Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Vajon tényleg meg akarta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon tényleg meg akarta kérni a kezem, vagy csak a nagymamája miatt akart nekem gyűrűt venni?

Figyelt kérdés

Párommal 8 hónapja vagyunk együtt.

Egy párszor szóbakerült már az eljegyzés Nálunk : célozgattam rá, hogy szeretnék majd menyasszony lenni, illetve párom is mondta már, hogy elfog jegyezni, ha eljön az ideje.

Az igazság az, hogy jelenleg zajlik Nálunk az összecsiszolódás időszaka, emiatt sokat veszekszünk.

Párom szerint 2 év után ideális a lánykérés, így egy darabig nem foglalkoztam ezzel a témával.

A minap viszont párom kapott a nagyijától egy tekintélyes összeget, ( mivel a nagymama a háború miatt kivette az összes spórolt pénzét a bankból, és szétosztotta az unokái között ).

Az összeg szabadon elkölthető bármire, a nagyinak csak annyi volt a kikötése, hogy a pénzből vett dolog emlékeztessen Minket Őrá.

Ezen felbuzdulva a párom közölte velem, hogy a pénzt gyűrűre költené, és eljegyezne, mivelhogy a nagyi már többször emlegetette, hogy örülne ha az unokája eljegyezne engem....

A korábbiakat tekintve én úgy éreztem, hogy ez páromnak nem teljesen a szabad akarata, így nemet mondtam a "lánykérésre".

2022. márc. 28. 00:32
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
50%
#10 Látom, neked is teljesen mindegy volt, hogy ki, csak örültél, hogy végre megkérte valaki a kezed. (Ha férfi vagy, akkor meg örültél, hogy volt valaki, aki igent mondott.)
2022. ápr. 22. 10:44
 12/52 anonim ***** válasza:
19%

Szóltak már be olyat, ami ütött, de ez most nem jött be. Én nem vagyok házas és még nem is tervezem. Attól még ez a véleményem, mert ha majd egyszer lesz egy férfi, akin érzem és tudom, hogy szeret és megkéri a kezemet (és én is akarom őt), igent fogok neki mondani, függetlenül attól, hogy az anyja/apja/nagyanyja/tesója/szomszédja is szeretné majd. Tehát csak azért NEM hozzámenni valakihez, mert a családjában valaki meg rajtuk kívül nagyon szeretné...?! Egyszerűen nonszensz és semmi értelme!!! Ez kamu, a kérdező nem a igazán a pasiját, jól írta az egyik hozzászóló. Én pl. (és gyanítom minden épelmejű nő) úgy szeretnék férjhez menni majd egyszer, hogy tudom, párom családja is kedvel és szeretné, hogy a fiuk felesége legyek. Az szerintem elég para, amikor a pasid családja a háta közepére sem kíván. Barátnőm úgy ment férjhez. Na azt nem kívánja senkinek - állandó családi vita van... Na az aztán marha jó!

Ostoba vagy a kérdezővel együtt.

2022. ápr. 22. 14:30
 13/52 A kérdező kommentje:

#12-es!

Ami kimaradt : Előtte való nap este a párom szakított velem, majd másnap reggel mikor kap a nagyitól 100 ezer forintot megkéri a kezem....

Szóval ez ennyi....😊

2022. ápr. 23. 00:42
 14/52 anonim ***** válasza:
19%
Bárhogy is történt, a lényegen nem változtat: aki nem akarja megkérni a nője kezét, az nem fogja akkor sem ha pénzhez jut. Sőt elárulom 8nkabb lelépett volna, ha nem akar téged! Gondolkozz már reálisan! Ha neked egy férfi nem kell, pl nem akarsz neki szülni, mert egyszerűen nem vele képzeled el az életedet, megváltozik ez a véleményed csak azért mert mondjuk nyersz a lottón??? A pénz hatására mégiscsak akarnál egy olyan férfit, akit addig nem??? Naná, hogy nem! Úristen hogyan magyarázzuk még, hogy értsd?!?!?!?! Kizárt, hogy az eszedért szeressenek, úgyhogy biztos "csak" nagyon szép vagy!
2022. ápr. 23. 11:44
 15/52 anonim ***** válasza:
39%

#14 Személyeskedés nélkül nem megy? Annyira szánalmas.

