Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányom még nincs 17, és eljegyezte az alig 18 éves barátja. Mit szólnátok ehhez?
A lányom júniusban lesz 17 éves, tizedikes gimnazista. A fiú nemrég lett 18, most fog érettségizni ugyanabban a gimnáziumban.
A kapcsolatuk szakaszokra bontható... 2010 nyarán ismerkedtek meg, szilveszterkor össze is jöttek. 4 hónapig jártak, látszólag nagy volt a szerelem, aztán a srác visszament az előző barátnőjéhez. A lányom akkor teljesen maga alatt volt, barátnőivel együtt én is vigasztaltam. A fiú együtt volt a másik lánnyal egy-két hónapot, közben a lányomnak is lett egy új barátja, bár az sosem volt komoly szerintem. Aztán novemberben megint összejött a lányom ezzel a nagy szerelemmel, ismét idilli volt minden (pedig a szakítás után a lányom nagyon szidta a fiút, elmondta mindennek).
Erre múlt hétvégén jön haza boldogan a lányom, hogy nézd, anya, a xy eljegyzett. Azt hittem csak hülyéskedik, de mutatja a köves gyűrűjét... Azt mondta, a srác letérdelt, meg kérdezte, lesz-e a felesége, ő meg igent mondott és megkapta a gyűrűt. A lányommal azóta nem lehet bírni, már szinte az esküvőt szervezné... Meg ilyeneket mond, hogy ha a fiú most érettségi után elmegy Budapestre tanulni, akkor ő minden második hétvégéjét, meg az összes őszi-tavaszi szünetet nála tölti majd, nyáron pedig hetekre felmegy hozzá Pestre, mert a fiúnak vesznek lakást a szülei.
Engem megriaszt ez a nagy lelkesedés. Az eljegyzést még nem is venném komolyan, de ezek a nagy tervek, mikor októberben még haragban voltak... Félek hogy a lányom meggondolatlanul megy bele valamibe.
Ez még csak nem is igazi eljegyzés, hiszen nem kérte el a lányt az apjától. Innentől kezdve az csak egy gyűrű, pláne, hogy mlég csak együtt sem élnek. Nagyon gyerekesek még, úgysem lesz ebből semmi.
Azért a lányoddal elbeszélgethetnél, hogy szálljon le a fellegekből a való világba.
Amúgy csak kérdés, miből van az a gyűrű? Bizsu, vagy valódi nemesfém, igazi kővel?
Meg mondd meg neki, hogy majd azt TE eldöntöd, hogy mehet-e hozzá Pestre, vagy sem, nem ő dönti el.
Örülj a lányoddal, de azért mondd el neki, hogy az egyetemen léggé megváltozik az ember, ne érje teljesen váratlanul. Az egész héten át tartó bulik, zh-k, vizsgaidőszakok, új barátok-barátnők...
Plusz ha olyan az anyagi helyzetetek, akkor azt is említsd meg neki, hogy nem biztos, hogy fizetni tudod a kéthetente esedékes útiköltségét.
"Azért a lányoddal elbeszélgethetnél, hogy szálljon le a fellegekből a való világba."
Es megis mit mondjon neki?Hogy ebbol ugysem lesz semmi?Es szerintetek ezt a kislany majd el is hiszi?Tamadasnak fogja venni, es inkabb eltavolodik.Szerintem nem kell mondani ra semmit, vard ki a veget, mert megoldodik majd magatol.
Én 16 voltam, amikor az akkori barátom megkérte a kezemet.
Mondanom sem kell, nem maradtunk együtt sokáig.
:D
Mostanában felmerült bennem, hogy megkérdezem a srácot, hogy ugyan mire számított.. :)
28/n
a kapcsolatba ne szólj bele, mert csak visszaüt rád.
támogasd a lányod, és pontosan beszéljétek meg, h mi fér bele anyagilag, mi nem
legyél partner, jó barátnő, mesélj a saját jegyességedről, eszedbe fog jutni, h egy ilyen helyzetben a józan észérvek pont az ellenkezőjét váltják ki...
azt azért érdemes tisztázni védekeznek-e rendesen, és h a tanulás, érettségi és diploma nagyon fontos...
aztán raktározz be néhány százas zsepit, mert nagyobb a valszínűsége, h ez a tűz gyorsan elhamvad, de engedd meg a lányodnak azt az érzést, hogz boldog, és saját életét élheti, így megmaradhat a jó viszonyotok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!