Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon "gáz" ha azért szeretném, hogy eljegyezzen (később meg feleségül vegyen), hogy biztosabbnak érezzem a kapcsolatunkat?
Pl. ha jön majd egy baba, akkor ne tudjon lelépni...ez nagyon szörnyű gondolkodás?
Csak abból indulok ki, hogy az én apám sem fizetett volna mondjuk gyerektartást, ha még anno a válásnál a bíróság nem ítélte volna meg. És tudom milyen nehéz egyedül gyereket nevelni.
Ha nem értetek egyet, ne osszatok le, normálisan is le lehet írni, ha ez hülye elgondolás!
Köszönöm a válaszokat!
"Megváltoztatni" senkit nem lehet. Saját magán tud csak alakítani az ember.
Ülj le és gondold át, amennyire tudod érzelem nélkül, hogy mi az amit elvárhatsz a párodtól. Aztán gondold végig, hogy ez elég lesz-e neked.
Beszéld meg vele is a dolgot, mondd el a kétségeidet.
100 %-os biztosíték nincs az életben, valami rizikót mindíg be kell vállalni. De ha mindketten azon igyekeztek, hogy jó és hosszantartó kapcsolatotok legyen, őszintén megbeszéltek mindent - a legtöbb kapcsolat tönkremenetelében szerepet játszik, hogy hallgatnak a párok dolgokról, ami bánja/zavarja őket - akkor van esély rá.
Engem is elgondolkoztatott a kérdésed,több szempontból is.Tavaly ősszel házasodtunk össze,a férjem is alapvetően egy NEM TUDOM ember volt.A langyos vízben élt le több mint egy évtizedet a volt feleségével,született két "életképtelen" fiúk.A házasságot nem én erőltettem,sőt sohasem voltam igazán híve.Gyerekvállalást sem terveztem ennek ellenére a napokban fog megszületni a lányunk.Nem mondom azt,hogy a papír miatt de egyre kilátástalanabb a helyzet,valahogy még élesebben látom megint azt a bizonyos
NEM TUDOM-ot.Most úgy érzem sem a házasság,sem a gyerek nem fog visszatartani ha egyszer döntésre kerül a sor.A döntés meghozatala nehezebb ez tény,de jelen pillanatban úgy érzem mindig mások életét kell élnünk ,ez pedig nem működhet.
Szia!
Az első válaszoló vagyok.
Azt nem lehet egyszerűen bebiztosítani az életben sehogysem, hogy egész biztos nem hagyjuk el egymást. Megígérni, és megpróbálni lehet, és ezt is tesszük, mikor társat választunk, de garnciát senki sem kap az életben. Másra sem, erre sem.
Egyetlen amit tehetsz, hogy olyan társ mellett kötelezed el magad, és csak akkor, amikor és akivel úgy érzed, hogy legalább megvan a reménye annak, hogy együtt maradtok, szeretitek egymást, és összeilletek. De nem csak az a lényeg, hogy együtt mardjatok, és hogy meddig, hanem az, hogy igazi társad legyen az életben.
Nincs garancia, csak bízni kell benne néha, hogy minden rendben lesz. Azt észrevettem egyébként, hogy megérzi a másik fél, ha attól tartasz, hogy elhagy egyszer, aztnem jó mondogatni, kimutatni. Persze megfordul mindenki fejében időről-időre ez, de egy egészséges kapcsolatban ezt egymás felé meg kell erősíteni néha, hogy milyen fontos társunk a másik, ami a reményt és bizalmat élteti, hogy együtt maradtok.
Mióta vagytok együtt? Milyen a kapcsolatotok?
Nagyon sok férfi elvan a langyiban miután együtt van valakivel. Nekik úgy kényelmes. Sokszor nekünk kell emlékeztetni őket, hogy egy kicsivel több figyelmességet várunk. Mert nekünk nőknek akkor is több figyelmesség kell. És nem úgy van mint a filmekben, sokszor nem tudják, hogy mivel lephetnének meg, és főleg azt kell kimondanunk , hogy mikor van szükségünk az extra figyelemre. Sok férfi részéről a meghódítással és megszerzéssel vége a "vadászatnak" és akkor csak elvannak. De igenis izgalmassá kell tenni néha újra és újra a kapcsolatot, és erre figyelmeztetni kell őket.
Én a részedről a bizalmatlanságot és a kételyeket annak is érzem (abból a pár sorból amit írtál), hogy Te magad sem vagy biztos benne, hogy minden rendben a kapcsolattal. Bocsánat, ha rosszul érzem.
Én annyit tudok tanácsolni, hogy azt, hogy elhagy, verd ki a fejedből. Inkább azzal foglalkozz, hogy ott vagytok egymásnak. Gondolkodj, hogy mi is az ami hiányzik jelenleg számodra. Kedvesen, de ezekről egy társsal igenis szabad és kell is beszélgetni.
Egy IGAZI társ egyébként nem hagyhat el, ha szerelmetekből közös baba lenne egyszer. Egy igazi társ melletted áll mindig, még akkor is ha nehézségek előtt álltok, sőt, akkor még erősebben fogja a kezedet. De egy közös baba nem nehézség, nem probléma egy jövőképben, hanem a boldogság új fokának kell lenni,akit együtt közösen vállalnátok bármikor, akár ha úgy hozza a sors, akár ha tervezitek előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!