Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek is rossz döntés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is rossz döntés lenne hozzámenni egy főiskolás lánynak egy szakközép iskolás fiúhoz?

Figyelt kérdés
Eddig minden rendben van a kapcsolatunkkal, de félek attól, hogy idővel túl nagy lesz köztünk a külömbség, mert mindketten más körökben forgulódunk majd. Kérlek ne írjátok azt, hogy ha felmerült bennem a kérdés, már régen rossz. Én csak egyszerüen előrelátó vagyok. És ne értsetek fére, itt nem az iskoláról van szó. Tudom, hogy egy főiskolás is lehet sík hülye, nem azon múlik. Csak kíváncsi vagyok van-e valakinek valami tapasztalata, hogy működik egy ilyen kapcsolat évekkel később. Akkor is ugyan olyan jól kifogunk tudni jönni a párommal, mint most? Mit gondoltok erről?
2012. febr. 20. 17:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%
Nekem rossz tapasztalataim vannak ezen a téren.A pasik nem tudják elviselni,ha a nő magasabb beosztásban van,mint ők.Folyamatosan hallgathatnád,hogy hogy fennhordod az orrod,mert neki kisebbségi komplexusa lesz.És legtöbben házasság után mutatják ki a foguk fehérjét.Én sok helyen láttam ilyet,ezt gondolom erről,attól még a barátod lehet normális,aki tisztel és nem lehúz...
2012. febr. 20. 18:59
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

ismerek olyan srácot, akinek még szakmája sincs, mégis rendkívül sikeres vállalkozó, boltja van, nagyon jól megy neki, mert kitanulta és ért hozzá.

mások meg a doktorijuk kapujában nem tudnak maguknak egy minimálbérnyi fizut összekaparni.

persze a kívülállók csak azt látják, h kinek milyen papírja van.

azt nézd meg, hogy milyen ember a párod alapvetően. ha dolgos, törekvő, akkor a szakmájával is el tud érni sikereket, és nem fogja frusztrálni, hogy neked milyen diplomád van.

mondjuk én azon a véleményen vagyok, hogy csak olyan fiúval tervezek közös életet, aki tanultabb, okosabb nálam, mert jó érzés felnézni rá, és neki is sokkal nagyobb az önbecsülése ezáltal.

2012. febr. 20. 19:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért manapság már egy főiskola nem olyan nagy szám, egy orvosi vagy jogi diploma, doktorálás még ok, de én egy fősulitól nem esnék hanyat, ráadásul a barátod később munka mellett is belevághat. Könyörgöm nem a középkorban élünk.
2012. febr. 20. 21:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Most az a kérdés, hogy az egyiknek magasabb az iskolai végzettsége, mint a másiknak, vagy két iskolás gyerekről beszélünk , egy szakközépiskolásról meg a egy főiskolásról? Mert a kérdésből ez jön le?
2012. febr. 21. 11:47
 15/24 A kérdező kommentje:
Elnézést, lehet, hogy kicsit rosszul tettem fel a kérdést. A végzettségen van a lényeg. Nem vagyunk már gyerekek. :)
2012. febr. 21. 14:12
 16/24 A kérdező kommentje:
És még annyit hozzá tennék, hogy én nem szégyenlem őt egyáltalán. Akkor nem lennék vele. Szeretem őt nagyon. De az ember fiatalon még sok mindent másképp lát, és lehet, hogy az idősebbek jobban észreveszik, azt amit én fiatalon még nem. Csak ezért tettem fel a kérdést.
2012. febr. 21. 14:15
 17/24 anonim ***** válasza:
Tényleg baj, hogy eszedbe jutott ez. Emberileg lennének problémák, nem az értelemmel. Vagy ő hányná a szemedre a dolgokat, vagy te az övére.
2012. febr. 21. 16:25
 18/24 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy a későbbiekben csak az lehet probléma, ha neki kisebbségi komplexusa lesz és elkezd majd bántani, hogy neked ilyen meg olyan papírod van, hiába nem számít neked, sajnos ez előfordul, de azért ez már ismerkedéskor látszik egy emberen. Nekem például van felsőfokú végzettségem, de egy pillanatig nem izgat, hogy a páromnak is van-e és azért azt észreveszem, ha őt ez a dolog bántja.
2012. febr. 21. 16:26
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

Mi is így vagyunk, én diplomás vagyok, a párom érettségizett, de ennél jobb kapcsolatot nem is kívánhatnék. Azonos az érdeklődési körünk, ugyanazt olvassuk, nézzük stb. stb. Nem a papíron múlik, kicsit kisarkítva, egy szakbarbárral szemben, aki csak a saját szakjához ért, más nem érdekli, nem művelt, nem olvas stb. akkor hiába van diplomája, akár egy érettségizett művelt érdeklődő ember is úgy érezheti, hogy a másik fél egy beszűkült mucsai paraszt és nem szellemi kihívás számára, sőt.

Viszont másik példa:

Anyám újabban végezte a főiskolát, apám szakközepes érettségit szerzett.

Apám 3x annyit keres, mint anyám. Náluk abból van csatározás, hogy mióta anyám elvégezte a főiskolát, valahogy a fejébe szállt, olyan, mintha megváltozott volna, apámat meg ez úgy felbosszantja, hogy mikor összevesznek, a fejéhez szokta vágni, hogy ne játssza az eszét, nélküle éhen is halna, miután elfogyasztotta a diplomáját.

Szerintem, ha alapból jól elvagytok, egyenrangúként kezelitek egymást akkor ez nem probléma, én azokban a kapcsolatokban láttam csak problémaként megjelenni -nem csak a saját szüleimében, sokan számolnak be róla- ahol az egyik fél egyszer csak elvégzi, és valami felsőbbrendűség szállja meg, az agyára megy, hogy ő most már diplomás értelmiségi több lett, jobb lett vagy nem is tudom. Persze ez sem törvény-szerű, de én nagyon sok ilyet láttam már.

2012. febr. 22. 23:52
 20/24 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk anya főiskolát végzett, apukám technikumot. Nincs közös érdeklődési körük, mások a barátaik, nem járnak együtt sehova, és még a világnézeti felfogásuk is teljesen más. Gyakorlatilag csak azért vannak együtt, mert nem akarják újrakezdeni az életüket. De egy ideje már egymás fejéhez vágják a végzettségüket is. Amikor összejöttek, anyukám még főiskolás volt, apa már dolgozott. Nekem egyetemista koromban volt szakács párom (érettségi nélkül). Engem nem tényleg nem zavart, nagyon jól főzött, szerette is a munkáját. De egyszerűen nem tudta elfogadni, hogy vizsgaidőszakban nem érek rá annyira, állandóan cukkolt, hogy mit lehet 5 évig tanulni, és nem is tudtam vele beszélni az óráimról vagy a szaktársaimról, mert nem érdekelte. Aztán belefáradtam és szakítottunk. Most diplomás párom van, közös az érdeklődési körünk, bármiről el tudunk beszélgetni és ez szerintem nagyon fontos. Hasonló a világképünk, a politikával kapcsolatos véleményünk, a hobbink különböző (az enyém lányos, az övé fiús), de pl. mindketten sokat olvasunk, ami nekem nagyon tetszik, mert exem pl. ps-ezett, míg olvastam, és sose vette le a hangját... Ha meg együtt olvasunk, utána elmeséljük a másiknak, hogy mi volt a könyvben, aztán lehet, hogy elolvassuk a másikét is. No mindegy, szóval te tudod, hogy van-e annyi közös bennetek, hogy később a végzettség ne legyen gond.
2012. febr. 23. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!