Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak miért húzzák az időt, ha eljegyzésről van szó? Miért kell annyi ideig húzni, hogy megtegye azt a lépést?
Nagyon sok hozzászólásban olvasom, hogy a lány már régóta várja, és már beszéltek is róla, és a férfi tudja, hogy a kedvese szeretné... és csak azért is váratja. Arra nem gondolva, hogy esetleg ezzel egy rossz élményt is szerez neki. Nem arról van szó, hogy boldoggá tegyük a másikat? Írják sokan, hogy türelem. Persze, de arra nem gondol senki, hogy esetleg már tényleg régóta várja. Arra is kell gondolni, hogy ha túl sokat váratják, akkor annak már lehet nem is fog annyira örülni.
Addig húzni a dolgot, hogy már kezdje feladni a lány, és akkor megkérni??? Ez mire jó? Inkább rossz élményt, mint örömszerzés.
Vagy pl. a következő évfordulóig lesz eljegyzés, és akkor az évforduló előtti estén megkérni a kezét? Hűű, de nagy poén, az utolsó estét megvárta, és most "viccesen" elmondhatja, hogy én a következő évforduló előtt megkértem a kezét... sorolhatnám ezeket a kiábrándító történeteket. Én ha lány lennék, nekem biztos nem esne jól.
28/F
Igaza van a nagymamának, a ló fordítva van befogva. Minek házasodni, ha minden anélkül is megvan, meg a könnyű lelépés lehetősége is, és a lány eddig egyszer sem emelt kifogást, hisz már a kezdet kezdetén belement a szexbe is, korunk jó szokása szerint?
Örülök, hogy a férjemen kívül létezik még olyan fiú, aki tisztességesen gondolkodik (a kérdező).
Én úgy voltam, hogy szóba se jöhetett olyan srác, aki nem házasságban gondolkodik, és nem gyerekszerető. Igaz, így 3-4 közül tudtam csak választani, de közte volt a párom. Két évig vártam, lép-e valamit, és akkor megkérte a kezem! Azóta is ünnepeljük azt a napot. Azt mondta, találkozgatni szeretne velem, de csak akkor, ha úgy látom, lehetséges, hogy hozzámennék. Mert ő el szeretne venni.
Hozzátartozik, hogy mi megtért keresztény emberek vagyunk, Isten igéje az irányadó számunkra. Lánykérés, udvarlás, házasság, szex és összeköltözés volt a sorrend. A férjem nagyon szorgalmazta a mihamarabbi esküvőt! Én csak 20 voltam, és mindketten szüzek voltunk.
Ma is fantasztikus visszagondolni arra, milyen romantikus volt az egész. Nem törvényszerű, hogy ez legyen a sorrend, de a szex és az összeköltözés nem szabadna megelőzze a házasságkötést. Az eredményt látjuk.
Sok okos dolgot olvastam itt de valahogy senki se beszélt arról mi is játszódik le egy férfi fejében valójában. Nem arról beszélek aki vakon szerelmes és a föld felett jár több méterrel. Hanem azokról akik családot akarnak, idővel gyereket, feleséget és közös életet.
10 éve kértem meg feleségem kezét és életembe nem izgultam annyira. Nem a válasz miatt, azt éreztem hogy igen lesz. De nem tudtam mit hoz a jövő, együtt vénülünk-e meg? Elválunk? Jön majd a pénz miatta vita? Egyáltalán kész vagyok-e arra hogy 25 évesen férj legyek. Hisz a régi normák szerint én leszek a családfentartó, a védelmező. Közel 1 hétig tépelődtem mire kiböktem a nagy kérdést, szerencsére nem bántam meg.
De ott van 5 régi egyetemista barátom. Közel egy időben házasodtunk meg (25-28) de már 2 en elváltak nemrég, 1 él egy szörnyű házasságban, 1 él boldogan, 1 pedig még akkor kapott egy nem et és azóta se tudott megállapodni.
A fiatalok ilyen példát látva még szép hogy nem mennek bele a házasságba.
Ott a baj, hogy a legfontosabb dolgokat nem tanítja meg a fiataloknak senki.
Az iskolában tanulják a trigonomertiát, de azt, hogy mi tesz egy házasságot sikeressé, mi a férfinak és a nőnek a lelki igénye, azt nem.
Én egy református gyülekezetbe kezdtem el járni 16 évesen, és az ifjúsági csoportban nagyon jó tanítást kaptunk ebben a témában. Rendszeresen volt a párkapcsolatról szó, szerelem, szex, házasság, mi Isten igéjének a tanítása erről, és nagyon jó volt. Azokra az alapelvekre építettük a házasságunkat, és nagyon jól működik!
Van néhány dolog, amikről az előttem szóló is írt, amik nélkül nem működik egyetlen házasság sem, lehetnek bármekkora érzelmek. A fiatalok döntő része azt sem tudja, mik ezek (pl. felelősségvállalás, a pénz fegyelmezett kezelése, a család érdekeinek a saját kívánságaim elé helyezése, feltétlen őszinteség a társamhoz, bocsánatot kérni tudás, stb). Az, hogy egy házasság sikerülni fog-e, pártatlan szemlélőnek a felek ismeretében 80-90%-ban megjósolható. Csak tudni kell hozzá, mi kell egy házassághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!