Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak miért húzzák az időt, ha eljegyzésről van szó? Miért kell annyi ideig húzni, hogy megtegye azt a lépést?
Nagyon sok hozzászólásban olvasom, hogy a lány már régóta várja, és már beszéltek is róla, és a férfi tudja, hogy a kedvese szeretné... és csak azért is váratja. Arra nem gondolva, hogy esetleg ezzel egy rossz élményt is szerez neki. Nem arról van szó, hogy boldoggá tegyük a másikat? Írják sokan, hogy türelem. Persze, de arra nem gondol senki, hogy esetleg már tényleg régóta várja. Arra is kell gondolni, hogy ha túl sokat váratják, akkor annak már lehet nem is fog annyira örülni.
Addig húzni a dolgot, hogy már kezdje feladni a lány, és akkor megkérni??? Ez mire jó? Inkább rossz élményt, mint örömszerzés.
Vagy pl. a következő évfordulóig lesz eljegyzés, és akkor az évforduló előtti estén megkérni a kezét? Hűű, de nagy poén, az utolsó estét megvárta, és most "viccesen" elmondhatja, hogy én a következő évforduló előtt megkértem a kezét... sorolhatnám ezeket a kiábrándító történeteket. Én ha lány lennék, nekem biztos nem esne jól.
28/F
Nekem ez enyhén követelődzésnek tűnik. Lehet, hogy a férfi nem szeretné elkötelezni magát, mert nem biztos magában. Lehet, hogy egyszerűen nem hisz a házasságban. Ha meg nagyon zavar ez, akkor kérdezz rá te.
Emellett szerintem a férfiak eleve nem házasságba valók. A hímek célja, hogy minél több utódot nemzenek, a nőstényeknek az, hogy az utódokat biztonságban neveljék fel.
Szerintem már ott kezdődik a gond,hogy pár nap után lefekszenek egymással,és már akkor összeköltöznek,amikor még nem is nagyon ismerik a másikat.Sok férfi,még ha nem is vallja be önmagának sem,félti a függetlenségét.És miért akarna házasságot,ha a párkapcsolatában papír nélkül is élvezheti a házasság minden előnyét,a hátrányai nélkül?Sokkal könnyebb pl.így a válás.
Ha a párt a szexen kívül nem igazán tart össze más,ha nem szeretik igazán egymást,akkor természetes,hogy a férfi nem akar férj lenni.A nő viszont egyidő után már férjes asszony szeretne lenni.Hiába a modern felfogás,és hogy ma már nem ítélik el,akik csak együtt élnek,de szerintem talán tudat alatt a nőket ez mégsem elégíti ki,ezért akarnak gyűrűt,még akkor is,hogy elég baj,ha csak ez tart ja össze őket.Ha a férfi is igazán szeretné a párját,és vele akarná leélni az életét,akkor nem várna évekig a házassággal.Egy-két év alatt is kiderül,hogy tudnak -e együtt élni.A lány helyében elgondolkoznék a kapcsolat életképességén,ha úgy kell kikönyörgni a gyűrűt.
És természetesen az ilyen férfi sem a tisztesség mintaképe,és a lánnyal szemben sem jár el becsületesen.
Egyébként a nagymamád lehetnék.
20.33.-nak.
Nem tudom,miért állítod,hogy a férfiak nem házasságra valók,ma nők viszont igen.Nem lehet általánosítani.Nagyon sok jó apa van,és sok jó anya is.És még ötbb jó férj és apa lenne,ha nők egyrésze nem csak a saját vágyaival törődne,hanme azért tenne meg mindent,hogy jól működjön a házassága.Én nem tartom az anyai szerepre alkalmasnak azt a nőt,aki gyermeket szül egy rosszul működő kapcsolatban.És azt sem,aki a problémák megoldása helyett azonnal válik,és az apát elválasztja a gyerekeitől,sőt sok esetben ellene neveli őket.Az ilyen nő csak magát szereti,és nem fog egészséges párkapcsolatra való gyermeket nevelni.
Mégegyszer mondom,hogy ne általánosítsunk.
Igazán nem értem a dolgot, mert nekem egyáltalán nemvolt eljegyzésem (a mai napig nincs jegygyürüm), esküvöt is csak azért tartottunk, mert szükségünk volt a házssági anyakönyvi kivonatra, tehát adminisztativ okokból. Csak ketten voltunk ott, senki nem volt meghivva, nem volt se vacsora, se semmilyen bulizás. Ennek ellenére már majdnem 25 éve élünk boldogan együtt. Nekünk nem a "körités" volt a fontos, hanem a szeretet, ami összekapcsol bennünket. Igaz az is, hogy ez igy nem szokásos, a legtöbben a nagy felhajtást szeretik.
Egyébként annak a válaszólónak is azért sokban igaza van, aki a nagymamája lehetne a kérdezönek (ugyan nem tudom, hogy honnan ilyen biztos benne, de lehetséges)
Ja, a lényeg lemaradt. 33/N
20:56-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!