Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik gyűrűs ujjon szokás hordani az eljegyzési gyűrűt?
Két szokás van rá:
1. Bal kéz gyűrűs ujján hordod mindkettőt úgy, hogy a kísérő (köves) van felül - így "védi" a jegygyűrűt (karika), hogy ne hagyd el.
2. Bal kéz gyűrűs úján van a jegygyűrű, jobb kéz gyűrűs ujján a kísérő, esküvőn pedig helycsere.
Én a bal kezemen hordtam mindkettőt, mert nagyon szépen mutattak egymás mellett, (és a barátnőknek/anyukáknak is egyszerűbb volt egy kezet odatartani, mikor nézegették.)
Csak megerősítésnek (amit már páran írtak).
A karikagyűrűt eljegyzés után a bal kéz gyűrűsujján hordják (jegyesség). Ha átteszed a jobb kéz gyűrűsujjra, az már házasságot jelent. (Nekem ezt tanították, de a szokások keverednek. Nagymamáméknak is ez az alap.)
Az utolsó "kérdezőnek"? Ha a fenti válaszokat (amik teljesen megegyeznek a hazánkban általános szokásokkal) szándékosan figyelmen kívül hagyod és csakazértis a jobb kezedre húzod/húzzátok a gyűrűt, semmi mást nem jelent, mint hogy házasnak fog nézni a világ, te meg jót mosolyogsz magadban, hogy na, ezeket is jól átvágtuk.
Kb. ennyit érsz el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!