Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzésnél be kell tartani a hagyományt, és egy férfinek le kell térdelnie a nő előtt, amikor megkéri a kezét?

Nem kell.
Én ettől rosszul is vagyok ha látom, annyira gejl.
Szerencsére a férjem nem bohóckodott ilyennel.

Első nejemmel egy éve éltük együtt, két éve voltunk egy pár, öt éve ismertük egymást. Vagyis többször szóba került a házasság terve. Terhes lett, amikor elmondtuk a szüleinek, megkértem a kezét tőlük. Előttük persze nem térdeltem le, formális dolog volt. Párom hamarabb mondott igent, mint szülei. :) Fél évvel később volt az esküvő.
Második nejemmel hasonlóan zajlott. Harmincasok voltunk, három éve voltunk egy pár, két éve együtt laktunk, amikor terhes lett. Pár nappal később, minthogy megtudtam, a Dunaparton ültünk, sokszor kisétáltunk, ott laktunk pár percre. Megkértem a kezét egy eljegyzési gyűrűvel. De nem térdeltem le.
Viszont anyukája és nejem vele élő öccse megsértődtek, hogy anyukától nem kértem meg a kezét eljegyzés előtt. Fene sem gondolta volna, hogy ezt a lelkére veszi, hiszen érett felnőtt emberek voltunk már.

Nőként szerintem pl rettenetesen gáz ez a szülőtől való "elkérés", én kifejezetten csalódott lettem volna, ha a párom nem engem kérdez erről elsőként, hanem a szüleimet.....

17. Szerintem is gáz. Mintha a nő valami tulajdon lehet amit a szülők nagy kegyesen átpasszolnak a leendő férjnek. 🤮Fúj!
Nem mintha normális ember életébe ilyen szinten beleszólhatnának a szülők, hogy beleegyeznek vagy nem egyeznek...kit érdekel?
Mi sem kértünk semmiféle engedélyt anno, szimpla közlés volt hogy tervben van az esküvő kb 1 évvel későbbre, mert apám rákérdezett gúnyosan, hogy mikor lesz. Eléggé meg is lepődött😂 sose hitte hogy lesz párom, azt meg főleg nem, hogy férjhez megyek. A gyűrűt anyámnak pl már korábban megmutattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!