Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miket írjak a listára?
Eljegyzésünk lesz a párommal és azt találtuk ki hogy írunk egy listát,hogy mire lenne szükségünk.Szerintetek miket írjunk rá....
Most fogunk összeköltözni egy külön lakásba és oda is kellenek majd dolgok.
ma 06:19
Felénk szoktak ajándékot adni eljegyzésre, nem drágát csak 1-2 ezer forintosat.
Felénk nincs eljegyzési se esküvői lista.A vendégek megkérdezik, hogy mi az amire szüksége van-e a párnak.
Nincs menyasszonytánc se, mert mi azt nagyon csúnya dolognak tartjuk.
A párt nem autó viszi az egyik helyről a másikra, hanem sétálva meg a násznép és egész úton szól az élő zene.Igaz a násznép előtt megy egy autó aki dudával jelzi, hogy jön a menyasszony és ilyenkor az utcára kivonulnak az emberek megnézni. Közben néhány önkéntes vendég süteményt kínálgat a nézelődő embereknek.
Az is igaz, hogy kisebb városban lakunk ahol nincs nagy forgalom.
Viszont épp pár hete beszélgettem a szüleimmel az esküvői szokásokról és voltak olyan esküvőn ahol mindenkinek kellett tortát vinni, mert vacsora után azt szolgálták fel nekik amit hoztak, vagyis a vőfény vacsora után felemelte a tortát és mondta a család nevét aki hozta, ilyenkor fel kell állni a családból és a vőfény eléjük rakja. Ha szeretnének más tortát is enni akkor a sajátot fel kell ajánlani cserére és így cserélhetnek.
Másik esküvőn meg azt az italt isszák amit hoznak. Itt is ugyan az mint a tortásnál azt rakják eléjük amivel érkeztek.
Fura szokás,de ezt is el kell fogadni. Szerintem ahány település annyi szokás.
sztem a kérdező nem az eljegyzésre akarja azokat az ajándékokat, hanem majd az esküvőre, csak az eljegyzéskor, az esetleges meghívókkal azt is mellékeli, ez a megoldás még mindig jobb, mint amikor pofátlanul pénzt kérnek, vagy 5 vasaló vagy akármit kapnak....
tehát a násznép fel tud készülni, meg tudják beszélni ki mit vesz, és tud akármilyen árkategóriában választani....
Nem tudom mitek van már, esetleg neked staférungban...
De ezek kellenek, vagy hasznosak:
Edények
tányérkészlet
pohárkészlet---pezsgős-vörös/ fehér boros-rövides, mindennapos
evőeszközök
vasaló
mosógép
mosogatógép (az nagyon jól jön, emrt magadnak nem biztos,h megveszed)
porszívó
mikro
kenyérpirító
melegszendósütő
tálalószett
bútorok: ágy, szék asztal szekréyn...akármi:)
törölközők (jó ha egyféléből van minden méret, elegáns)
ágyneműk-ágyruhák
dísztárgy a lakásba (váza(2 éve lakunk külön, de még mindig nincs, üvegbe kerül a virág:S) kép,...fantázia szab határt
elektromos szeletelőgép
hűtő
mélyhűtő
tv
lejátszó (dvd,akármi)
hifi
.
.
.
ennyi jutott most eszembe, pedig tuti több dolog kell:)
miért lett lepontozva?
mert egyedül én válaszoltam a kérdésre?
nem azt kérdezte illik-e listát írni, hanem egy lakásba mire lesz szükség, amit ajándékként is lehet kapni
Amúgy nálunk ez is, az is szokás, sőt menyasszonytánc is van, a násznép megsértődne ha nem lenne!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!