Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányom még nincs 17, és eljegyezte az alig 18 éves barátja. Mit szólnátok ehhez?
A lányom júniusban lesz 17 éves, tizedikes gimnazista. A fiú nemrég lett 18, most fog érettségizni ugyanabban a gimnáziumban.
A kapcsolatuk szakaszokra bontható... 2010 nyarán ismerkedtek meg, szilveszterkor össze is jöttek. 4 hónapig jártak, látszólag nagy volt a szerelem, aztán a srác visszament az előző barátnőjéhez. A lányom akkor teljesen maga alatt volt, barátnőivel együtt én is vigasztaltam. A fiú együtt volt a másik lánnyal egy-két hónapot, közben a lányomnak is lett egy új barátja, bár az sosem volt komoly szerintem. Aztán novemberben megint összejött a lányom ezzel a nagy szerelemmel, ismét idilli volt minden (pedig a szakítás után a lányom nagyon szidta a fiút, elmondta mindennek).
Erre múlt hétvégén jön haza boldogan a lányom, hogy nézd, anya, a xy eljegyzett. Azt hittem csak hülyéskedik, de mutatja a köves gyűrűjét... Azt mondta, a srác letérdelt, meg kérdezte, lesz-e a felesége, ő meg igent mondott és megkapta a gyűrűt. A lányommal azóta nem lehet bírni, már szinte az esküvőt szervezné... Meg ilyeneket mond, hogy ha a fiú most érettségi után elmegy Budapestre tanulni, akkor ő minden második hétvégéjét, meg az összes őszi-tavaszi szünetet nála tölti majd, nyáron pedig hetekre felmegy hozzá Pestre, mert a fiúnak vesznek lakást a szülei.
Engem megriaszt ez a nagy lelkesedés. Az eljegyzést még nem is venném komolyan, de ezek a nagy tervek, mikor októberben még haragban voltak... Félek hogy a lányom meggondolatlanul megy bele valamibe.
:) Huh. Kemény dió, az biztos. De csak azért mert ő még ezt nem fogja fel igazán, szép, szép a gyűrű, meg a lelkesedés, de ő most egyelőre tényleg csak ennyit lát a dologból. Még fogalmuk sincs mi az a házasság, úgyhogy nyugi, ebből az még nem lesz.
Pofáraesés pedig lehet, nem is kicsi...mert azért a nők sokkal inkább belelovallják magukat egy eljegyzésbe, esküvőbe, mint a férfiak. A férfinek is nagy döntés, de másként mint egy nőnek. A férfi megkéri a nő kezét, a nő másnap konkrét tervekkel rukkol elő, ami az esküvőt illeti:D persze a férfi akkor még erre nem számít, amikor letérdel :)
A saját történetemet tudom elmesélni. Én 17 évesen jöttem össze a párommal (aki akkor 18 volt). Nagy szerelem volt, illetve, olyan racionális, de szerettük és tiszteltük egymást nagyon-nagyon. Az érzelmeink elmélyültek, és 12. végén előállt a nagy ötletével, hogy legyen eljegyzés.(Szerencsére) Én azt mondtam ez még korai (nem mert nem szerettem, de 18 évesen (párom 19) nem láttam értelmét a dolognak). Akkor nagyon megbántódott. Most 22 évesek vagyunk, még mindig együtt. Idő közben megértünk arra, hogy mi az eljegyzés, a házasság...és ma már a párom is belátja, hogy 18 évesen semmi értelme nem lett volna...
A lányod ellen hiába fordulsz, mert akkor ő ellened és amint tud elmenekül otthonról. Próbálj meg elbeszélgetni a lányoddal az érzéseiről, akár a házasságról, hogy mit gondol ezekről a dolgokról, illetve kérdezz rá, hova a siettség. Persze finoman, tapintatosan. Jó lenne tudni a fiú szándékait is, ami a gyűrűt illeti. sajnos ebben a kapcsolatban eleve nem hiszek, a viharossága miatt, ilyen fiatalon, ilyen kapcsolatban ennyire éretten kötött házasságból csak válást tudok kinézni és későbbi sz.rdobálást.
Remélem sikerül tisztáznotok és a lányod is belátja, hogy túl fiatal még ahhoz, hogy menyasszonyt játszon.
Kitartást kívánok
én nem csodálkozom, hogy az anyuka aggódik.
szerintem nem az esetleges csalódás a legnagyobb probléma, azon túl lehet lépni,
egy elcseszett érettségin, felvételin, abortuszon viszont már nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!