Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit tegyek, ha a 16 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a 16 éves lányomat eljegyezte egy fiú?

Figyelt kérdés
Hétvégén kiböktem, hogy jeggyűrű van az ujján...Szerintem nem így kellett volna, mi a szülei nem is tudtunk semmit erről az egészről. Megmondom őszintén, hogy van félnivalóm, a fiú román állampolgár, letelepedési engedélye sincs. A fiú nem nagyon kap munkát itt Magyarországon ezért azt tervezi, vissza megy Romániába. Mi lesz, ha a lányom is vele akar majd tartani? Még csak 16 éves.
2009. jan. 19. 11:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudjatok már meg ,de kitérdekel hogy román vagy cigány vagy arab vagy akármi????? a lány legyen szem elött és a kedves anyukája hogy hogyan beszélje meg vele azt hogy neki még élnie kell nem pedig már ilyeneken gondolkodni,hogy eljegyzés stb....
2009. jan. 20. 14:15
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos, hogy ne lökd a karjaiba. Egy 16 éves lánynak nagyon érettnek kell lennie ahhoz, hogy tisztán lássa a fiút. Tízezerből egy ilyen van. Nagyon valószínű, hogy csak önmagát, egy tükröt keres, és hopp, belenézett az első tükörbe, aki meg is gyűrűzte. Valószínű, hogy nem tart sokáig az érzelem, bármit is érez.

Viszont a karjaiba tudod lökni, ha tiltasz, ha kritizálsz. Inkább hallgasd meg az elképzeléseit, az érzéseit, légy a barátnője. Ez az egyetlen esélyed arra, hogy megóvd egy alighanem kudarcba fulladó kapcsolattól és egy boldogtalan élettől. Ha a barátnőjeként meghallgatod és támogatod, segíted hogy egyre tisztábban lásson.

(És nem azért, mert román a fiú, hanem mert 16 éves a lány, ilyen korban pedig még labilis a személyiség.)

2009. jan. 21. 02:41
 23/31 anonim válasza:
32%

Egy Románnal soha sem jó kapcsolatot teremteni!

Én már csak tudom!Ha rám hallgat inkább tílt minthogy a rendőrségre járkáljon a lányával testisértés miatt!

Ez nem vicc!!!Elég veszélyes emberek én nem hagynám ha az én lányomról lenne szó!És még csak 16 éves még nem is élte ki magát...Ilyen fiatalon elkötelezni magát nagy hiba lenne semmiféleképpen ne hagyja hogy a fiúval tartson!

Az ha tíltanak egy gyereknek lehet hogy nem mindíg jó de idővel minden renbe jön mert könnyen elfelejti hisz a mai8 fiataloknál :Egyik kapcsolatból a másikba lépnek!

Megnyugtatom a kedves anyukát hogy lesz még pá fiú aki megkéri a lánya kezét!:)

2009. jan. 21. 11:03
 24/31 anonim válasza:
100%
Én 16 évesen összeköltöztem egy nálam 9 évvel idősebb pasival. Semmi extra, nem kell félteni a lányod, engem is féltettek (bár nem édesanyám , mert ő meghalt, hanem nővérem) és mi lett belőle 2 éve együtt vagyunk, és már a közös házban, most rogyog a tűzhelyen a bableves. mellesleg Főiskolára járok. Azzal meg hogy román nem román nem tudom mit kell foglalkozni. Ugyanolyan ember mint mi, csak egy közigazgatási határ választ el. Igaz én nem vagyok eljegyezve,de ez komolyabb kapcsolatot jelent , mint egy gyűrű !!
2009. jan. 27. 14:51
 25/31 anonim ***** válasza:
69%

Elnézést kérek, ha bántó szavak lesznek a válszomban, de csakis jó szándék vezérel.

Nekem mindig jó kapcsolatom volt a szüleimmel. Mindent tudtak rólam, nem tíltottak soha, soha nem is hazudtam nekik. Amikor a szűzességemet elveszítettem, anyukám arról is tudott. Ha magamból indulok ki, kizárt, hogy úgy jegyeztessem el magam, hogy a szüleim nem tudnak róla. Úgy vélem, nem lehet túl jó a kapcsolat közetetek. Lehet most azt mondani, hogy kamasz, de ez nem magyaráz semmit. Próbálj meg rájönni, miért nem avatott be a lányod, és ha úgy érzed, a te hibád is, próbáld meg kompenzálni, de a lányodra nem gyakorolj semmiféle nyomást, mert csak eltávolítod magadtól. Lehet hogy ez a fiú majd meg tud neki adni mindent, amire vágyik. Lehet hogy élete legrosszabb döntése. Ebben az esetben, reméljük, hogy észhez tér, minél előbb. Ha a fiú nem tetszik, ne mondd el a véleményed a lányodnak, maradj semleges. De azt se mondd, hogy téged nem érdekel. A lányod támaszt lásson benned, akire számíthat, bármikor. És ne felejtsd el, hogy helyette soha nem dönthetsz. Akárhogy is lesz, te támogasd őt.

2009. febr. 6. 19:11
 26/31 anonim ***** válasza:
Azt hiszem nyilvánvaló miért titkolta a 16 éves leányzó az eljegyzést,az anyuka nyilván iszonyodik az erdélyi magyaroktól,vagyis a román állampolgároktól.Ezért a lánya nyilván dacból is ilyen párt választott magának,vagy korábban volt példa a családban ilyesmire és nyilván az anyu kijelentette egyszer hogy nem bírja a románokat.egy erdélyi magyar nő aki mellesleg megemlítve Egyetemre is járt és nem szörösnyelvü paraszt.
2009. febr. 13. 21:24
 27/31 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem mondani hogy az erdélyi magyarok is magyarok,és ha valaki abban leli örömét hogy minket sérteget akkor az illető egy nagy nulla,akárki is irta azokat a dolgokat.
2009. febr. 13. 21:28
 28/31 anonim ***** válasza:
50%

13:37

No, akkor javasolnám a kultúrnemzet és a politikai nemzet fogalmainak tisztázását, aztán utána elbeszélgethetünk a nemzeti identitásról, és arról, hogy ez mindenkinek a saját választási joga. Ahogy az is, hogy magasról leszarja, hogy a másik mit gondol erről. Javasolnám ugyanakkor, hogy mondjuk Erdélyben ne nagyon hangoztasd ezt a nézetedet, nem leszel vele népszerű. :)

15:26

Köszönöm. Látom, érted. :)

2009. febr. 15. 19:52
 29/31 anonim ***** válasza:

Érdekes az anyuka az elmúlt 1 évben sem irta be hogy mi lett a vége. De engem kifejezetten bánt hogy csak azért kell lenézni valakit mert román állampolgár. Érdekes...

Egyébként Keresztanyumat is megkérték 16 évesen,szülei nem adták áldásukat a házasságra. S a Keresztanyum azóta se házas.Pedig eltelt 35 év.Azóta is visszasirják..

2010. ápr. 18. 23:19
 30/31 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Kicsit korrigálok... 25 éve jegyezték el Keresztanyumat.

Az eljegyzés az Romániában/Erdélyben nem ugy megy mint nálunk. Egy nagyon jó barátnőm román állampolgár és ő mesélte. Elöször ezüst mint hüség gyürű és utána adnak csak arany gyürűt.

Egyébként 18évesen én is kaptam gyürüt az aktuális barátomtól,anyum beparázott.De szóba se került az eljegyzés köztünk..Sőt ma másnak a férje vagyok..

2010. ápr. 19. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!