Hogy viszonyuljak a 'legjobb' barátnő kilengéseihez?
A helyedben elfelejteném. Mások lettetek, mások az igényeitek, nincs értelme tovább húzni egymást.
Én is nemrég vetettem véget egy barátságnak, mert a barátnőm állandóan csak bulizott (a bulival önmagában nincs bajom, de neki ez a mindene), nem érdekelte a jövője, a tanulmányait abbahagyta stb. Én meg pont ellenkezőleg viszonyulok ezekhez a dolgokhoz.
Nem azt mondom, hogy nem lehet hülyülni, meg szórakozni, de felnőttként jó lenne, ha nem csak egy party társam lenne, hanem komolyabb dolgokról is tudnánk beszélni.
Lehet, hogy kicsit off lesz a kérdés, de elmagyaráztad rendesen, higgadtan a barátnődnek, hogy miért nem ő lett a keresztanya? Normális ember megérti, hogy a keresztanyaság nem azt jelenti, hogy automatice a legjobb bnő kapja a tisztet, hanem ez egy felelősség, vigyázni kell a gyerekre, ha veletek vmi baj lesz, neki kellene felnevelnie.
A másik kérdésem ezzel kapcsolatban meg az, hogy milyen mértékű a bulizása... ha nem részeg, drogozik és nem viszi a gyereket bulizni, akkor lehet, hogy 1-2 órára azért rá lehetne bízni.
Egyébkénr a kérdésre válaszolva, én megpróbálnám olyannak elfogadni, amilyen. Ha ő így érzi jól magát, akkor élje így az életét... csak annyit várok el, hogy az én oldalamat is megértse, és ne hisztizzen akkor, ha ilyen döntéseket hozok, hogy egy felelőtlen, gyerekes ember nem lesz a gyerek keresztanyja. Sztem nem neked kellene megnevelned meg kérés nélkül segíteni próbálni (lehet, hogy ő ilyen természet, így érzi jól magát, életében nem lesz családja és gyereke, mert olyan típus), mert akkor sztem még jobban elmérgesedne a viszonyotok. Azért én nem szakítanám meg vele a kapcsolatot, egész biztos tudtok még olyan dologról beszélgetni, olyan helyre menni (ha nem is túl gyakran, de néhanapján igen), ami mindkettőtöknek jó.
elmagyaráztam neki,hogy egy keresztszülő felelősséggel kell hogy viseltessen a gyerek iránt és abba nem fér bele az,hogy még magát sem tudja eltartani.
nem vagyok paramami :) egyszerűen csak minden kiesik a kezéből,ügyetlen,dohányzik...félek kiejtené a babát is a kezéből :-S
"elmagyaráztam neki,hogy egy keresztszülő felelősséggel kell hogy viseltessen a gyerek iránt és abba nem fér bele az,hogy még magát sem tudja eltartani. "
Magyarul tejeljen...szép barátnő vagy.
nem a tejelésről van szó,kedves utolsó.
De a keresztszülő feladata elsősorban akkor kezdődik,hogyha a szülőkkel baj történik. És egy olyan emberre hogy bízzak egy picit,aki inkább cigit vesz,mint kaját és azt is az anyja pénzéből :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!