Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "több" egy 1 éves kapcsolat eljegyzéssel, mint egy 4 éves kapcsolat eljegyzés nélkül?
Mi a párommal 4 éve vagyunk együtt, elég fiatalon ismerkedtünk meg, de első perctől, ha lehet igy mondani, egy életre terveztünk. A veszekedések, csiszolódások lecsengése után egy csodálatos kapcsolatunk van, ha lehet igy mondani egymás életének teljes mértékben részei vagyunk. Számunkra a kimondott szónak hitele van, a hűség és a bizalom pedig egyértelmű, akkor is ha ez most nem "menő". Én most leszek harmadéves, ezért még (bár már rengetegszer esett szó róla) nem volt eljegyzés, mivel még a párom is egyetemista, még pár évig nem lesz esküvő, jövőben költözünk össze.
A testvérem egy éve ismerte meg a párját, aki egy év távkapcsolat után eljegyezte. Persze az egész család elájult és ha valamilyen ünnepségre megyünk akkor természetes, hogy a vőlegénye elkiséri, nekem meg "csak" párom van. És beszéd közben is nekem "barátom van" és "kitudja mi lesz abból még?!"-mondják anyámék...pedig azért 4 év alatt mi többet bizonyitottunk, ha lehet igy fogalmazni.
Miért nem látnak át a szitán az emberek? :(
Egyébként sok a megfejtendő, kitalálandó dolog a házassággal kapcsolatban, mert ugye régen nem volt ilyen nagy hangsúly a megismerésén. Hány ember házasodott úgy, hogy előtte csak párszor látta a másikat? És mégis leéltek egy életet együtt. Persze, nem mindenki boldogan, de szerintem nem volt sokkal kevesebb depressziós ember mint mostanában.
Manapság meg, hogy évekig járunk a házasság előtt az illetővel, ezer könyv fejti ki a sikeres házasság titkát, összeköltözünk, mert lakva ismerjük meg igazán a másikat.. Így már a legtöbb ember el se jut a házasságig, de ha mégis, a felük legalább válással végzi.
Az egyik félről az igaz hogy mivel még "csak" huszonegy-két évesek vagytok hiába az a 4 év,simán várhattok még befejezitek a sulit!Azt sem értem miért piszkálnak ezzel a szüleid hogy ki tudja mi lesz még?Boldog a lányuk,örülniük kéne,gyűrű ide vagy oda!
Az hogy tesód távkapcsolatra eljegyzést csinál,nekem kicsit elhamarkodott,de az meg az ő dolga!Nem te fogsz belebukni(ha belebukik)hanem ő!
Tudok nem egy olyan kapcsolatot ami pro és kontra szóval itt irkálhatja mindenki a nagy szavakat,csak a jó ég tudja mi lesz ebből vagy tesódékból vagy mi nem!
Az én véleményem az hogy távkapcsolatban 1 év lósz*rt nem ér!Tapasztalat is,meg másnak a példája is!Barátnőm 2,5 évig távkapcsolatozott,szakítás lett a vége mert kiderültek a dolgok a kedves párjáról!Ellenpélda ő saját maga,most is merészen egy távkapcsolatban él,szeretetre méltóbb férfit keresve sem találhatna és 10 hónap után megvolt az eljegyzésük!:)Ők 23 évesek!
Másik példa!15 évesen jöttek össze,agyilag a mai napig annyi mind a kettő:),eltelt 8 év és még úgy gondolják ráérnek a gyűrűvel,babával!És még sorolhatnál a példákat!
Soha senki nem fogja tudni megmondani melyik kapcsolat milyen és meddig fog tartani!
Mellesleg személy szerint 8 hónap után volt az eljegyzésem 23 évesen és nem érzem magam "éretlennek" ahogy itt fogalmaztak,mert jelképet adtunk a kapcsolatunknak!
DE attól mert nekem eljegyzésem volt,sosem néztem le azokat a párokat akiknél még nem volt!Inkább lenézem azt amelyik erőltetett,mondjuk úgy látvány eljegyzést csinál miközben romokban a kapcsolata!Nekünk nagyon göröngyös volt a múltunk és bármilyen hihetetlen tökéletesen tisztában vagyunk a kapcsolatunk minőségével!Bár esküvőt akkor még nem terveztünk,nem hiszem hogy komolytalanabb lett volna az IGEN-em,mint aki már az igen előtt elkezd szervezkedni az esküvőre!És azzal sem értek egyet hogy "ha nincs esküvő akkor minek az eljegyzés"....Azért mert érezzük hogy több a kapcsolatunk mint hogy barát és barátnő státuszban éljünk együtt!Vagy én például hányingert kapok a "Sziasztok,hagy mutassam be az ÉLETTÁRSAMAT" monológtól!Lealacsonyító számomra!És ezerszer jobb és boldogabb vagyok akárhányszor kimondhatom hogy "Sziasztok,hagy mutassam be a VŐLEGÉNYEMET!" Így tudja mindenki hogy nálam ennek súlya van!
