Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor jegyezzem el? Varjam meg a donteset vagy elozzem meg a nagy kerdessel ezt a donteset?
Ma van az egyetemi jelentkezések leadási határideje, tehát neki már döntenie kellett, már csak a ponthatárok nyári kihirdetése várat magára, ami döntő lehet még!
És fontos lenne tudnunk, mennyi ideje vagytok együtt?! Sok boldogságot nektek, kívánom, hogy sikerüljön!
Ezzel a döntéssel nem szabad játszani.
Ha most, a felsőoktatási jelentkezési határidő utolsó napján még nem derült ki, hogy mit szeretne, akkor a lány még biztosan nem érett ilyen jellegű döntésekre sem. Főképp, hogy azt sem tudja, mit akar kezdeni az életében.
Az írás alapján minimum 2-3 évre még szükség van, hogy kiderüljön, a lány mit szeretne kezdeni az életével.
Ennek függvényében kell döntened. Valamint azt sem érdemes kifelejteni, hogy a kapcsolat testi alapú (azaz jól néz ki, szépen hízeleg), vagy egymás konkrét személyéért szeretitek, és el tudjátok képzelni, hogy 50 évig együtt tudtok élni, bármilyenek is legyenek a körülmények...
3. válaszoló vagyok!
Ezek ismeretében azt mondom: 4-5 hónap is nagyon hamar elrepül, egy halvány elképzelésnek már azért kellene lenni, hiszen a jövőjéről van szó!
Másrészről: ha 3 éve együttvagytok, az szép idő már, akár egy eljegyzéshez is, de így, hogy már harmadszor jöttetek össze... nos... elgondolkodtató!
Hmm. 24 évesen egy 16 éves lánnyal kapcsolatot teremteni. Itt hiányzik nagyon a szülői felelősség teljes hiánya. Ki sem tud fejlődni annak a lánynak a személyisége. Azt sem tudja, mit akar. Az alatt az idő alatt, amikor az életének JÖVŐJÉT kellett volna tervezni, tanulni, azon gondolkodni, mit akar kezdeni az életével, sajnálatos módon párkapcsolattal foglalkozott. Így most nincs egy stabil jövőképe a saját életéről.
Ekkor van az, hogy 2-3 évig hagyni kell, hogy a hiányzó személyiségjegyek kialakuljanak, és még gondolnia sem volna szabad a lánynak párkapcsolatra.
Ha nem akartok később elválni, akkor ez a helyzet. Már most is elég problémás a helyzet, nemhogy ha gyerek lesz, mert akkor már nagyon súlyosak a következmények, és ártatlan szenvedője lesz a dolognak.
Egyetemet elvégezni házasságban ilyen fiatalon elég ritka esemény. Eddig akit ismertem, előbb-utóbb mind otthagyta. Ahhoz kiemelkedően nagy rátermettség és akaraterő kell.
Szia!
Én idén töltöm be a 26. évemet és nő vagyok. A röviden vázolt helyzetet megismerve úgy gondolom, hogy most még túl korai feltenned a kérdést. Én hasonló helyzetben voltam, mint ti vagytok. Az első barátommal 16 éves koromban jöttem össze, 7 évvel volt idősebb nálam. Hatalmas szerelem volt, nagyon jól illettünk egymáshoz - legalábbis ami a személyiséget illeti. 18 évesen leérettségiztem, majd a vidéki megyeszékhelyről Budapestre jöttem főiskolára. Az első év nagyon nehéz volt a kapcsolatunk szempontjából, végül ő is utánam jött Budapestre és összeköltöztünk (ekkor épp 3 éve voltunk együtt). Én 19 évesen nem a főiskolás csoporttársakkal lógtam és velük buliztam, mint minden más diák, hanem rohantam haza és meleg vacsorával vártam. Eljött az az idő, amikor úgy gondolta, hogy ideje komolyabbra fordítani a kapcsolatunkat, megkérné a kezemet. Szerencsére maga a kérdés még nem hangzott el, csak érezhető volt, hogy ott lóg a levegőben, és bármikor elhangozhat.
Éppen elmúltam 20, mikor nem bírtam tovább a nyomást, jó volt együtt, de még nem éreztem magam késznek egy házasságra. Elmenekültem bébiszitterkedni egy egész évre a világ másik felére, Amerikába. Szakítottunk. Ekkor kezdtem el élni, tapasztalni, bulizni. Ha nem így alakul, és ez kimarad az életemből, egészen biztosan boldogtalan lett volna az a házasság.
Ha igazán szereted, nem szorítod sarokba egy ilyen kérdéssel és megvárod, amíg kicsit "kitombolja" magát. Sajnos ebben a korban 7 év korkülönbség még nagyon sok. Ha már mindketten dolgoztok, akkor egyre kevesebb. Az első munkahely nagyon nagy tapasztalat egy ember életében. Ebben a korban még nagyon sokat változunk.
Ha ennyire szereted őt, várj még rá! Amíg elkezd dolgozni!
Támogasd, örülj a sikereinek és ha teheted, legyél mellette, de ösztönözd arra, hogy ne szakadjon ki az egyetemista társaságból. Élje át, amit át kell élnie! Ez később kifizetődő lesz!
Nagyon sok boldogságot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!