Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kicsúszok az időből? Még 3 év a gyűrűig.
22 éves lány vagyok, a barátom 25 és egy éve vagyunk együtt. Sosem voltunk az a tervegetős pár, de egy beszélgetés alkalmával megemlítette, hogy 3 év múlva komolyabb szintre fog emelkedni a kapcsolatunk és egy nyaraláson fogja megkérni a kezem. Nagyon meglepődtem ezen, hogy így tervez, mert még sosem beszéltünk így nyíltan róla, nem vagyunk tervezgetősek. Nos, én ezt az időt kicsit soknak találom, mert bár jó a kapcsolatunk, én nem így képzeltem el, akkor leszek 25, ő 28, összeházasodunk 26 évesen, ő 29 évesen és mire jön a baba, jobb esetben leszek 27, ő 30. Ez már sok, én 24-25 éves koromban vágyom babára, mindigis így képzeltem el és több okból sem szeretnék a huszonéveim végén szülni.
Szerintetek is sok a 3 év még? Nem akarom kikönyörögni a gyűrűt, de babát csak házasságban szeretnék világra hozni...
18 voltam, amikor megismertem exemet. Hamar összeköltöztünk. Ő hozta fel, hogy eljegyzés karácsonykor stb stb. Az eljegyzésre ÉN mondtam nemet, mert hiába éltünk együtt már 3 éve, nem éreztem azt, hogy ő velem tervezne. 2 hónap múlva már a kolléganője ágyában ébredt.
Én is gyerekről álmodoztam, hogy majd 23-24 évesen esküvő és baba és húdejó.
Itt vagyok közel 23 évesen van egy friss kapcsolatom.
Én már nem tervezek, nem éri meg. Ha engem akar, akkor úgyis meg fog kérni. Ha nem, akkor meg felesleges ezen pörögni.
Nem vagytok olyan régóta együtt, egyáltalán nem sok még 3 év. Igaz, én nem örülnék neki, ha így elmondaná a leendő férjem, hogy így meg úgy fogja megkérni a kezem. Legyen meglepetés.
Ne siettesd, mert attól bepánikol és otthagy.
Ha eddig nem beszéltetek ilyen dolgokról nyíltan, akkor itt az ideje! Te is ülj le vele, és mondd el neki, hogy mik az elképzeléseid kettőtökkel kapcsolatban. Mondd el neki, hogy szeretnél tőle babát, és kb mikor szeretnél babát, mert a tested és a lelked is ekkor lesz a legalkalmasabb a gyermekszülésre.
Ha tényleg jó a kapcsolatotok, akkor miért ne lehetne nyíltan beszélni. Továbbá, ha nem tanultok meg egymással nyíltan beszélni, akkor abból előbb utóbb úgyis súlyos problémák adódnak!
Én a párommal már az első együttlétünk előtt megbeszéltem, hogy mit szeretnék tőle pontosan, hogy szeretném, ha lenne majd babánk, és azt is, hogy mikor, és elmondtam, hogy csakis házasságban. Megbeszéltük. És évek elmúltával is együtt vagyunk szeretetben. Bár akkor ez a beszélgetés őt is meglepte, de meg lehetett beszélni.
Ha az mellbe vágná a fiút, hogy te gyermeket szeretnél tőle, vele, akkor ott valami nem stimmel, akárhogy is szeret téged. Üljetek csak le, és beszéljétek meg!
24L
7. válaszoló jól megírta!
Ezzel a sráccal nem fogsz sokra menni! Ez a kijelentése úgy hangzik mint egy "nyugidugó" ! Szépen hangzik, hogy ilyenekről beszél, mint eljegyzést stb... de így aztán 3 évig csönd lesz a témáról, aztán kitalál egy másik kifogást!
Keress olya férfit aki valóban akar Téged! És azokat a dolgokat mint Te is! Házasság, baba stb..
Egyáltalán nem sok a 4 év ismertség egy házassághoz ez az én véleményem. A babát meg nem késed le, sőt jobb lenne neki is meg nektek is ha biztos anyagi háttérbe születne, ami 2 éven belül nem hiszem, hogy előáll. Szerintem is beszélgetned kéne vele, hogy baba csak házasságba és te fiatalabb korban szeretnél szülni mint a mostani nők.
Viszont én tuti nem hagytam volna szó nélkül, hogyha a párom megmondta volna, hogy mikor és milyen körülmények között kéri meg a kezem.
És sajnos igaza van a többieknek is, ez egy "fogd be a szád" hadművelet volt a részéről. Magyarul megmondva esze ágában sincs 3 éven belül gyűrűt húzni az ujjadra. De ha ennyire mást akartok üljetek le megbeszélni, mert feleslegesen ne legyetek együtt, mert ebből így nem lesz közös jövő, ha mindenki ennyire mást akar. De tényleg szép finoman gyere elő neki a baba témával ennyi idősen mert le fog esni a székről, mert ő még eljegyezni sem akar te meg már gyerek szeretnél...
Fogalmam sincs,hogy mi a gond azzal,ha "csak" 27 évesen szülsz,de te tudod.
Jó lenne tudni,hogy mi volt a szövegkörnyezet,amikor ezt mondta. Te mit reagáltál akkor?
A válaszának pedig lehet anyagi oka is. Talán 3 évet látott reálisnak arra,hogy legyen mire gyereket vállalni és nősülni.
Nem tudom a gyereken és esküvőn kívül milyen céljaid vannak még,de elég lesz azoknak a megvalósítására 1-2 év? Szülés után kiesik pár év,amíg otthon vagy a gyerekkel,ezt is bele kell venni.Ha előtte még sosem dolgoztál,akkor nem jár gyed,ha pedig volt munkahelyed,akkor szerencsésnek kell lenned,hogy olyan munkád legye,ahova évek múlva is visszavárnak.
Nehezebb az élet,mint leülni és kimatekozni,hogy mi lenne az ideális.
Hát nemtudom, mi okból nem szeretnél várni 27 éves korodig a babával, szerintem az pont ideális, sőt még 1-2 évvel későbbre is csúszhat. Talán valami egészségügyi oka van?
Egyébként: egy éve vagytok együtt... Nem baj, ha nem vagytok tervezgetős pár, viszont kicsit furcsállom, hogy a barátod így előre kijelenti, hogy mikor és hogyan fogja megkérni a kezed. Biztos én látom furán, de szerintem ez inkább éretlenségre vall, mintsem fordítva! Szerintem adj neki időt, légy türelmes, és ne aggódj, hogy kifutsz az időből, nem vagy elkésve. :-) ne agyalj ezen és ne erőltesd, mert ha igazán szeret téged, akkor kitart melletted, és partnered lesz abban, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnéd. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!