Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ebbe bele szólhat, vagy bele kellene szóljon egy legjobb barátnő?
Az egyik legjobb barátnőmet most készül eljegyezni a párja. A gond csak az, hogy a lány csak menekül ebbe a kapcsolatba. Volt egy hosszú kapcsolata, imádta a srácot, de a srác megcsalta. Ez neki óriási trauma volt. Nem sokkal szakítás után találkozott jelenlegi párjával aki más nemzetiségű (nem írom milyen, mert nem is ezen van a lényeg, viszont minden gond ebből adódik...) A lány nem boldog, ezt nem irigységből mondom, tényleg a szívem szakad meg érte...a srác rá akarja erőltetni a saját kultúráját, olyan szinten, hogy már kijelentette, hogy a gyermekek olyan vallásúak lesznek mint ő, a gyermek első három évben nem hallhatja az anyanyelvét, olyan iskolába kell járjon amilyen nyelvű az apa. Természetesen odaköltöznek ahol a srác lakik...A lány véleményét ki sem kéri...Ő meg csak hallgat...sokszor elkeseredik és kiönti a szívét nekem, hogy így mi lesz vele...a srác szülei szintén ilyenek, nagyon nacionalista az egész banda...
Most eljegyzésre készül a srác, kicsit azt érzem beszélnem kellene a barátnőmmel, de nem akarom megbántani, meg amúgy is elég kényes téma, nem tudom, hogy lehet ezzel előhuzakodni...:-STényleg nem tehetek semmit?:-S
Hát én nem bírnám végignézni, ahogyan a barátnőm tönkreteszi az életét:S Akkor is, ha egy életre meggyűlöl, minden tőlem telhetőt megtennék azért, hogy jó irányba tereljem..
Ragadj meg minden lehetőséget, hogy a jövőjéről beszéljetek! Szedd ki belőle, mit képzelt el, és hogy szerinte mire számíthat ha ezzel a sráccal marad.. Ha kell, ezerszer rágjátok át magatokat a témán! Próbálkozz! Hidd el, ha hozzámegy a fiúhoz, utána úgyis elveszítenéd.. Ha viszont sikerül visszafordítanod, egy idő után valószínűleg hálás lesz neked!
Az én barátnőm is boldogtalan kapcsolatban élt, bár a sráccal nem volt semmi baj, de ő is csak hasonló okok miatt volt vele. Két éven át erősítgettem az önbizalmát, mire lépni tudott, és sosem volt olyan boldog, mint most!
Igen:-S tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal...
:(
Hát, ha az iszlámot és a kereszténységet kizárjuk és nem is egy szektáról van szó, akkor a nagyobb vallások közül csak a judaizmus, a buddhizmus és a hinduizmus marad. Esetleg a kínaiak konfucianizmusa.
Viszont amennyire én tudom - kivéve a szélsőséges, szeparált vallási ágakat - ezek közül egyik sem kényszerítő, térítő jellegű vallás.
Úgyhogy tanácstalan vagyok, hogy melyik vallásba akarhatja a leendő gyereket belekényszeríteni ez a "szimpatikus fiatalember".
Anélkül, hogy különösebb jóslásokba bocsátkoznék,
a barátnőd ezerszer is vissza fogja sírni azt a helyzetet,
amikor az "összes gondja" az volt, hogy
megcsalta a barátja...
Ennél sokkal súlyosabb dolgok elé néz!!!
Én biztos beszélnék vele, hogy komolyan gondolja -e, hogy ez az élet kell neki? Kérdezd meg tőle, hogy ha hozzámegy és elképzeli az életét 5 év múlva mit lát?
Haza jöhet majd a szüleihez? Nem fogja bántani, hogy a gyerek nevelésben egy szava sem lesz? Hogy soha sem lesz a férfi szemében az első?
Ezt nagyon komolyan át kéne gondolnia, még fiatal. Nem kell mindenáron valakivel lenni.. nem olyan ijesztő egy darabig férfi nélkül. Csalódás után jobb is nem egyből kapcsolatba ugrani.
Én ebből a saját családomban is láttam már példát.
Ha legjobb barátnő, akkor igenis szóljon bele!!!Ha pl. látom, hogy a barátnőm egy kút peremén táncol, akkor igenis szólok neki. Ha nem száll le magától, akkor pedig leveszem, mielőtt beleesik. Szüleivel milyen a kapcsolata? Velük nem tudnál beszélni?
A volt párjával esélytelen a békülés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!