Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most akkor milyen gyűrű kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor milyen gyűrű kell eljegyzésre?

Figyelt kérdés
Karácsonykor lesz az eljegyzésünk. Nemtudom, hogy milyen gyűrű kellene. Mert ugye van az amikor csak a nő kap egy köve gyűrűt amit kísérőgyűrűnek hívnak, és van hogy eljegyzéskor megveszik a karikagyűrűket és esküvőig a bal kézen hordják. Tudom hogy mindkét változat jó, de melyik gyakoribb, melyik az "igazi"?
2010. nov. 26. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát mi két éve jegyeztük el egymást a párommal, és mi a rendes karikagyűrűket vettük meg, mert szerintünk az az igazi amikor mindkét félnél lehet látni az ujján a gyűrűt. Aztán a következő évben meg megkaptam a születésnapomra köveset is hozzá.
2010. nov. 26. 15:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Amikor mi gyűrűt választottunk, két karikagyűrű volt az eljegyzési agyűrűnk. Majd amikor összeházasodtunk én kísérő gyűrű helyett aranyfülbevalót kértem a páromtól.
2010. nov. 26. 15:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Régen volt szokás eljegyzésre csak a nőnek venni valami szép gyürüt. Ma inkább már a két karika gyűrű az elterjedtebb szerintem.
2010. nov. 26. 15:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én kezemet kövessel kérte meg a párom.(Ez volt a letérdelős,romantikus)

Az eljegyzésen,amin az egész család jelen volt,húztuk fel egymás ujára a karika gyürűt.Ez a lakodalom napján került át a jobb oldalra.

2010. nov. 26. 15:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is az az igazi ha mindkét félnek van gyűrűje.
2010. nov. 26. 15:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Az esküvő másnapján (! :)) letérdelt elém az immár férjem egy köves gyűrűvel :)

Kicsit elp.csölte az időt és csak akkorra sikerült megszereznie :)

2010. nov. 26. 19:06
 7/10 Tubarózsa ***** válasza:
Szia! Mi a párommal közösen vettük meg a gyűrűket(ezüstöt,párban) jegygyűrűt külön fogunk venni(mármint nem az eljegyzési gyűrűnk fog átkerülni a jobb kezünkre).Juniusra tervezzük az esküvöt. én egyéntalán nem örültem volna ha csak egygyűrű van,így legalább látják mások is h összetartozunk.
2010. nov. 26. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem még nem volt gyűrűm, de nálunk a családban úgy szokás, hogy a karikagyűrű mindkét félnek, a menyasszonynak/feleségnek pluszba egy (általában köves) kísérő gyűrű. A karika gyűrűket eljegyzés után a bal kézen, esküvő után a jobb kézen hordják, ezt általában együtt választják. A kísérő gyűrűt nem tudom mikor kapja meg az ara. De szerintem szép szokás.

Régen volt gazdagabb társadalmi rétegekben szokás az eljegyzési karkötő.

2010. nov. 30. 17:09
 9/10 anonim válasza:
Kisérő gyűrűt a pasinak nem kell ugye?A párom most akar karira meg egy éves évfordulónkra venni egy gyűrűt...ami ahogy ő mondta azt jelzi hogy össze tartozunk és azt mondta az eljegyzésit később...érthető...szóval ez olyan kisérő gyűrű lenne amit fogok kapni??v...ki tudja az melyik úujjra kell tenni amúgy?
2010. dec. 16. 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem köves kísérőgyűrűvel kérte meg a párom a kezemet. Ez azért jó, mert így meglepheti a lányt, és utána együtt elmehetnek megvenni azokat a karikagyűrűket, amiket aztán esküvőig bal kézen hordanak, esküvőkor pedig átkerül a jobb kézre. Szóval én szerintem a kísérőgyűrűnek (manapság legalábbis már) ez a funkciója, és nekem ez a megoldás tetszett mindig is. Így megvolt nekem is a nagy lánykérésem, ami kettőnk között történik és meglepetés :) A karikagyűrűket pedig majd egy családi körben rendezendő eljegyzési összejövetelen fogjuk egymás ujjára felhúzni hivatalosan :)

21/l

2010. dec. 25. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!