Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi oka lehet annak, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi oka lehet annak, hogy valakit 1 éven belül, vagy még hamarabb eljegyeznek, és levesznek?

Figyelt kérdés

Nálunk a barátom 3 év után se kérte meg a kezemet, pedig nagyon vágynék rá, és ahogy látom mások mennyire boldogak a párkapcsolatukban, mert megtörténik az eljegyzés, házasság stb. Az én kapcsolatomban meg tökre úgy érződik mintha a barátom kevésbé szeretne engem, másokat meg mennyire nagyon szeret a párjuk.

Azt látom az ismerőseim körében, hogy ezek a nagy elhatározások elég hamar megtörténnek, és most olyan példákra gondolok, ahol nincs gyerek.

Az egyik ismerősömért látszólag nagyon odavan a párja, mert sokszor kap rózsacsokrot, a pasi álom nyaralásokra viszi, mindig járnak éttermekbe, ez az ismerősöm mindig megmutatja, hogy mit kapott Valentin napra stb. Persze 1 éven belül meg is kérték a kezét, amire gondoltam is, hiszen ezekből is látszik a pasija mennyire odavan érte, kicsit magamban irigykedtem is rá, hogy a párja ennyire nagyon szereti hogy 1 év után biztos benne, hogy ő az igazi.

Én is járok kikapcsolódni a barátommal, de fele ennyit sem, mint ez az ismerősöm, meg ő meg sem kért engem, és nem is annyira romantikus típus.

2023. máj. 30. 18:11
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem egy év nagyon kevés ahhoz, hogy megismerd a másikat annyira, hogy házasságot akarj vele. Van, akiknek sikerül, de ők a kisebbség.
2023. máj. 30. 20:49
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

"mások mennyire boldogak a párkapcsolatukban, mert megtörténik az eljegyzés, házasság stb. "

Elárulok egy titkot: nem ettől boldogok.

És ebben a rinyahalmazban egy szó se esik arról, hogy mennyire szeretnétek egymást, és nem tudjátok elképzelni egymás nélkül az életeteket, jóban, rosszban.

Amíg csak azért akarsz házasodni, hogy posztolhass róla,meg dicsekeshess addig semmi értelme.

2023. máj. 30. 21:00
 23/35 anonim ***** válasza:
81%
#21 Attól függ, hány éves vagy. Tiniként meg egyetemistaként persze, 1 év kevés. De azért aki elmúlt 25 és komolyabban foglalkoztatja a téma, az azért tisztában van a kötődés fázisaival és úgy alakítja a kapcsolatait, hogy hamar kiderüljön, vezet-e bárhova az út. Szerintem szánalmas több évig húzni egy kapcsolatot, amiből nem lesz házasság, amikor ha mindkét fél kicsit aktívan építi a kapcsolatot, sokkal gyorsabban kiderül, van-e értelme folytatni, lehet-e csiszolódni, vagy annnyira mások az elképzelések, hogy inkább hagyjuk.
2023. máj. 30. 21:11
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

A kérdező kapcsolata már 3 éves. Itt már nem egymás meg(ki)ismeréséről van szó, hanem a szándékról, jövőről. Ez pedig, úgy tűnik, nem egyezik.

N

2023. máj. 30. 21:34
 25/35 anonim ***** válasza:
40%

20

Ja persze. Mert egy év alatt ugye egy kapcsolatban történik krízis helyzet, lesz betegség, munkanélküliség vagy hozzátartozó halála. Gondolom, minden ilyen helyzetet megél egy pár egy even belül, ahol kiderül, mennyire társ a másik.

Ne legyél mar ostoba.

2023. máj. 30. 21:45
 26/35 anonim ***** válasza:
31%
#25👍👍👍
2023. máj. 30. 21:53
 27/35 anonim ***** válasza:
87%

Nem olvastam el a többi választ, mert már az első oldal is elég meddő vitába torkollott. Szóval bocsi, ha már volt, de miért nem beszélsz a pároddal a jövőről, közös tervekről, igényeidről?

Nekem anno elég erős elképzeléseim voltak, hogy mennyi idő után vagyok hajlandó összeköltözni, és összeköltözés után mennyi időnek kell eltelnie, hogy egyáltalán esélye legyen páromnak (most már férjemnek) az igenre, ha megkér. És ezt kb egy év után közöltem is vele egy beszélgetés kapcsán. Nem vártam el, hogy kitalálja a semmiből. Felnőtt emberként illik kommunikálni...

Arról nem is beszélve, hogy egy szót nem írsz arról, hogy együtt éltek-e, milyen a kapcsolatotok, hogyan kezelitek a konfliktusokat, hány évesek vagytok... Stb. Az egész csak rólad szól, meg hogy mit akarsz, nincs szó se a másik félről, se érdemben magáról a kapcsolatról. Csak az árad belőled, hogy más mi mindent kap meg, te meg mit nem. Csakis te, te, te... Őszintén, nem csodálom, hogy nem akarnak elvenni. Éretlen, és túlzottan egocentrikus vagy a leírás alapján. Akiket elvesznek, azok vagy csapatjátékosok, megélik a kapcsolatot, nem mások kirakatkapcsolatát akarják lemásolni, ami vagy a valóság, vagy nem. Vagy szimplán idióták, kb ez a 2 opció van. Vagy nagyon érzik az összhangot, és rövid idő alatt biztosak lettek abban, hogy együtt akarnak élni, vagy hazárdíroznak.

2023. máj. 30. 21:58
 28/35 anonim ***** válasza:
40%
#25 Biztos bölcsész vagy, ha műszaki ember lennél, tudnád, mi a szimuláció szó jelentése. Tériszonyos emberről hogy tudod meg, hogy tériszonyos? Elviszed vidámparkba. Csak példa. Nem kell éles, komoly, kiszámíthatatlan helyzet, hogy kiismerj valakit. Még mindig ott tartunk, amit az elejétől mondok, hogy lehet TUDATOSAN is építeni egy kapcsolatot, nem csak sodródni az árral, aztán évek múlva meglepődni, hogy "hoppá, sz*r az életem, pedig én semmit nem csináltam."
2023. máj. 30. 22:00
 29/35 anonim ***** válasza:
89%
A kerdezo havonta teszi fel ezt a kerdest, azt most pont kihagyta a sztoribol, hogy egyutt sem elnek. Felesleges szajtepes ra valaszolni, az ezelotti 100 valasz az elmult fel evbol 90%ban megegyezett, de mintha semmit nem fogott volna fel beloluk. En mar bele sem megyek a hosszas fejtegetesbe, mert ertelmetlen lenne, ugysem er celba.
2023. máj. 30. 23:53
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
#29 De azért a válaszadók mindig kicserélődnek, és mindig olvasni új f*sságokat. :D
2023. máj. 30. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!