Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gáz, ha 7 év után még nem kérték meg a lány kezét? Lány: 25, Fiú: 32
22:13-ra
Ezt írod:
"Sajnos a házasság nem csak arról a 2 emberről szól akik összeházasodnak."
Miért, ki(k)ről szól? A násznépről? A házasság arról szól, hogy két ember hivatalosan is összeköti az életét.
Nyilván valaki nagy lagzit akar, meg habos-babos ruhát, meg kutyafülét, de a házasság nem ettől lesz jó. Régebben én is banzájt szerettem volna, de most már úgy vagyok vele, hogy kéttanús + plusz szülős esküvőt szeretnék. Ennek egyrészt anyagi, de főként privát okai vannak. Engem eljegyzett a párom, és már meg is beszéltük, hogy se lagzi, se vacsi, se se semmi. (Több okból ez még odébb van sajna.) Nekem az esküvő arról szól, hogy hivatalosan hozzákötöm az életemet ahhoz a férfihoz, akivel az életemet szeretném leélni. semmi egyébről. Ha ez valakinek nem tetszik, az az ő szociális problémája. Legfeljebb utólag ünnepelgetünk a rokonokkal. (Már akivel.)
De hogy neked is válaszoljak kérdező: ez attól függ, szeretnél-e férjhez menni. Ha igen, akkor szerintem gáz, mert akkor mást vártok az élettől, másak a terveitek, és igen, aki eddig nem akart elvenni, később sem akar majd. Tapasztalat. Hat és fél évig voltam az előző barátommal, akivel ugyan volt szó róla, hogy majd ekkor eljegyzés meg akkor, majd ha különköltözünk, majd ha lesz melónk, majd ha piros hó hullik az égből stb. Végül szétmentünk, és a szakításunk után még egy év sem telt el, amikor eljegyezte az akkori barátnőjét. Idén nősül. Szerinted?
A mostani párom pedig fél éve kérte meg a kezemet, közel másfél év után. Semmi sem volt ideális, nem volt klasszikusan romantikus, nem volt csilivili gyűrű, nem lakunk még együtt stb. Ő nekem azt mondta, hogy eredetileg ideálisabb időpontot gondolt lánykérésnek, de nem akart várni vele. Nekem ez volt a szerelmének a legékesebb bizonyítéka: nem várt a tökéletes pillanatra, hanem csak megkért, mert szeretné, ha a felesége lennék. Pontosan ezért volt romantikus, annak ellenére, hogy nem volt az. :-) Persze igent mondtam. :-)
15:51 vagyok
Bocs, elírtam: szóval házasságot írtam esküvő helyett pár helyen, de szerintem értettétek. :-)
18:53-nak
"feleslegesnek tartom, attól nem fog változni a kapcsolat, mert a felesége lettem..."
De még mennyire, hogy változni fog! Lelkiekben mindenképpen! Mást jelent. Nekem már attól más (JOBB) lett a kapcsolatom, hogy menyasszony lettem! Bár még házas nem vagyok, de akárkit kérdeztem meg erről, aki házas, egyöntetűen azt mondták, hogy igenis változott a kapcsolat azzal, hogy "felvállaltad" őt hivatalosan is! Szóval aki nincs ilyen helyzetben, az erről ne alkosson erről véleményt szerintem.
Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek házasságot kell kötnie! Aki nem akar, ne kössön, nekem aztán édesmindegy. :-)
Lehet, hogy én vagyok konzervatív, de én a barátomnak sosem szülnék gyereket, csakis a férjemnek. Akárki akármit mond, az esetek többségében azért az mégiscsak egy komolyabb kapcsolat, és nem lehet csak úgy ki-be ugrálni belőle. De a lényeg, továbbra is az, hogy a kérdező lány mit szeretne, mennyire egyezik az elképzelése a párjáéval és fordítva.
Nem olvastam a kommenteket,bocsi!
Akkor gáz ha mondogatja,majd ekkor meg majd akkor megkér,de mégsem történik semmi!Egy 32 éves férfi ne hezitáljon meg kibúvókat keressen,vagy tegye meg vagy közölje hogy ne is várd...!
Amúgy ha egyikőtök se hajlik felé akkor ki nem sz*rja le hogy eljegyzett e vagy sem!Boldognak lenni gyűrű nélkül is lehet!
Nekem fontos az eljegyzés,sokkal mélyebb a kapcsolatunk egyszerű barátnő/barát státusznál és engem bosszantana ha semmi "jele" nem lenne annak hogy nem csak "bohóckodunk"!Mi másfél éve vagyunk együtt,8 hónap után jegyzett el a párom!
De nem egy ember él "vadházasságban" és akkor mi van?Az a gázabb ha te szeretnél eljegyzést és ő meg csak hárít...nekem 2 ismerősöm is végig játszotta ezt,az egyiknél a pasi unta meg hogy a csaj feszt noszogatja a gyűrűtémával,a másiknál a csaj unta meg hogy lassan 30 éves és semmi komoly lépés...se eljegyzés se gyerek semmi...nem kell mondjam mind a kettő vége szakítás lett!
24/L
Egyébként te gáznak érzed?
"De még mennyire, hogy változni fog! Lelkiekben mindenképpen!"
Azért elég nagy magabiztosság kell ahhoz, hogy kijelentsd, hogy te tudod, hogy 7 milliárd ember lelkében milyen változások zajlanak le.
ha te akár egy kicsit is vágyol a házasságra akkor nagyon is, hogy nem jó dolog ha még a kezedet sem kérte meg ennyi év után. 7 év rengeteg idő.
Én 2ve vagyok együtt a párommal útban van a baba és haragszom a világra, mert tudom hogy nagyon kevés esély van arra, hogy feleség legyek.
Nem vágyom 100 fős lagzira,elég két tanú is, de legalább tudnám, hogy igen is nekem van egy férjem nem csak egy élettársam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!