Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom német, be akar mutatni a családjának szóval nemsokára megyünk Németo.-ba. Nagyon félek! Mit tegyek, hogy ne kerüljek kellemetlen helyzetbe?
Nem egy a kultúrátok majd csak megértik.Szerintem ne parázz,és főleg nem akarj másnak mutatkozni mint aki vagy.Igazuk van az előttem íróknak,a németek nagyon bunkó népség.Mindenkit lenéznek,csak ők a valakik.Az unokanővérem is oda ment férjhez már 12 éve,de Ő csak egy senki magyar marad mindig a férje családjában.Talán a Te párod családja más.A lényeg,hogy a pároddal szeressétek és tiszteljétek egymást.Egymásnak akarjatok megfelelni,ne a családjának.Fogadd el bármilyenek,ha szeretitek egymást,de legyetek mindig függetlenek tőlük is,és mástól is.
Sok boldogságot nektek.
Ja, amúgy szarul főznek és fűszertelenül. Bár én Ausztriában ettem azt a kaját, amiről a mai napig nem tudom, mi volt az (nem is akarom inkább). Hát, meg lehetett enni, de azért na. A magyar, olasz konyha jobb.
2. válaszadó
Szia
Nekem nagyon nemzetkozi csaladom van, ugyhogy oszinten es egitokeszen leirom neked a tapasztalataimat:
-nem a szuleit kell szeretned hanem a baratodat, es mivel nekik az a legfontosabb hogy o boldog legyen, ne azon stresszelj, hogy mi lesz hanem csak orulj neki hogy van o neked es hogy egyutt fogtok elutazni valahova.Kezeld ugy, hogy az utazas alatt "beugrotok" a szuleihez :)
-probalj veluk minel tobbet kommunikalni, nem baj ha nem mondasz valamit helyesen, hidd el szerintem kevesebb jo erzes van annal mint amikor egy kulfoldi a sajat anyanyelveden probal hozzad beszelni
-ha nem izlik az etel, akkor nem muszaj megenned, megkostolod ha nem izlik akkor udvariasan szolsz a baratodnak hogy nem izlik ("mar tele vay vagy nem is vagy ehes igazan") aztan kesobb elmentek pizzazni, es igy senkinek nem esik baja
-az en tapasztalatom a nemetekrol, hogy a sajat orszagukban igen kedves es segitokesz-baratsagos emberek.Nem lakni mentek oda, es sztem egy par napot mindenki kibbir igy.Persze azt nem tudom milyen veluk elni, de a te esetedben ez nem is tema most
-dicserd sokat Nemetorszagot, emeld ki ami tetszik, meg hasonlok, hidd el jol fog esni nekik
-ne nyaladzatok a szulok elott, mert az mindenkinek kenyelmetlen :)
-ahogy elottem is irtak, nem kell minden percet veluk toltened
-es ami szerintem a legfontosabb: persze fontos, hogy jo benyomast akarsz tenni rajuk, de ne ez hatarozza meg a kapcsolatotokat.Mindenkiben lehet hibat talalni ha akarunk.Legyel veluk kedves es viselkedj termeszetesen, de nem kell senkinek bajologni vagy megjatszani magad.Jobb ha mar most latjak is milyen ember vagy es ha nem tetszik nekik akkor sem kell stresszelni mert az a lenyeg hogy a baratoddal jol megvagytok es o ugy szeret ahogy vagy :D <3
Es jo utat es erezd jol magad :D
Szia!
Na... én Németországban élek. 3 évvel ezelőtt ERASMUS-os hallgatóként kerültem ki. Aztán itt ragadtam. Angolul társalogtam, mindig mindenkivel, németül kb egy Grüß Gott! VAgy egy wie geht's? csússzant max ki....
Aztán megismertem a páromat, aki német. BAJOR!!!! (internet...) Nem is akartam vele talákozni, mert mondtam, hogy én nem beszélek németül. Mondta, hogy nem baj :o)))))) Ja , jól van akkor...
Taliztunk és most már több, mint egy éve együtt vagyunk... 10 hónapja együtt élünk.
Szülőknek való bemutatás :o))))))))))))
A páromnak 2szer vannak szülei :o) 2szer borzalom :o))))
Elváltak, ezért 2 mama és 2 papa...
Az anyukája és férje mindkettő egészségügyes. A bemutatás napján a párom épp migrénben szenvedett, úgyhogy a szüleiig 2szer állt meg (1 km tőlünk) az autóval, hogy kihányja magát....
Megérkeztünk rögtön a nyakába kapott injekciót, amitől én elájultam... :o) Anyukája összekanalazott, folyamatosan beszélt hozzám, amit én nyílván nem értettem. .... :o)))))))
Utána elmentünk ebédelni, meghívtak minket.
De az első pillanattól nagyon jó fejek :o))))))))
Heti egyszer vacsora anyukájánál... Na azt a főztöt nem igazán szeretem, de minden egyes esetben nagyon megdícsérem :o))))
Apuka: Apukájának barátnője van... Apuka 71 éves törzsbajor... Kb. ugat, beszéd helyett...
Első tali: Apuci házában lakunkn albérletben, Ő nyílván nem lakik itt...
Párom reggel 6ra jár dolgozni. Nekem 8kor kezdődik csak az egyetem.
Már együtt laktunk, mikor egyszer reggel egyszál francia bugyiban próbáltam a kávémat összedobni, amikor benyit egy öregember a konyhába és nézünk egymásra bután....(csak valamiért beugrott ami a pincében volt vagy mi...) :o))))))) Ahelyett, hogy kiment volna illedelmesen bemutatkozott... aha..... cikicikicikiciki....Majd valami sztoriba kezdett rögtön a válásáról.... Mire nagy nehezen megszabadultam tőle, magamra kaptam valamit, be akartam rohanni a fürdőbe, hát nyitott ajtónál pisikélt a papa, akire ugyebár így rárontottam...
Szóval szerintem ne félj a bemutatkozástól, sokkal rosszabul nehéz elképzelni, hogy elsülhetne... :o))))
Ne aggódj, nagyon tudják amúgy értékelni a németek, hogy valaki beszéli anyelvüket és próbálkozik. Segítenek is!
Ne aggódj!
Viel Spaß! :o))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!