Bár igaz ami igaz,sajnos egyre kevesebb eszmei értéke van az eljegyzésnek,mert a sok taknyos(18-20 éves) ész nélkül huzigálja a gyűrűket minden 2. nőre,de nekünk igen is fontos,és milliószor átrágott döntés volt ez!Ezért ezer hála a volt kapcsolatainknak hogy hozzásegítettek a tökéletes boldogsághoz bennünket!
Ja és időközben úgy határoztunk hogy jövőre összeházasodunk!:)
Nektek kívánom hogy érezzétek együtt jól magatokat,és az hogy mi mit mond,engedjétek el a fületek mellett!Ti úgy is érzitek hogy 1000szer többet ér a kapcsolatotok!:)
Szia! 14.12es vagyok.
Az irigységet, mint természetes érzést értettem, nem rosszindulatot. Én a helyedben bizony kicsit irigyelném a tesóm helyzetét. Viszont ahogy írod jó a Pároddal a kapcsolat, és kilátásban van a lagzi, csak nem most. Úgyhogy szerintem nyugodj meg és ne gondold, hogy Ti kevesebbet értek, hiszen egy jólműködő többéves kapcsolat van mögöttetek. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról.
Az előző kommentem második felét általánosságban értettem, nem rátok, hiszen, ahogy írtad rátok ez nem vonatkozik. Kinek nem inge... :)
Szép napot!
22N
Köszönöm.:)
Bocsánat, hogy nem reagáltam hamarabb, nem voltam gépnél.
Én sem értek teljesen egyet azzal, hogy az eljegyzést mindenképpen 1 év múlva házasság kövesse. De azért valamilyen záros határidőn belül igen, mondjuk 2-3-max4 év. Mert utána számomra már lehangoló, mondjuk 10év után "na házasodjunk össze"...akkor már minek a dinom dánom? (mondjuk engem ez se zavar, ha más csinálja...)
Mi majdnem eljegyeztük egymást a gimi befejezése után, aztán mégsem mert távkapcsolatba kerültünk s olyan fura lett volna. Tudom, hogy a párom megtervezte már hogy hol és mikor kéri meg a kezemet, szóval csak várnom kell:D
Egyébként engem is ver a viz attól, hogy "bemutatom az élettársamat":D de már a barát-barátnő szótól is kezdett verni a viz...:-S
Köszönöm még egyszer a válaszaitokat:)
Hány évesek vagytok?
Előttem író is amint kérdezte, lehet, hogy azért veszik komolyabban tesódék kapcsolatát mert már idősebbek, és megéltek már mindent, a kapcsolat évétől függetlenül.
Persze az nem szép a családtól, hogy "lenézik" a Ti kapcsolatotokat attól mert fiatalabbak vagytok. Főleg, hogy ennek hangot is adnak.
Nálunk 1,5 év után történt az eljegyzés (1 hónapja), mi nem élünk távkapcsolatban, 1-2 éven belül szeretnénk a lagzit. Mi tudjuk jól, hogy a szeretlek szónak és a hűségnek súlya van, és az eljegyzésünk is teljes értékű, komoly szándékú.
Ennek ellenére nem gondolom kevésnek a ti kapcsolatotokat, hogy 4 év alatt még nem történt lánykérés.
Egyik ismerősöm 7 év után kérte meg a barátnője kezét, de ez nekem már túl sok. 8. évre lett az esküvő.
Próbálj meg nem foglalkozni a negatív kritikával! Sok boldogságot!
21 éves menyasszony.
Nem olvastam el a válaszokat, úgyhogy ha olyat írok, amit már írtak akkor bocsi!
Tudom, hogy nem esik jól neked ez a bánásmód, hogy neked "csak" párod van. A probléma ott kezdődik, amennyiben ez probléma... hogy a szüleink idejében az eljegyzés már komoly szándékot takart. (ezért lehet nálatok ez a megkülönböztetés a vőlegény és a "csak" pár között)Ma meg akkora divat, hogy elképesztő. Van olyan ismerősöm (23 éves) aki 3-szor volt már eljegyezve. Na ennek mi értelme? Nem tudom mitől alakult ez ki, talán "menő" azt mondani, hogy a vőlegényem, vagy menyasszonyom?!
Kezd elveszni a lényege, hogy a nagy kérdésben tényleg arról van szó, hogy egy életen át együtt... Személy szerint, erre a kérdésre csak akkor válaszolnék igennel, ha tényleg már megfontoltan tudok igent, mondani. Feltételezve, hogy tényleg sírig tart. Amúgy hülyét is kapnék ha valaki egy év után egy ilyen kérdéssel állna elő. Szerintem ennyi idő kevés egy ilyen komoly döntés meghozására, főleg, ha nem is laknak együtt.
Selena 23
A tesóm csak 1 évvel nagyobb nálam...
Köszi a válaszaitokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!