Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg korai lenne eljegyezni a barátnőmet? Lebeszélnek róla, mit tegyek? 20 éves.
Nagyon szeretjük egymást, és nem is kérdés hogy házasságban szeretnénk élni. Beszélgettünk már erről sokat. A haverok és pár rokon azt mondják, hogy még hagyjam őt ezzel, mert fiatal, meg másodéves egyetemista, ne jegyezzem még el. Hallgassak rájuk? Vagy a szívemre?
26F
Szíved szerint eljegyeznéd a lányt, ez jó dolog. De milyen szinten van a kapcsolatotok? Mióta vagytok együtt, mióta éltek együtt, miből éltek? Ahhoz, hogy mögöttes tartalom is legyen egy "igen" mögött, ki kellene próbálnotok, hogy hogyan működik együtt az élet. Számomra fontos dolog az eljegyzés: ti ketten akkor fogadtok egymásnak hűséget, akkor ígéritek meg egymásnak, hogy együtt lesztek egész életetekben. Maga az esküvő már csak a rokonoknak szól és csak a jogi hátteret teremti meg a döntésetekhez.. Ti ketten viszont azzal az eljegyzéssel fogadtok egymásnak örök hűséget. Persze felbontható.. de ha valaki így áll hozzá, akkor felesleges az egész. A barátnőd 20 éves, sok dolog fog még változni a fejében a következő néhány év alatt. Egyre több tapasztalatot gyűjt az életről, tágul a látóköre, mélyülnek az érzései feléd.. Ha diploma után mondja ki azt az igent, az sokkal nagyobb súlyú, mint most, élettapasztalat nélkül, még nem teljesen kiforrott személyiséggel és életfelfogással. Szerintem semmit nem veszítesz, ha vársz még vele. Ha még nem költöztetek össze, akkor az lenne inkább a nagyobb lépés..
Én kívánom, hogy találjátok meg egymásban életetek párját. De ha úgyis együtt lesztek egész életetekben, akkor felesleges elkapkodni bármit is: csak egyszer történik ez az egész meg veletek, adjátok meg a módját, és ne zavarjátok le az egészet már most!
korántsem biztos h a lány nem akar pl 20 évesen vagy diploma után szülni. a barátnőm az államvizsga előtt 2 hónappal szült
a lánykérés sztem jó ötlet,utána úgyis óhatatlanul szóba fog kerülni a jövő. lehet h azt mondja azonnal vedd el mert családra vágyott egész életében. lehet h azt mondja csak 30 évesen akar esküvőt,gyereket.
DE: ha annyira szeret amennyire te őt,akkor hidd el nekem,nagyon boldoggá teszed azzal,hogy feleségül kéred.
egyébként csinálhatod úgy is,h megveszed a gyűrűt és úgy adod neki oda,h elmondod amit érzel,h ő az igazi, és rajta áll,h ezt kölcsönösen kinyilatkoztatjátok-e/eljegyzés,esküvő/ ha korainak érzi akkor te nem sietteted de szeretnéd ha tudná mennyire szereted.
amikor a férjem megkért és az újjamra húzta a gyűrűt,úgy éreztem,én vagyok a világ legkülönlegesebb embere. reméljük ő is így látja majd.
ha mégsem,akkor meg hanmar kiderül h nem ő az aki neked kell. mert az nagyon fontos,h 2 ember ugyanazt akarja.
sok boldogságot!!
Szerintem nem korai, én 21 éves leszek hamarosan, 4 éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon várom már, hogy végre megkérje a kezem:D
Hallgass a szívedre, kit érdekel mit mondanak a rokonok?
Ami igaz az igaz,csak akkor kérd meg a kezét ha átestetek már egy két dolgon az életben ami a megélhetésből fakad,nem csak a bohóckodásról szól!Arra gondolok hogy ha lassan 2 év alatt csak egymásnál aludtatok szülői háznál és anyu apu csinált reggelit stb stb,de nem tudjátok milyen külön élni,hogy magatokat fenntartani,a problémákat megoldani akkor még várj!20 éves,nincs elkésve sehonnan!
Azért mondom mert,én éltem egy 3 éves kapcsolatban 2 és fél év után költöztünk össze úgy szülők nélkül,csak mi ketten és hamar kiborult ám a bili....4 hónap után csattoghattam haza felé mert nem tudtuk(sosem tudta) megoldani a problémákat!20 éves voltam mikor haza költöztem!
Most van egy 2 éves kapcsolatom,másfél éve együtt lakunk és súrlódás mentes az életünk,ha van pénzünk ha nincs!Én 1 éve mondtam neki igent mert tudom együtt meg tudjuk oldani a legnagyobb problémákat is és ez a legfontosabb!:)
Szóval ha tényleg nem "eljegyzem mert azt úgy is fel lehet bontani" kategóriájú eljegyzést akarsz akkor egy picit még várj,de én szurkolok nektek!:)
Mindenképp a szívedre hallgass! És biztos vagyok benne, hogy a barátnőd is nagyon boldog lenne. Az, hogy eljegyzed az még nem jelenti azt, hogy rá fél évre már jöhet az esküvő. Azzal szerintem ráértek akkor amikor ő végez az egyetemen, és amikor már meglesz a biztos munkahelyetek, és a megfelelő anyagi hátteretek!
Nem értem miért mondják a haverjaid és a rokonok, hogy várj vele, hisz ez a Ti döntésetek. Tudniuk kellene, hogy mennyire szeretitek egymást.
21 éves vagyok, párom 27 éves, idén lesz az eljegyzésünk, mi 1,5 éve vagyunk együtt.
Sok sikert és sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!