Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazat mond a "vejem"?
Téged idézve:
"A gyereket ketten akartak,évek óta várták nem akart összejönni.Most amikor elengedték a baba dolgot , becsúszott."
Tehát a lányodat évekig nem zavarta a házasságon kívüli babaprojektezés. Akkor most miért lett annyira fontos, hogy házasságba érkezzen a gyerek? 🙄
Meg azt se értem, miért a másik lányodnak kellett kinyomoznia, hogy milyen esküvője volt a pasasnak. Nem szoktak beszélgetni egymással?
Amúgy nagyon gyanús, hogy ez a kérdés csak ki van találva. Sőt... 🤭
Besikerült gyerek? Ha házasság akar valaki szülni, akkor védekezzen rendesen.
Ki a f-t érdekel a papír? A lányod se, itt max téged.
Családsegítő szolgálat munkatársai is le tudják csillapítani a felborzolt kedélyeket - valamennyire legalábbis.
Esetleg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál is létezik családterápia (tapasztalataim NAGYSÁGRENDEKKEL JOBB a párterápiás módszerük, mert egyszer láttam, hogy egy nő virágot kapott egy férfitól...)
Valami óriási békesség érzést tapasztaltam meg én is, mikor ennek a furcsán kialakult légkörnek én is tanúja voltam, mint bejáró ügyfél.
Egyházi körökben is vannak lelki gondozó munkatársak, akik ÖRÖKÉRVÉNYŰ ALAPÉRTÉKEKRE rátapintva vezethetnek el mindenkit egy ellentéteket kibékítő/elsimító megoldásig.
Jogi segítségnyújtó osztályon pedig megadhatják azokra az ÉGETŐ SZÜKSÉGLETŰ kérdésekre a választ, ami miatt most ez a feszültség tartósan fennáll. (Mediációs lehetőség is van!) Lakóterületileg illetékes.
Anyósterápia is van?
A fiatalok éppen most alapítanak családot, ők jól elvannak, ha nem is tökéletesen, mamának viszont tényleg borzolva vannak az idegei.
Bár én egy házasságpárti nő vagyok, de eljátszottam a gondolattal, mit tennék a lányod párjának helyében, ha megtudnám, hogy milyen stílusban és miket beszélsz rólam. A helyében csakazért se venném feleségül a lányodat, mert nem szeretnék egy ilyen rosszindulatú, követelőző, erőszakos nőt anyósnak, és egyenesen élvezném, hogy majd' meg pukkadsz a méregtől. :D
Továbbra sem értem, miért akarod, hogy egy ilyen hazudós, dolgokat elhallgató és kétszínű ALAK feleségül vegye a lányodat - akivel közösen terveztek gyereket házasság nélkül.
Szerintem érthető a felháborodásod, de éppen ezért írtam mind a családsegítő szolgálatot, mind a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot példának.
Egyszer egy olyan sikeres párterápiának voltam szem- és fültanúja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, hogy a MEGHATOTT BÉKESSÉG légköre lengte be azt a helyiséget, ahol újra találkozott egy régi szerelmespár.
A nő virágot kapott a férfitól. Én régi ügyfélként voltam jelen, a munkatársak közelében foglaltam éppen helyet. Ügyintézésre vártam.
Én ezt azért írtam, hogy BÍZZATOK ezekben a szakemberekben kérdező! Értik a dolgukat, sokszorosan elmélyült konfliktushelyzeteket kezelnek nap, mint nap.
Remélem, egy kicsit meg tudtalak nyugtatni. :)
Ez az "anyósterápia" pedig számomra azért volt mosolyfakasztó, mert most már utólag megszépültek még a gyerekkori szenvedéseim is (a sokak által emlegetett "mérgező" családból jöttem én is.)
Szóval nyugodj meg szépen kérdező, nem szándékozik komolyan bántani Téged/Titeket itt senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!