Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Menyasszony vagyok, de félek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszony vagyok, de félek a házasságtol és bulizni vágyom, szerintetek?

Figyelt kérdés
A párommal 5 évesek vagyunk, 1 éve jegyzett 1 hónap az esküvőig, viszont még mostis nemrég visszaadtam neki a gyűrűt, mert már nem oylan a kapcsolatunk mint régen. Én nagyon szeretnék bulizni a barátnőimmel.. ez szinte lehetetlen mert a barátom nélkül a szüleim sehová sem engednek el..

2012. jún. 1. 23:10
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
remélem a körülmények lecsillapodnak házasság után és az én vehemens természetem is.. :-S csak olyna szar arra gondolni, hogy házasság.. aztán még csak 20 vagyok és még előttem vagy 40 év és ugyan az lesz minden.. ithon ülés punnyadás, tv.. stb Kapuzárás előtti pánik?????????????
2012. jún. 1. 23:35
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a te esetedben 2 nagyon fontos kérdés van, amire csak te tudhatod a választ.

1. Szereted a barátodat?

2. Hogy áll a barátod a bulizáshoz?

Ezek alapján 3 variáció lehetséges:

1. Ha szereted és őt nem zavarja, hogy el szeretnél menni bulizni a barátnőiddel, akkor semmi probléma. Összeházasodtok, utána már csak az számít, hogy ti ketten mit szeretnétek, a szülők nem szólhatnak bele a dolgaitokba.

2. Ha nem szereted annyira, hogy vele éld le az életed, akkor ne menj hozzá.

3. Ha szereted, viszont ő nem tudja elfogadni, hogy bulizni akarsz, akkor nem árt megfontolni, hogy van-e értelme összeházasodnotok. Mert ha emiatt már a kezdeti időszakban is veszekedés alakul ki, igen hamar válás lehet a vége.

2012. jún. 1. 23:39
 13/26 anonim ***** válasza:
93%
Egy olyan lány akinek egy hónap múlva lesz az esküvője, nem ilyen mint Te! Minden gondolata az esküvője körül forog, nagyon boldog, és nem azon jár az esze, hogy most aztán rálép egy "útra", és mi lesz vele, és most már egész életében jaj de rossz lesz neki.Ha neked még a bulin jár az eszed, meg így állsz hozzá az esküvődhöz, ahogy leírtad, akkor sűrgősen mondd le azt az esküvőt, mert nem csak a saját, hanem egy ártatlan másik ember életét is tönkreteszed a házasságkötéssel! A szüleiddel nem tudsz mit kezdeni, ha ők ezt kijelentették, akkor biztosan komolyan is gondolják.
2012. jún. 1. 23:40
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Te most viccelsz, ugye? Ha hozzámész ehhez a fiúhoz, életed legnagyobb hibáját követed el!!! Tudod, miért? Süt a soraidból, hogy nem vagy belé szerelmes, és legszívesebben lépnél, de nem mersz. Mit vársz a házasságtól, csodát? Azt hiszed, akkor majd minden szép és jó lesz? Hát elárulom, hogy nem. Kényszerből, muszájból nem szabad házasodni, mert válás lesz a vége! Sőt, mi több: mivel együtt vagytok 5 éve, ezért 14-15 évesen jöttetek össze, ő az első barátod, nincs tapasztalatod, nem éltél stb. Tovább azt is tudom, milyen együtt lenni egy olyan fiúval, aki otthonülősebb típus, míg te mennél. Volt benne részem, és hát voltak emiatt konfliktusok. Pedig szerettem őt, jól megvoltunk, de hosszú távon nagyon kijött a köztünk lévő személyiségbeli különbség. Szakítottunk is, bár nem pont ez miatt.

Nem értem, hogy mondhatnak olyat a szüleid, hogy költözz el, ha nem mész férjhez. Ezt miért mondják? Kérdezted már tőlük? Rád akarnak kényszeríteni egy házasságot alig húszévesen, miközben "semmit nem tudsz még az életről", és ezt te is tudod.

Személyes véleményem, hogy a saját életedet te irányítod, azt tedd, ami neked jó, ne azt, ami másoknak, mert elrontod az életedet. Házasodni pedig akkor "szabad", ha őszintén, a kezedet a szívedre téve azt tudod mondani, hogy "igen, azt akarom, hogy ő legyen a férjem". Enélkül soha!

Beszélgess a szüleiddel, és kérdezd meg, miért nem akarják, hogy boldog legyél?

30/N

2012. jún. 1. 23:47
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

23:40-re

Egyetértek Veled!

Hozzátenném még persze, ami kimaradt, de 23:40-es válaszolós jól leírta, hogy nemcsak a saját életedet teszed ezzel tönkre, hanem a másikét is.

2012. jún. 1. 23:50
 16/26 A kérdező kommentje:
Utolso előtti, köszi szépen a válaszod, :) hasznos volt, nem úgy mint az utolsóé, nem értem minek szol hozzá olyas valaki, aki nem érti mi a helyzet, se eleje se vége. Csak 1 tömör iromány, aminek semmi értelme. Tudod, szerintem te k**vára nem vagy menyasszony és még nem is voltál az, ha esetleg mégis akkor valószinűleg sodródsz az árral..és minden úgy jó neked ahogy van. Figyelj, tudod élnek a földön olyan emberek is akik az esküvőre nem úgy gondolnak, hogy úr isten minden tökéletes legyen mert az lesz az én nagy napom, meg kutyámfa**a gumidugó a seggembe annyira izgulok, tudod az csak 1 kib**ott papír... az embernek sztem jól meg kell gondolni h. kihez megy férjhez, mert az élet meg a házasság nem csak 1 sz*ar fehér ruhás napból áll.. -.-"
2012. jún. 1. 23:52
 17/26 A kérdező kommentje:
23:40-szolt..
2012. jún. 1. 23:53
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
Arra nem válaszoltál, hogy a szüleid miért mondják meg hogy mit csinálj? Illetve miért hallgatsz rájuk? 20 éves vagy, azt csinálsz amit akarsz.
2012. jún. 2. 00:03
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem vagy még felkészülve arra, hogy bekössék a fejed. Épp ezért ezt meg kéne beszélned a barátoddal, nehogy egy örömtelen házasság legyen a vége.

(Én is 20 vagyok, 2 hónap az esküvőnkig, és semmi kétségem nincs. )

2012. jún. 2. 00:42
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

Dolgozol vagy tanulsz még? Van barátnőd, akire számíthatsz? Vagy akár a párod szülei? Anyukádéknál laktok?

Tudod mit csinálnék?! Fognám a csomagom és elköltöznék, akár a párodékhoz, hogy a szüleid behatása nélkül élhessetek még egy darabig és meglássátok valóban összeilletek-e, mellette tudnál menni bulizni, idővel meglátnád, hogy csak a szüleid nyomására akarsz-e mellette maradni, vagy tényleg igazi érzelmek kötnek össze a fiúval.

Ha a szüleihez nem mehettek, menj valami barátnődhöz, vagy bárhova, ahol szívesen látnak. A lényeg, hogy tisztázd magadban az érzéseket és adj időt magadnak, hogy rájöjj arra mit is szeretnél ettől a fiútól. Ha szeret, meg fogja érteni, hogy elhamarkodott döntést nem szabad hoznotok! Az esküvőt pedig halasszátok el!

2012. jún. 2. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!