Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fogadnátok ha a párotok házassági szerződést akarna?
Őszinte leszek, én például nem vagyok jó anyagi helyzetben, ennek ellenére mindenképp szorgalmaznám a szerződés megkötését, mert az úgy tiszta.
Az életben semmire sincs garancia, ezt nőként írom.
Szép dolog a szerelem, de nem kell, hogy elvegye az ember eszét. Én biztosan nem sértődnék meg, ha a jövendőbeli férjem felvetné a dolgot.
13 Persze, hogy nem érted.
A házasság egyébként -pucoljuk már le a romantikus habos-babos mázat-, mindig is elsősorban egy gazdasági egységet biztosított.
Nyilván nincs gyereked. (Nekem is csal most lesz azután). Addig qrvara nem számít és addig míg nincs család/gyerek, lényegtelen és simán megy a külön kassza. Gyerek után ez nem fenntartható. És ahogy írták, te nőként is feláldozol rendesen érte dolgokat. Nem csupán “2 év”, de megváltoznak a lehetőségeid, a prioritásaid, a karrier utad utána is valamennyire. Anyagilag pedig és lesztek szorulva amíg pici a férjedre, mert nyilván valaki el gondoskodnia kell róla a bocsiig/oviig, és ezt a munka kiesést általában a nő vállalja…
Tehát már itt eme működne az anyám tied, a gyerekvállalás ezzel a gondolkodással fog működni, hogy együtt tesztek bele, ki ezt, ki azt…
Ja, és ez qrvara független a házasságtól! Ezt a gyerekes családmodellre írom, nem kell ehhez házassági papír.
Ha nem tervezel gyereket, majdhogynem rohadt midnegy akarsz e házasodni, meg mit hogyan rendezel magadnak el, bőven elég a külön kassza is, plusz kevesebbet kockáztatsz nőként a kieső évek miatt.. mint írtam, a házasság mindig is azért bolt fontos első sorban, mert egy gazdagsági egység biztosítását szolgálta, amióta fennáll. Ha nem akarnék gyereket, egyébként 90%, hogy én sem hazasodnék.
* Tehát már itt mem működne az enyém-tiéd
*volt, stb
A hazassagi szerzodest csak azok a nok ellenzik, akik egy szakadt szatyorral erkeznek a hazassagba, de mindennek a felevel akarnak tavozni, amiert nem dolgoztak meg.
Lehet mocskolodni kopkodni meg lepontozni, de mindenki tudja hogy ez a gyakorlatban igy mukodik.
Az is egy kibszott fura dolog szerintem hogy a hazassagban szerzett vagyon kozos…. Miert is?
A vagyont az esetek 99 szazalekaban a ferfiak hozzak ossze. Ha forditva lenne, a nok igazsagosnak tartanak ezt a rendszert? Ketlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!