Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én jegyezzem el őt? Nem furcsa, hogy egy nő kéri meg a párja kezét?
Rokonságban volt egy kísértetiesen hasonló eset, a csaj nem akarta megbántani a palit, de az megsértődött. A csaj csináltatott egy kis tortát a cukrászdában egy marcipán gyűrűvel a tetején, engesztelésképp. Elült a vihar, három hónap múlva a pasi megint megkérte a nőt, és akkor már igent mondott. :)
Valami engesztelő ajándék jó ötlet lehet, de szerintem ne legyen hordható gyűrű, csak valami jelképes, hogy nem akartad megbántani. A gyűrű és a lánykérés így az ő dolga marad.
Nem lesz belőle semmiféle hátrányod ha te lépsz, feltehetőleg csak elönyöd.
Ha soha semmi jelét nem adta volna, akkor lehetne a válasz az hogy ne lépj és neked ez nem dolgod. De ne felejtsd el hogy ő lépett, te visszautasitottad és ezzel igenis megbántottad. Ennél még lényegesebb hogy el is bizonytalanitottad, tehát ezt a biztonságot kellene benne visszaállítanod.
Akár úgy hogy te kéred meg őt, akár amit fent irtak hogy picit mókásra veszed és tortával jelzed az egyértelmü szándékot és még biztos van ezerféle megoldás, de egy fontos. Akármilyen megoldást is választasz vedd komolyan. Ő is értse meg hogy komolyan gondolod és hogy jelenleg ez minden vágyad.
Irts ki mnden bizonytalan gondolatot ezzel kapcsolatban belőle amin a sikertelen lánykérés óta rágódik, anélkül hogy te ezekről tudnál. Ez a fontos, neki is és neked is.
"párom megkérdezte,hogy vehet e nekem jegygyűrűt" - hááát, ő is elég hülyén indított, ezt nem megkérdezni szokták,hanem meglepetésként előkapni a jegygyűrűt.
Vannak dolgok, amiknek elvész a romantikája, ha megkérdezik. PL. "kérsz rózsát?" "megkérjem a kezed?" stb.
Ezek nem olyan dolgok, hogy milyen filmet nézzetek.
Én azt vallom, hogy a házasságot formálisan a férfi kezdeményezze,ne a nő varrja magát a nyakába. Pedig feminista vagyok, de erről még én is így gondolkodom. Én biztos nem kérném meg pasi kezét, hogy néz az már ki - igenis kelljek neki annyira, hogy ő kérje meg az én kezemet, ahogy ez szokás.
Sztem ne kérd meg a kezét!:)
Tudta hogy fontos dolog miatt nem akarod h költsön...nem egy új ruha miatt!Sztem megérthette vna és később megkér...bár igaz ezt meg sem kellett vna kérdeznie!:)
Nekem tavaly volt az eljegyzésem...nálunk se nő kolbászból a kerítés még is ki tudta szorítani rá a pénz párom!(persze nálunk még nincs baba!)
Na meg amúgy se...már a karácsonyfa is fejjel lefelé divat...azért ez maradjon már meg a réginek!Egy férfinek a dolga megkérni a nő kezét,nem pedig fordítva!Ő megkér te szülsz!:)Ennyi:)
A leánykérés még nem pénzkidobás, a párodnak meg igaza volt, ezzel szerintem eléggé megsértetted, én is azt mondtam volna neked, majd ha akarsz valamit szólsz.
Ha nem te akarod megkérni a kezét, akkor engeszteld ki valahogyan, hogy felhozod a témát, és megemlíted bánod, hogy úgy reagáltál az egészre.
Ha ennyire gyerekesen sértődős, én azon is elgondolkodnék, hogy hozzá akarok-e menni egyáltalán... :) nem kisfiú kell, hanem Férfi :P Aki meg írta, hogy mégis ki tudta szorítani a Párja, annak nem sok gőze lehet, hogy mennyibe van egy Baba érkezése (feltéve, ha normális körülményeket akar az ember biztosítani Neki)
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!