Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzésnél be kell tartani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzésnél be kell tartani a hagyományt, és egy férfinek le kell térdelnie a nő előtt, amikor megkéri a kezét?

Figyelt kérdés
febr. 7. 12:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én abban a pillanatban annyira izgatott voltam,hogy nem is tudom biztosra felidézni,hogy letérdelt-e.
febr. 7. 14:32
 12/24 anonim ***** válasza:
61%
Nem “kell”, simán el tudok képzelni úgy is egy meghitt és romantikus lánykérést, ahol nem térdel le, de ha olyan a helyzet, szerintem szép gesztus.
febr. 7. 14:53
 13/24 anonim ***** válasza:
22%

Nem kell.

Én ettől rosszul is vagyok ha látom, annyira gejl.

Szerencsére a férjem nem bohóckodott ilyennel.

febr. 7. 15:02
 14/24 anonim ***** válasza:
43%
Nem kell és ez amúgy nem hagyomány (legalább is nem a mi kultúrkörünkben). Inkább egy amerikai romantikus filmes klisé, ami ma már "megszokottá" vált.
febr. 7. 16:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez így az igazi.
febr. 8. 01:04
 16/24 anonim ***** válasza:
80%

Első nejemmel egy éve éltük együtt, két éve voltunk egy pár, öt éve ismertük egymást. Vagyis többször szóba került a házasság terve. Terhes lett, amikor elmondtuk a szüleinek, megkértem a kezét tőlük. Előttük persze nem térdeltem le, formális dolog volt. Párom hamarabb mondott igent, mint szülei. :) Fél évvel később volt az esküvő.

Második nejemmel hasonlóan zajlott. Harmincasok voltunk, három éve voltunk egy pár, két éve együtt laktunk, amikor terhes lett. Pár nappal később, minthogy megtudtam, a Dunaparton ültünk, sokszor kisétáltunk, ott laktunk pár percre. Megkértem a kezét egy eljegyzési gyűrűvel. De nem térdeltem le.

Viszont anyukája és nejem vele élő öccse megsértődtek, hogy anyukától nem kértem meg a kezét eljegyzés előtt. Fene sem gondolta volna, hogy ezt a lelkére veszi, hiszen érett felnőtt emberek voltunk már.

febr. 9. 15:25
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nőként szerintem pl rettenetesen gáz ez a szülőtől való "elkérés", én kifejezetten csalódott lettem volna, ha a párom nem engem kérdez erről elsőként, hanem a szüleimet.....

febr. 10. 08:32
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
idióta amerikai szokás.
febr. 10. 19:24
 19/24 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Engem úgy kért meg a férjem, hogy letérdelt❤️, és én ezt egyébként nagyon szerettem volna, ha így csinálja, szerintem nagyon szép és megható pillanat volt. de nem volt kényszer, magától döntött így. Ha nem teszi, akkor is igent mondtam volna.
febr. 12. 21:09
 20/24 anonim ***** válasza:

17. Szerintem is gáz. Mintha a nő valami tulajdon lehet amit a szülők nagy kegyesen átpasszolnak a leendő férjnek. 🤮Fúj!

Nem mintha normális ember életébe ilyen szinten beleszólhatnának a szülők, hogy beleegyeznek vagy nem egyeznek...kit érdekel?

Mi sem kértünk semmiféle engedélyt anno, szimpla közlés volt hogy tervben van az esküvő kb 1 évvel későbbre, mert apám rákérdezett gúnyosan, hogy mikor lesz. Eléggé meg is lepődött😂 sose hitte hogy lesz párom, azt meg főleg nem, hogy férjhez megyek. A gyűrűt anyámnak pl már korábban megmutattam.

febr. 12. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!