Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan kérjem meg az apukájátó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kérjem meg az apukájától a kezét?

Figyelt kérdés

A párommal lassan immár 2 éve együtt vagyok, és elszeretném venni feleségül, de a régimódi híve vagyok, hogy a leendő apóssal le ülünk, megbeszéljük, de hogyan álljak neki?

Viszek neki egy üveg bort,pálinkát, és le ülünk megbeszéljük, és mondom neki elszeretném venni a lányát?

Valaki kérte már meg a párja kezét így?

Ki mit javasol,hogy,mint csináljam? Mert úgy nem akarom megkérni a kezét,hogy csak én meg a párom, szeretném a leendő apóstól , hogy mit gondolna majd róla, én és a lánya.?

2021. jún. 29. 19:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%

Mi megbeszéltük, hogy egyszer összeházasodunk, de a lánykérést meglepetésnek akartuk mindketten. Telt az idő, egyértelmű volt mindneki számára hova vezet a kapcsolatunk, nyilván beszéltünk erről másokkal is.

Az eljegyzés előtt beszélt apukámmal a párom, hogy jövőhéten szeretné megkérni a kezemet, ha áldását adja (nyilván ez csak egy gesztus, amelyet én is értékelek). Nem vitt/adott semmit.

2021. jún. 29. 20:24
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Ezzel a húzással sikerül két embert is megbántanod, semmibe nézned. Az egyik a barátnőd, akit tárgyként kezelsz, aki jövőjéről mások döntenek, a másik pedig a leendő anyós, aki egész egyszerűen semmibe veszel, csak a férjével akarsz beszélszni. AZ egész produkciód azt mutatja, hogy a nők nem számítanak. Én nem biztos, hogy igent mondanék neked egy ilyen után.
2021. jún. 29. 20:29
 13/21 anonim ***** válasza:
84%
A barátnőd is elkéri anyukádtól a kicsi fia kacsóját?
2021. jún. 29. 20:31
 14/21 anonim ***** válasza:
37%
Sehogy.
2021. jún. 30. 07:18
 15/21 anonim ***** válasza:
27%

Manapság ez nem több, mint egy gesztus. Nem kell kiakadni és gusztustalannak nevezni, hiszen ez nem jelenti azt, hogy a nőt tárgyként fogják kezelni. Sokkal valószínűbb, hogy ha apuka nemet mond, akkor is összeházasodnak, ha pedig igent, az még nem jelenti azt, hogy hozzá kényszerítik a nőt.

Egyes területeken, főként ahol a szülők idősebbek, ez a gesztus nagyon jólesik nekik, hiszen számukra azt jelenti, hogy a leendő vőlegény tiszteli a véleményüket és tőlük is megkérdezi, hogy szeretnék-e a családba fogadni. Ma már nem tudnák és nem is akarnák a lányt a beleszólása nélkül "eladni".

Kérdező, szerintem az a legjobb, ha a két szülővel együtt beszélsz, mert így biztos, hogy az anya sem érzi magát kihagyva. Valószínűleg neki is jólesne ha úgy érezné, hogy az ő véleménye is számít. Nem kell nagy feneket keríteni neki, de ne váratlanul állíts be. Előtte hívd fel őket, vagy beszéljétek meg.

2021. jún. 30. 07:52
 16/21 anonim ***** válasza:
99%

Előbb beszéld meg a lánnyal, hogy szeretne-e hozzád menni.

Ha igen, akkor egy családi ebéd vagy valami közben jelentsétek be az eljegyzést és kérdezd meg az apjától, hogy ő is áldását adja-e rá.

2021. jún. 30. 09:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek, engem konkrétan bántana, hogy az a valaki, aki állítólag az én párom, az apámnak szól előbb a kapcsolatunk jövőjéről.... engem arra emlékeztet, mikor kicsik voltunk, és nem Ferikét kérdeztük hogy jön-e játszani, hanem Ferike anyukáját kérdeztük, hogy kijöhet-e játszani a gyerek. :D

Mindenesetre sógornőm kezét így kérte meg a párja, nem volt semmi extra, előtte beugrott (leendő) apósékhoz és közölte, hogy elvenné a lányát, ő meg mondta hogy oké. Semmi extra.

2021. jún. 30. 16:19
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

A hideg futkos a hátamon ettől az apától kézmegkérősditől, de ez az én bajom. Szerintem apukám csak nézett volna elkerekedett szemekkel, ha a férjem anno elkért volna tőle, mert akkor már 26 éves voltam, 8 éve elköltöztem otthonról, és éppen a doktorimat csináltam :D Utólag én sem tudtam volna hova tenni, független nő voltam már, ráadásul ez a döntés két emberre tartozik.

No, de ha fontos neked ez a szokás, egyik ismerősöm vett egy táblacsokit (szerintem egy üveg ital elegánsabb), leült apósjelölttel, és megbeszélték a dolgokat. Azóta anekdota lett a családban, táblacsokiért is lehet menyasszonyt kapni.

2021. jún. 30. 20:42
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

Ha az én párom lennél, itt lenne vége a kapcsolatunknak.

Nem egy tárgy vagyok, vagy egy senki, akinek a háta mögött! kell rendezkedni az ő megkérdezése nélkül.

Felnőtteknél ez közös! döntés, a páré, nem pedig a csávesz meg a leendő após összeül egy piával - sok esetben sajnos a barátnő tudta nélkül, aki aztán ájuljon el a történtektől, milyen jófejek. Hát, nem azok, csak semmibe nézik a nőket.

2021. júl. 1. 16:54
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
szeretném a leendő apóstól , hogy mit gondolna majd róla, én és a lánya. - és hogyha apuka nemet mond, mert pl rühell? Akkor mit csinálsz, nagyokos?
2021. júl. 1. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!