden elvesznek tőle. Legyen meg a pasi méltósága, hogy igenis megkérhesse a párja kezét. Az esküvő egész szervezése, vezénylése stb úgyis a lányra mard többnyire.
A lánynak meg arra legyen méltósága, hogy ne "dogja" oda magát egy fiú nyakára. Nem baj, nem bűnös de szidni se kell aki "régimódi" vagy éértetlenkedni rajta.
Régen ez volt, onnan valók ezek az elvek. Nem botránykozom meg ha valaki másképp csinálja de hülyének se kell tetteni magunkat, hogy ne tudjuk mi miért alakult volna ki s ennek "emléke-maradéka" a fejekben még mindig megvan, hát nem kell egyből átesni a másik oldalra mindenbe a szélsőséget keresve.
Szerintem gáz.
Számomra azért, mert a mai nők többsége annyira leadta az önbecsülését, hogy már semmi izgalom nincs bennük. (tisztelet a kiv.)
Mindent megengednek az ágyban, mert ha nem, akkor a pasi megcsalja, vagy elhagyja.
Mindent megtesznek nekik otthon, mert ha nem a pasi elhagyja.
Megkéri a kezét, mert ha nem, a pasi sosem fogja...
Én életemben egyetlen egyszer voltam olyan hülye, hogy "nyaltam egy pasi seggét". Tényleg, csúsztam-másztam utána, semmi tartás nem volt bennem. Mit ne mondjak, baromira értékelte...
Megfogadtam, hogy soha, de soha többet nem fogok lealacsonyodni ilyen szintekre.
Legyek végre én az, akitől tartani kell, hogy bármikor elhagyhatom a kedvesemet.
Az biztos, hogy ha sokat totojázik a pasi, és látom, hogy fogalma sincs, hogy mit akar x év után, akkor elé állok, és megkérdezem, hogy lesz e belőlünk valaha férj és feleség. De a kezét akkor sem kérném meg soha.
Nálunk is én kértem meg a férjem kezét :D
Amikor megismerkedtünk, nekem volt egy lányom az előző házasságomból. Eszem ágában sem volt férjhez menni újra senkihez, ezt többször hangoztattam is. Aztán született két kisfiúnk. Nem vagyunk már gyerekek, 37 és 40 évesek vagyunk (és másfél éves házasok) Aztán amikor behozták a családi adókedvezményt akkor bizony odaálltam elé és annyit mondtam, hogy házasodjunk össze, úgy igénybe vehetjük a 3 gyerekre járót... ...és összeházasodtunk... na a kapcsolatunkon semmit nem változtatott, addig is szerettük egymást és azóta sincs másképp, de mégis csak én voltam az aki úgymond "megkérte" :) Ha poénkodni akarunk a szituációval úgy emlegetjük, hogy érdekházasságot kötöttünk :)
Tehát szerintem nem gáz ilyen esetekben. Az már húzósabb amikor a menyasszony kihisztizi az esküvőt.
utolsó
élettárs is igénybe veheti a családi adókedvezményt nem csak akkor ha házasok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!