Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi oka lehet annak, hogy valakit 1 éven belül, vagy még hamarabb eljegyeznek, és levesznek?
Nálunk a barátom 3 év után se kérte meg a kezemet, pedig nagyon vágynék rá, és ahogy látom mások mennyire boldogak a párkapcsolatukban, mert megtörténik az eljegyzés, házasság stb. Az én kapcsolatomban meg tökre úgy érződik mintha a barátom kevésbé szeretne engem, másokat meg mennyire nagyon szeret a párjuk.
Azt látom az ismerőseim körében, hogy ezek a nagy elhatározások elég hamar megtörténnek, és most olyan példákra gondolok, ahol nincs gyerek.
Az egyik ismerősömért látszólag nagyon odavan a párja, mert sokszor kap rózsacsokrot, a pasi álom nyaralásokra viszi, mindig járnak éttermekbe, ez az ismerősöm mindig megmutatja, hogy mit kapott Valentin napra stb. Persze 1 éven belül meg is kérték a kezét, amire gondoltam is, hiszen ezekből is látszik a pasija mennyire odavan érte, kicsit magamban irigykedtem is rá, hogy a párja ennyire nagyon szereti hogy 1 év után biztos benne, hogy ő az igazi.
Én is járok kikapcsolódni a barátommal, de fele ennyit sem, mint ez az ismerősöm, meg ő meg sem kért engem, és nem is annyira romantikus típus.
Ez sokmindentől függhet.
De Igen, van amikor azért nem kér meg a pasi sok év után sem, mert nem kellesz eléggé, nem szeret eléggé, csak melletted várja az igazit, de addig is kell egy pótlék. Ez a leggyakoribb oka. Nem bízik a kapcsolat és az érzései tartósságában.
De Lehet hogy csak házasságellenes, fél az ilyen kötöttségtől...de ennek az oka is elgondolkodtató.
Neked kell eldönteni, hogy tüskével a szívedben akarod tovább folytatni ezt a kapcsolatot, hogy annyira azért nem vagy neki fontos, hogy a felesége legyél, és ne csak egy szimpla pasim csajom kapcsolatban legyetek 30-40 x évesen is.
De tudd hogy nem kell elviselned egy ilyen megalázó helyzetet. Kereshetsz olyan párt is magadnak, aki igazán szeret, megbecsül és ugyanarra vágyik amire te.
Én biztos nem lennék 3 évig senkinek csak a barátnője. Nekem ez ennyi idő után kevés lett volna.
Nálunk egyébként hamar, 3 hónapon belül volt eljegyzés, 1 évesen összeköltözés, 6 hónap múlva, összesen 1,5 év után házasodtunk 25/22 évesen. Biztosak voltunk magunkban és egymásban, nem volt mire várni.
13 éve vagyunk együtt.😊 Igen, ez sem olyan általános, de ez van.
Nem mindenkinek tart évekig mire kitalálja hogy mit és kit akar.
Egy párt ismerek, akik kb. fél év járás után jegyezték el egymást és egy év múlva volt esküvő.
De ott mindketten 30 fölött voltak már és amúgy évek óta ismerték egymást egy baráti társaságban. Így szerintem senki nem érezte elhamarkodottnak.
Nem hiszem, hogy ez attól függ, hogy ki milyen "romantikus". Normális esetben az eljegyzés nem egy romantikus gesztus, hanem egy elköteleződés. Van, aki sosem akar. Van, aki csak azzal nem akar, akivel épp együtt van, csak gyáva kimondani. Más meg eljegyez minden nőt pár hónap után, mert neki elég indok az, hogy "szerelmes".
28
Én is tudatosan ismerkedtem és alakítottam a kapcsolatokat. Ugyanakkor én rengeteg élethelyzetet átéltem a párommal, ahol kiderült, mennyit is érünk a másiknak.
Ha meg sosem vesztettel el senkit, nem voltal meg anyagi gondban, nem, nem fogod tudni, hogy reagálsz ezekben a helyzetekben. Azt sem, hogy a másikkal hogy fogsz viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!