Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, számít az eljegyzési gyűrű értéke?
(Biztos van már sok ilyen kérdés, de lusta vagyok keresgetni, bocsi)
Tervezem megkérni a párom kezét, aztán felvetődött bennem ez a kérdés. Ő nem túl anyagias, ahogy ismerem nem számít neki a gyűrű ára, de legbelül lehet ő is vágyna egy nagy értékű pl. gyémánt gyűrűre, mint a filmekben. 25 éves vagyok, sose volt a családom eleresztve, így nyilván ilyesmi nem lesz. Csak érdekel, hogy hogyan vélekednek a nők. Csak őszintén hölgyeim!
Ismerek olyat akinek számít, ő másban is nagyon anyagias. Mindig elmonja ez ennyi,az annyi volt, meg milyen érzékű ajándékot kapott kitől.
Nekem n
Én attól is szívszélütést kaptam, amikor megláttam, hogy majdnem 60 ezer volt az én gyűrűm, fehér arany, cirkónia kővel. Kb az esküvőig hordtam, aztán azóta sem, mert zavar. Szóval nekem személy szerint ennyit számít az ékszer értéke 🤷♀️
De ezt a férjem is tudja, a jegygyűrűink már nemesfémből készültek, a kettő együtt nem volt annyi, mint az eljegyzési gyűrűm.
Szerintem a legtöbb hétköznapi nő nem vágyik nagy értékű gyűrűre, csak egy olyanra, amit simán tud viselni anélkül, hogy biztosítást kötne a fél kezére. Persze tök romcsi, meg szép egy milliós gyémánt, de szerintem egy eljegyzési gyűrű nem egy befektetés, amit a széfben őrzünk, hanem egy jelképe az összetartozásunknak, amit hordani is szeretnék.
Tesómnak is pl valami nem tudom hány karátos gyémánt volt, amit az esküvő után nem is hordott, aztán betörtek a lakásukba és elvitték :(
Számít-e, hogy mennyit költ az irántam való elköteleződésének és szerelmének jelképére? Nyilván igen, de annyira nem, hogy mittomén felelőtlenül rámenjen a gatyája vagy a jövőbeli közös életünk mínuszból induljon vagy ne egyen hónapokig rendes kaját.
A saját keresetének/anyagi helyzetéhez mérten számít, igen - nekem legalábbis.
Én ezt úgy veszem, hogy ez egy befektetés a kapcsolatba, ugyanakkor ha a férjem elhagy, ott a gyűrű, amiből lesz valamennyi pénzem. Ez a minimum.
Vagy ha elszegényedünk, ott van vésztartaléknak a gyűrű.
Az egyik volt párom apja mindig azt mondta, hogy amíg a férfinek van ilyesmire pénze, ékszert, aranyat kell venni a feleségének, mert az mindig megőrzi az értékét és ha a család, férfi tönkremegy, az asszony és a gyerekek nem marad nincstelenül.
Számít. Ne vegyen ilyen sokszázezres drága gyűrűt lánykéréshez, főleg ne csak nekem. Pénzkidobásnak tartom. Az én párom ismert annyira hogy ezt tudja, így egy pár ezres acélgyűrűt vett nekem is, és magának is, ő az ujjamra húzta az enyémet amikor igent mondtam, én az övét az ő ujjàra, és azóta is hordjuk mindketten a bal kezünkön.:)
Aztán az esküvőnkre arany, klasszikus karikagyűrűket csináltattunk. Ezeket a jobb kezünkön hordjuk.:)
#19! Azért nem csak az a két véglet létezik, hogy sokszázezres gyűrű és 2000 forintos vaskarika, ne haragudj... Az én gyűrűm is olcsó volt kb. 20.000 Ft, mert az én párom is tudja, hogy nekem sem kellett a sokszázezres csoda, de nem is alázott meg egy vasdarabbal.
A lánykérés egy óriási mérföldkő egy pár életében, aminek (a saját pénztárcánkhoz mértem!) igenis meg kell adni a módját. Jobb esetben ez 1x történik meg egy nő életében.
Vannak dolgok, amiket el lehet engedni annak ellenére is, hogy fontos, de ez nem tartozik azok közé.
Kérdező! Felejtsd el a vasgyűrűt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!