Amúgy a kérdező kemény 8 hónapja van a párjával. Aki 8 hónap után eljegyzést tervez a mai világban, az vagy nagyon hülye vagy nagyon bátor. Rajtad kívül mindenki megértette a problémát.

2022. ápr. 23. 12:38
 16/52 anonim ***** válasza:
19%
Mi az, hogy rajtam kívül mindenki megértette a problémát? Szerinted csak én írok ide hasonló véleménnyel? Olvass már vissza, hogy más is védte a pasiját (bár anonim, de látod a pipa jelből, ha nem azonos 2 felhasználó). Másrészt meg pont arról van szó, hogy szerintÜNK (akik azt állítjuk, hogy ez bullshit) ez csak egy kifogás arra, hogy ne kelljen hozzámenni. Egyszerűen nem érzi úgy, hogy hozzá akár menni, ennyire egyszerű, nem kell félremagyarázni! Azt állítja sokat veszekednek... Ezt nyilván a pasi is látja, mégis kapott az alkamon, hogy az örökségből gyűrűt vegyen neki, mert szereti!!!! Ezzel szemben a lány csak annyit lát, hogy "csak a mama miatt". Ez egy bullshit, ilyen nincs. Képzeld volt már hogy vártam, hogy megkérje a kezem a pasim anno és az anyukája (még a húga is!!) nagyon várta, mert szerettek engem. Ha megkérte volna a kezem, eszembe nem jutott volna nemet mondani arra hivatkozva, hogy "biztos csak anyádat miatt kérted meg". Ez egyszerűen felháborító és az is, aki ezt megérti! Ez borzasztó gyerekek...
2022. ápr. 23. 14:27
 17/52 anonim ***** válasza:
24%
Lehet lepontozgatni, de aki szerint para az, hogy a férfi akit (elvileg) szeretsz annak családja is nagyon szeret, az saját maga ellen cselekszik akkor is, ha ezt nem látja be. Itt egyetlen probléma van, méghozzá az, hogy a kérdezőben ez a sztori a rossz oldalról lett megközelítve - méghozzá azért, mert ő nem akar ehhez a pasihoz (még, vagy soha) hozzámenni. Még mindig nem értem (és nem csak én), hogy mi azzal a probléma, ha valakit ennyire szeret a párja családja IS!
2022. ápr. 23. 14:31
 18/52 anonim ***** válasza:
46%
Szó sincs arról a kérdésben, hogy az eltelt idővel (8 hónap) lenne gond. Pont, hogy te nem érted a lényeget.
2022. ápr. 23. 14:37
 19/52 anonim ***** válasza:
23%

#15! Te beszélsz a személyeskedésről:

"Aki 8 hónap után eljegyzést tervez a mai világban, az vagy nagyon hülye l..."

Az a lényeg, hogy te nem személyeskedsz 😀 Ja de...

2022. ápr. 23. 14:39
 20/52 anonim ***** válasza:
59%

Úristen túlpórögtél. Amúgy ez nem személyeskedés, mert nem konkrét személynek címeztem (mint ahogy te oltogatod folyamatosan személyesen a kérdezőt), csak általánosságban írtam. Plusz direkt raktam a hülye mellé egy pozitív jelzőt is. Ha valaki azon is megsértődik, hogy szerintem bátor az aki kevesebb, mint egy év járás után összeköti az életét egy kvázi idegennel, azzal már nem tudok mit kezdeni.

Eddig nem akarta megkérni a pasi a kezét. Most a mama erősen célzott rá, hogy kéne, erre megteszi. Nem bonyolult azért a képlet.

Nekem sem kéne egy olyan gyűrű, ami igazából a nagyinak szól. A pasi pontosan tudja, hogy a gyűrű az semmi felelősség, de így akarja boldoggá tenni a nagyanyját. Hát kösz az ilyen eljegyzést, komolytalan.

2022. ápr. 23. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!