Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor milyen gyűrű kell eljegyzésre?
Az én kezemet kövessel kérte meg a párom.(Ez volt a letérdelős,romantikus)
Az eljegyzésen,amin az egész család jelen volt,húztuk fel egymás ujára a karika gyürűt.Ez a lakodalom napján került át a jobb oldalra.
Az esküvő másnapján (! :)) letérdelt elém az immár férjem egy köves gyűrűvel :)
Kicsit elp.csölte az időt és csak akkorra sikerült megszereznie :)
Nekem még nem volt gyűrűm, de nálunk a családban úgy szokás, hogy a karikagyűrű mindkét félnek, a menyasszonynak/feleségnek pluszba egy (általában köves) kísérő gyűrű. A karika gyűrűket eljegyzés után a bal kézen, esküvő után a jobb kézen hordják, ezt általában együtt választják. A kísérő gyűrűt nem tudom mikor kapja meg az ara. De szerintem szép szokás.
Régen volt gazdagabb társadalmi rétegekben szokás az eljegyzési karkötő.
Nekem köves kísérőgyűrűvel kérte meg a párom a kezemet. Ez azért jó, mert így meglepheti a lányt, és utána együtt elmehetnek megvenni azokat a karikagyűrűket, amiket aztán esküvőig bal kézen hordanak, esküvőkor pedig átkerül a jobb kézre. Szóval én szerintem a kísérőgyűrűnek (manapság legalábbis már) ez a funkciója, és nekem ez a megoldás tetszett mindig is. Így megvolt nekem is a nagy lánykérésem, ami kettőnk között történik és meglepetés :) A karikagyűrűket pedig majd egy családi körben rendezendő eljegyzési összejövetelen fogjuk egymás ujjára felhúzni hivatalosan :)
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!