Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzéskor szoktak ajándékot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzéskor szoktak ajándékot adni a rokonok?

Figyelt kérdés

Most néztem az egyik ismerősöm eljegyzését iwiw-en, kb. 50 képen át ajándékot bontanak (étkészlet, kenyérsütő, mérleg, stb.), pedig csak vacsora volt adva, ha jól látom.

Én úgy emlékszem a családi eljegyzésekről, hogy semmiféle ajándék nem volt csak összejött a rokonság (hol szűkebb-hol tágabb), virágkosár a menyasszonynak (ahány éves annyi száll) a vőlegénytől, gyűrűk, rengeteg kaja. De ajándékok nem.

2010. nov. 30. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Nekünk nem volt különösebb cécó : a 2-2 szülő volt ott és mi, felhúztuk a gyűrűket és annyi...

Ekkor ismerték meg egymást a szülők, az én szüleimnél tartottuk ezt a kis összejövetelt (hidegtál volt)...

Semmiféle ajándékot nem kaptunk, de nem is vártunk!

Miért kellene már eljegyzéskor akkora bulit csapni, mint egy lagzi?!

(Az eljegyzésből még nem minden esetben lesz esküvő.)

2010. nov. 30. 17:14
 2/6 tetris ***** válasza:

Én eddig úgy tudtam, hogy az eljegyzés egy kötetlen családi vacsora, ahol a pár bejelenti, hogy össze szeretné kötni az életét, és ez várhatóan ekkor és ekkor lesz. A család pedig tudomásul veszi, hogy ők mostantól összetartoznak.

Mivel a bejelentés "váratlan", örömteli esemény, így szerintem nem kell előre ajándékot venni.

Na és mi van, ha nem is akarnak bejelenteni semmit, te meg ott állsz a kávéfőzővel, meg a kenyérpirítóval díszdobozba csomagolva?

2010. nov. 30. 17:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát alapesetben az eljegyzéshez nem úgy kell hozzáállni, hogy nem lesz belőle esküvő, elég szomorú, ha valaki így indít.

Nálunk a férfi megkéri a nő kezét négyszemközt, romantikusan vagy ahogy akarják, bejelentik a szülőknek aztán lesz az eljegyzési ebéd/vacsora amit a lány szülei szoktak rendezni, úgy mond "eljegyzést tartanak", ez előre tervezett, pl. egyik hétvégén, de azért közel sem lakodalom. Ettől függetlenül lehet ott csak szülő-nagyszülő (nálunk gyakorta összejön ennyire a család, szóval ez nem számít nagy dolognak, egy sima hétvégi ebédnél is van hogy 10-en vagyunk, szülő-nagyszülő-szülők testvére és családja), vagy akár nagyobb rokonság (nálunk ballagáson, disznóvágáson, szüreten 20-an szoktak lenni, pedig az csak az én részem, a mi családunkban a nagy lakodalom a szokás 100-120 fővel, simán összeszedek 60 rokont, barátot, szomszédot akikkel jó kapcsolatba vagyunk, tehát nem vadidegenek hívunk meg), DE ITT NEM EZEN VAN A HANGSÚLY, ahogy láttam a képeken, otthon volt vacsora adva, szülők, szülők testvérei és csal., testvérek, kb. 20-25-en voltak. Csak ez az ajándékozás furcsa, nálunk nem szokás ilyenkor ajándékot adni a fiataloknak, a menyasszony kap virágot a vőlegénytől, meg persze a gyűrűk, ennyi.

2010. nov. 30. 17:48
 4/6 anonim válasza:
100%
Eljegyzést a férjemmel ketten ejtettük meg 25 éve. Aztán amikor az anyósom eljött hozzánk, hozott egy óriás porcelán vázát, amit a férjemmel közösen (jóval később) sikeresen felrúgtunk. Gyorsan pótoltuk, mert a mama ma is "leltározza" ha eljön hozzánk.
2010. nov. 30. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Felénk a fiú megkéri a lány kezét négyszemközt,vagy a szülők elött,utánna pedig tartanak egy nagyobb "bulit".

Persze ez a "buli" már nem annyira felkapot,de ha van,akkor illik vinni ajándékot az ifjú jegyeseknek.

Ezek általában háztartásban hasznos dolgok.

2010. nov. 30. 21:16
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
Az ilyen eljegyzések nekem is furcsák. Én is láttam már iwiwes ismerősömnél, hogy az eljegyzés szinte olyan volt, mint egy esküvő. Én 20 éves voltam, mikor a párom megkérte a kezem (már rég nem vagyunk együtt). Nálunk úgy zajlott, hogy megkérte a kezem, majd a összejött a két család (szülők, ott ismerték meg egymást). Hidegtál volt, meg torta. Ennyi.
2010. dec. 1. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!