Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Okkal érzem magam kellemetlenü...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Okkal érzem magam kellemetlenül, hogy a párom öt év után nem jegyzett el?

Figyelt kérdés

Nem minden a formaság, így is meg vagyunk. Viszont nő létemre legbelül érzem hogy vágyom rá. Az ismerősök folyton azzal nyaggatnak, hogy miért csak élettársak vagyunk.. emiatt kezdem magam kellemetlenül érezni.

27 éves vagyok a párom 30( nincs gyerekünk, de majd szeretnénk)

2024. aug. 5. 15:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%

Most kinek kell a gyűrű? Neked vagy az ismerősöknek?

Ha neked, kérdezz rá, ennyi év után illene. Vagy ne tartsátok fel egymást. Ha meg így is jó, ahogy vagytok, akkor minek szekálni mások miatt a párodat?

2024. aug. 5. 16:37
 12/22 anonim ***** válasza:
13%

Te tudod.

Mi 12 évnél tartunk 2 gyerekkel, de nem akarunk ilyeneket. Az előző kapcsolatomban (7 év) sem merült fel soha

2024. aug. 5. 17:05
 13/22 anonim ***** válasza:
96%
Egy jó párkapcsolatban ilyesmit simán meg lehet beszélni. Mondd el neki, hogy hagyományos családmodellben szeretnél élni, neked fontos a házasság. Kérdezd meg, hogy számíthatsz-e erre. A válsz alapján döntsétek el, mi legyen a kapcsolatotok jövője.
2024. aug. 5. 17:38
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy olyan dolog amit nem az ismerősöknek meg a rokonoknak kell mondaniuk, hanem neked a párodnak. Hozd fel a témát. De kettőtök miatt akard, ne mások miatt, és nem a társadalom miatt. Meg kell tudnod, egyáltalán vágyik-e erre a párod. Én 8 éve vagyok kapcsolatban, még én sem vagyok eljegyezve, de majd szeretnénk, csak még most sok más dologgal is el vagyunk foglalva.
2024. aug. 5. 18:26
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Egy normális felnőtt párkapcsolatban az ilyesmit az emberek képesek megbeszélni még az elején.

Ez nálunk is így volt. Megbeszéltük. Fél év után kért meg, 1 évre rá házasodtunk. Akkor ő 22 volt, én 25.

Nagyon romi lehet évekig várni a nagy semmit, mert épp olyan palival akadtál össze akinek esze ágában sincs házasodni😂. Nem hogy 5 évet , de még 2-t sem vártam volna olyan férfira akivel ezt nem lehet normálisan megbeszélni, tereli a temát, kifogásokat keres satöbbi. Akinek megfelel az ilyen összecuccolt pasim csajom kapcsolat, az is rendben van, ha ezzel mindkét fél egyetért. Nekem ennél többre volt igényem, és a férjemnek is.

Több barátnőm is úgy járt, hogy éveket pazaroltak el egy számukra jövőtlen viszonyban így, aztán végül szétmentek, a következő nőt meg 1-2 év múlva gond nélkül elvette az exük. Ketten nagy nehezen 35-36 éves korukra hosszú évek után végül tudtak találni maguknak komoly párt, és férjhez mentek, egynek lett egy gyereke is, a 3. még mindig nem járt sikerrel és emiatt már lemondott a gyerekvállalásról is, 39 évesen, pedig nagy álma volt.

2024. aug. 5. 21:02
 16/22 anonim ***** válasza:
89%
Beszélni kell róla. Sokan vannak úgy, hogy nem jutna eszébe házasodni, de ha a másiknak fontos, akkor legyen. Lehet, hogy a párod is ilyen.
2024. aug. 6. 09:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális, én 3 év után éreztem ezt. A fejemben volt egy határ, hogy ha legkésőbb az 5. Évfordulóig, de inkább a 4.ig nem kér meg, akkor leültetem, hogy vagy lépjünk együtt előre, vagy keresek valakit, akivel tudok családot tervezni. Értem, hogy nagyon romi várni 10 éveket, de én se leszek fiatalabb és nem 35 évesen akarok szülni. Végül még a télen Meg kért és a 4. Évfordulónk környékén lesz ász esküvőnk.
2024. aug. 6. 13:34
 18/22 anonim ***** válasza:
69%
De ugye gondolom, "természetesen" soha nem beszélgettetek a távlati tervekről, hogy mikor szeretnéd az eljegyzést, esküvőt... csak most előjött belőled adurci, amiért párod nem gondolatolvasó. Meg persze mert nem tudsz megfelelni a barátnőidnek.
2024. aug. 6. 18:58
 19/22 anonim ***** válasza:
88%
Beszéltetek már arról, kinek mik a tervei ezzel kapcsolatban? A "mai világban" szerintem egyáltalán nem természetes, hogy mindenki ugyanolyan fontosnak tartja a házasság intézményét, mindenki erre vágyik. Simán lehet, hogy ő nem akar megházasodni akkor sem, ha amúgy veled tervezi leélni az életét. Ez nem egy ilyen "alapdolog" szerintem, hogy majd akkor bizonyos idő eltelik, és biztosan jön a lánykérés, aztán a kertes ház kutyával, aztán a két gyerek, stb. Ezek mind olyan lépések, amikről a pároknak csomót kell kommunikálni, egyezkedni, hogy ki mire vágyik. Nehogy aztán az is meglepetésként érjen majd, hogy te öt gyereket akarsz, ő meg egyet se, csak upszi, elfelejtettetek erről valahogy beszélni az évek alatt...
2024. aug. 6. 19:52
 20/22 anonim ***** válasza:
Mondjuk ülj le és beszéld meg vele nyíltan, világosan. Elvileg felnőttek vagytok.
2024. aug. 10. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!